E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 στον μεσίτη

Δημοσίευση 10/7/2024 | 12:20

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 στον μεσίτη

Με ομόφωνη απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στο μεσίτη για το θάvατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε να αναγνωρίσει ελαφρυντικές περιστάσεις στους δύο καταδικασθέντες για τον θάvατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη. Στον κοσμηματοπώλη αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Ο δικηγόρος του 61 ετών μεσίτη ζήτησε από την πλευρά του, την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του πρότερου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως για το σύννομο βίο «λαμβάνονται υπόψιν οι περιστάσεις που τελέστηκε η πράξη» και πως «η ποινή δεν πρέπει να βρίσκεται σε δυσαναλογία με το έγκλημα».

Για τον κοσμηματοπώλη τόνισε συγκεκριμένα πως θα μπορούσα να αποφύγει τις φθορές στο μαγαζί του αν άνοιγε την πόρτα στο θύμα ενώ επεσήμανε πως «άρχισε να τον χτυπάει με μανία».

Ο κ. Κωσταρέλλος τόνισε πως δε δικαιολογείται η παράνομη συμπεριφορά του καταδικασθέντα και η βλάβη που προκάλεσε στο θύμα.

«Ο ισχυρισμός του ότι άρχισε τις κλωτσιές από αλτρουιστικά αισθήματα δεν ισχύει. Ανάρμοστη συμπεριφορά θύματος δεν υπήρξε. Δεν προέκυψε θετική συμπεριφορά έμπρακτης μετάνοιας» τόνισε ο εισαγγελέας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ζευγάρια των «32» του Μουντιάλ και οι ημερομηνίες των αγώνων

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Συμπληρώθηκε το παζλ της φάσης των «32» του Παγκοσμίου Κυπέλλου - Τα 16 ζευγάρια των νοκ-άουτ και οι ημερομηνίες των αγώνων

Η Μέση Ανατολή στα πρόθυρα νέου γενικευμένου πολέμου – Η συμφωνία ΗΠΑ‑Ιράν καταρρέει

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η αλληλουχία νέων στρατιωτικών πληγμάτων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, σε συνδυασμό με την ένταση στον Λίβανο, φέρνει εκ νέου την περιοχή «στο κόκκινο»

Τροχαίο με νεκρό στη Βαρυμπόμπη: Οδηγός απανθρακώθηκε μετά από πρόσκρουση σε τοιχίο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Ανδρας έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητό του προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά

Μουντιάλ 2026: Τριάρα Αργεντινής με Μέσι, κορυφή για Αγγλία‑Κολομβία και ιστορική Λ.Δ. Κονγκό

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η Αργεντινή έκανε το 3/3 με νέα γκολάρα του Μέσι, ενώ Αγγλία και Κολομβία πήραν την πρωτιά στους ομίλους τους και η Λ.Δ. Κονγκό έγραψε ιστορία με πρόκριση στους «32».

Αλλαγές από σήμερα στη Γραμμή 3 του Μετρό λόγω εργασιών: Ποιοι σταθμοί κλείνουν στις 21:40

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αντικατάστασης σιδηροτροχιών – Πώς θα κινούνται οι συρμοί και η έκτακτη λεωφορειακή γραμμή Χ21

WRC Ραλλυ Ακρόπολις 2026: Τραυματισμός Πληρώματος, διακόπηκε και το Μαίναλο 2

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Τραυματισμό του τουρκικού πληρώματος των Τουρκάν/Αλμπαϊρακ είχαμε λίγο πριν το τέλος της τρίτης ημέρας όταν το αγωνιστικό τους προσγειώθηκε με το εμπρός μέρος έπειτα από άλμα.

Η στιγμή που 11χρονο αγόρι ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια μετά τους φονικούς σεισμούς στη Βενεζουέλα

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Το παιδί διασώθηκε στην Καραμπαγέδα, σε επιχείρηση πυροσβεστών της Βενεζουέλας και της ομάδας USAR Colombia 1

Σέρρες: Κάθειρξη 10 ετών στον 16χρονο για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Την ενοχή του κατηγορούμενου με το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση είχε ζητήσει και η εισαγγελέας

Πότε απαγορεύεται ο ιδιοκτήτης να ζητήσει αύξηση ενοικίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι συμβουλεύει η ΕΕΚΕ για να μην τη «πατήσεις»

Γιατί δεν πέφτει η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παρά την πτώση του πετρελαίου, η Ελλάδα παραμένει από τις ακριβότερες χώρες στα καύσιμα - Οι φόροι, τα διυλιστήρια και το «πλαφόν» στο μικροσκόπιο