E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κύκλωμα εκβιαστών: Αυτή είναι η 43χρονη «Νάνσυ» ‑ Ψηλή, ξανθιά και με ακριβά γούστα

Το προφίλ της Νάνσυς

Δημοσίευση 11/7/2024 | 16:32

Κύκλωμα εκβιαστών: Αυτή είναι η 43χρονη «Νάνσυ» ‑ Ψηλή, ξανθιά και με ακριβά γούστα

Ενώπιων του ανακριτή απολογούνται σήμερα οι 6 κατηγορούμενοι του κυκλώματος εκβιαστών, μεταξύ των οποίων και η φερόμενη αρχηγός, η 43χρονη Νάνσυ. Οι δύο πρώτοι που απολογήθηκαν χθες πήραν ήδη το δρόμο για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, μετά από έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προς την οποία έγινε καταγγελία, οι υπάλληλοι φέρονται να εκβίαζαν καταστηματάρχες στην Αθήνα και αλλού σε σχέση με τους ελέγχους που γίνονταν από διάφορες υπηρεσίες.

Η εγκληματική ομάδα είχε αρχηγούς που συντόνιζαν τις ενέργειες των μελών, όριζαν το ύψος της κάθε «είσπραξης» και κατέγραφαν τα παράνομα χρήματα που αναγκάζονταν να πληρώνουν τα θύματά τους.

Το προφίλ της Νάνσυς - Ψηλή, ξανθιά, με ακριβά γούστα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star που προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων η φερόμενη ως αρχηγός είναι μία 43χρονη ψηλή, εντυπωσιακή, ξανθιά γυναίκα που συστηνόταν ως «διεκπεραιώτρια» και ως άνθρωπος με διασυνδέσεις παντού.

Η ίδια ήταν ψευδώς δηλωμένη σε συμβουλευτική εταιρία για να φαίνεται ότι είχε εισόδημα και ασφάλιση.

Στις συναντήσεις της ήταν πάντα περιποιημένη, φορούσε ακριβά ρούχα, πανάκριβα ρολόγια και κοσμήματα και μιλούσε με πολύ επιτηδευμένο ύφος.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών οι Αρχές εντόπισαν στο σπίτι της περίπου 25 ρολόγια, τα περισσότερα εκ των οποίων ανήκουν σε ακριβές μάρκες. Το ένα κοστίζει κοντά στις 7.000, καθώς πρόκειται για μοντέλο μιας από τις πιο γνωστές εταιρίες.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς πώς εξηγείται να κυκλοφορεί μια διεκπεραιώτρια με τόσο ακριβά αξεσουάρ και μάλιστα να έχει πάνω της 2.000 ευρώ χωρισμένα σε φακέλους, όπως αυτά που βρέθηκαν πάνω της όταν συνελήφθη.

«Εγώ έχω πάντα ρευστό, γιατί οι άνθρωποι που ανακατεύομαι, όταν λέω ότι θα γίνω αυτό, θέλω πάντα να σηκώνουν το τηλέφωνο», φέρεται να είχε δηλώσει σε καταστηματάρχη που είχε καθυστερήσει μια πληρωμή.

Εντός της οικίας της εντοπίστηκαν χιλιάδες ευρώ, χωρισμένα σε «ματσάκια», τα οποία τα έκρυβε σε σακούλες με περιοδικά, στις γλάστρες του μπαλκονιού και σε τρύπες μέσα στα έπιπλα. Στους αστυνομικούς είπε ότι ανήκουν στη κόρη της, η οποία τα απέκτησε νόμιμα.

Πώς η Νάνσυ «ψάρευε» καταστηματάρχες

Η Νάνσυ κανόνιζε τα ραντεβού με τους επιχειρηματίες, τα ποσά των εκβιασμών και τη μοιρασιά στα μέλη του κυκλώματος.

Το 2009 είχε κατηγορηθεί για απόπειρα απάτης. Η 43χρονη παριστάνοντας τη μεσίτρια, επιχείρησε να πουλήσει ακίνητα αξίας άνω των 120.000, ενώ το 2010 είχε κατηγορηθεί για υπεξαίρεση 124.000 ευρώ από Γραφείο Γενικών Ασφαλίσεων.

Η Νάνσυ έπαιρνε λεφτά από τους επιχειρηματίες λέγοντάς τους πως θα τους γλιτώσει από ελέγχους. Δείτε τον χαρακτηριστικό διάλογο που παρουσίασε το Star:

Καταστηματάρχης: Τι κάνανε (ελεγκτές) εκεί πέρα ρε, τα σήκωσαν όλα;

«Νάνσυ»: Έρχεται η σειρά σας, γι' αυτό λέω.

Καταστηματάρχης: Έρχεται η σειρά μας;

«Νάνσυ»: Όχι επί προσωπικού, σαν μαγαζί. Έρχεται η σειρά της περιοχής…

Καταστηματάρχης: Εμείς δεν τα σηκώνουμε όμως για να μη…

«Νάνσυ»: Ναι, ακριβώς, αλλά να κανονίσουμε γιατί αυτοί δεν χαμπαριάζουνε τι βγάζουνε. Κατάλαβες;

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους