E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πήγαν να συγχαρούν τον γηραιότερο άνδρα στη χώρα μόνο που ήταν νεκρός για 30 χρόνια

Μια καλοστημένη απάτη

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 12/7/2024 | 00:42

Πήγαν να συγχαρούν τον γηραιότερο άνδρα στη χώρα μόνο που ήταν νεκρός για 30 χρόνια
Photo by Clay Banks on Unsplash

Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που δεν είναι 100% τεχνολογικές ή οικολογικές, αλλά αρκετά ευφάνταστες και μας θυμίζουν κάτι από την πονηριά της Ελλάδας. Τέτοια είδηση ήταν αυτή που συνέβη το 2010, σε μια προσπάθεια των αρχών της Ιαπωνίας για την ανακήρυξη ενός κατοίκου ως τον γηραιότερο πολίτη του Τόκιο.

Υπάρχουν κάποιες ειδήσεις που δεν είναι 100% τεχνολογικές ή οικολογικές, αλλά αρκετά ευφάνταστες και μας θυμίζουν κάτι από την πονηριά της Ελλάδας. Τέτοια είδηση ήταν αυτή που συνέβη το 2010, σε μια προσπάθεια των αρχών της Ιαπωνίας για την ανακήρυξη ενός κατοίκου ως τον γηραιότερο πολίτη του Τόκιο.

Ο κυριος Κάτο, στα 111α γενέθλιά του, θεωρούνταν ο γηραιότερος άνδρας στο Τόκιο, έτσι οι αξιωματούχοι προσπάθησαν να τον συναντήσουν για να προγραμματίσουν ένα πάρτι γενεθλίων προς τιμήν του.

Όταν έφτασαν στο σπίτι του, η εγγονή του τους είπε ότι «δεν θέλει να δει κανέναν». Οι υπάλληλοι της κοινωνικής πρόνοιας προσπάθησαν να συναντήσουν τον Κάτο πολλές φορές από τις αρχές εκείνου του έτους, αλλά το αίτημα τους απορρίφθηκε επανειλημμένα από μέλη της οικογένειας.

Οι αρχές υποψιάστηκαν απάτη και ζήτησαν έρευνα από την αστυνομία, η οποία εισέβαλε στο σπίτι. Μόλις πήγαν στο σπίτι του βρήκαν μουμιοποιημένα υπολείμματα σκελετού στο κρεβάτι του!

Ανακάλυψαν ένα μουμιοποιημένο σώμα, που πιστεύεται ότι ήταν ο Κάτο, ξαπλωμένο στο κρεβάτι του, φορώντας εσώρουχα και πιτζάμες, καλυμμένο με μια κουβέρτα. Ο κύριος Κάτο πρέπει να ήταν νεκρός για πάνω από 30 χρόνια.

Το απίθανο της ιστορίας είναι ότι οι συγγενείς του κ. Κάτο είπαν στην αστυνομία ότι «είχε περιοριστεί στο δωμάτιό του πριν από 30 χρόνια και έγινε ένας ζωντανός Βούδας».

Όμως, η οικογένεια είχε λάβει 9,5 εκατομμύρια γιεν (περίπου 100.000 ευρώ) σε πληρωμές συντάξεων χηρείας μέσω του τραπεζικού λογαριασμού του κ. Κάτο από τότε που πέθανε η σύζυγός του, και μερικά από τα χρήματα είχαν πρόσφατα αποσυρθεί από τον λογαριασμό. Το συνταξιοδοτικό ταμείο δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον κ. Κάτο εδώ και αρκετό καιρό.

Όπως είπε ο Yutaka Muroi, υπάλληλος κοινωνικής πρόνοιας στη μητρόπολη του Τόκιο: «Η οικογένειά του πρέπει να ήξερε ότι ήταν νεκρός όλα αυτά τα χρόνια και συμπεριφέρθηκε σαν να μην είχε συμβεί τίποτα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόσο κοστίζει πραγματικά ένας γάμος εκτός πόλης για τους καλεσμένους


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Stories 05.07.2025
Πόσα δίνουμε για έναν γάμο-εκδρομή;

Πότε δημιουργήθηκε το πρώτο κινητό τηλέφωνο

Νέα Εποχή 05.07.2025
Σίγουρα δεν το ξέρετε

H ιστορία της συμμορίας των παππούδων στην Ιταλία

Stories 05.07.2025
Προφανώς, κάποιοι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ.

10 αποφθέγματα του αξεπέραστου Αντον Τσέχωφ

Πρόσωπα 05.07.2025
Έχει αφήσει πίσω του ένα τεράστιο διαχρονικό έργο

Ο «σκοτεινός» λόγος για τον οποίο ο αριθμός 0888 888 888 έχει καταργηθεί

Stories 05.07.2025
Κάποιοι αριθμοί είναι μάλλον περισσότερο ...spooky από τους υπόλοιπους!

Τι αποκαλύπτει έρευνα στο αρχαιότερο DNA της Αιγύπτου

Stories Χτες
Το αρχαιότερο αιγυπτιακό DNA

Νόμιζε πως ήταν ο Ιησούς – Τώρα θα περάσει 12 χρόνια στη φυλακή

Πρόσωπα Χτες
Η σοκαριστική καταδίκη που τον τελείωσε

Γιατί οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να ρίξουν δισεκατομμύρια μύγες από αεροπλάνα;

Περιβάλλον Χτες
Η New World Screwworm είναι ο σιωπηλός εχθρός

Τουριστική «καταστροφή» στη Σαντορίνη: «Ο Μάιος ήταν απελπιστικά κακός»


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On Χτες
Τι λέει ο κύριος Γιώργος Τσολακάκης συνιδιοκτήτης της Aqua Vista Hotels για τη φετινή τουριστική σεζόν της Σαντορίνης

Βαλκάνιοι τουρίστες: «Φαγητά σε ταπεράκια και γεμάτα αμάξια» ‑ Η νέα πραγματικότητα στα νησιά


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On Χτες
Η Αγγελική Παρασχά, restaurant manager σε γνωστό κατάστημα στη Λευκάδα, μας δίνει μια σαφή εικόνα της κατάστασης: