E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 στον μεσίτη

Δημοσίευση 10/7/2024 | 12:20

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Κάθειρξη 5 ετών στον κοσμηματοπώλη και 6 στον μεσίτη

Με ομόφωνη απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στο μεσίτη για το θάvατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Παράλληλα, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών αποφάσισε να αναγνωρίσει ελαφρυντικές περιστάσεις στους δύο καταδικασθέντες για τον θάvατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στον κοσμηματοπώλη και τον μεσίτη. Στον κοσμηματοπώλη αναγνωρίστηκε και το ελαφρυντικό της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη.

Νωρίτερα, ο συνήγορος υπεράσπισης του κοσμηματοπώλη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Ο δικηγόρος του 61 ετών μεσίτη ζήτησε από την πλευρά του, την αναγνώριση των ελαφρυντικών περιστάσεων του πρότερου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς θύματος και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.

Ο εισαγγελέας τόνισε πως για το σύννομο βίο «λαμβάνονται υπόψιν οι περιστάσεις που τελέστηκε η πράξη» και πως «η ποινή δεν πρέπει να βρίσκεται σε δυσαναλογία με το έγκλημα».

Για τον κοσμηματοπώλη τόνισε συγκεκριμένα πως θα μπορούσα να αποφύγει τις φθορές στο μαγαζί του αν άνοιγε την πόρτα στο θύμα ενώ επεσήμανε πως «άρχισε να τον χτυπάει με μανία».

Ο κ. Κωσταρέλλος τόνισε πως δε δικαιολογείται η παράνομη συμπεριφορά του καταδικασθέντα και η βλάβη που προκάλεσε στο θύμα.

«Ο ισχυρισμός του ότι άρχισε τις κλωτσιές από αλτρουιστικά αισθήματα δεν ισχύει. Ανάρμοστη συμπεριφορά θύματος δεν υπήρξε. Δεν προέκυψε θετική συμπεριφορά έμπρακτης μετάνοιας» τόνισε ο εισαγγελέας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νεκρή 17χρονη στον Πειραιά, έπεσε από πέμπτο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 02.03.2026
Συνελήφθη η μητέρα της για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Μαρουσάκης: Από το κρύο στην... Ανοιξη

Καιρός 02.03.2026
Πώς θα κυλήσει ο καιρός της εβδομάδας

Φλέγεται η Μέση Ανατολή ‑ Μπαίνει στον πόλεμο και η Χεζμπολάχ

Κόσμος 02.03.2026
Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους περίπου πενήντα χωριών σε όλο τον Λίβανο να απομακρυνθούν «τουλάχιστον 1.000 μέτρα» από κάθε πολυκατοικία ενόψει βομβαρδισμών

Το καθεστώς του Ιράν μπορεί να επιβιώσει, αλλά η Μέση Ανατολή θα αλλάξει για πάντα

Κόσμος 02.03.2026
«Στιγμές που θυμίζουν την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης»

«Πνίγηκε» στις ακρίδες η Σαχάρα – Το φαινόμενο που απειλεί καλλιέργειες και κτηνοτροφία

Κόσμος 02.03.2026
Τεράστια σμήνη ακρίδων σκέπασαν δρόμους στη Σαχάρα και προσέκρουαν σε διερχόμενα οχήματα, σε ένα φαινόμενο που αναδεικνύει ξανά τον κίνδυνο για καλλιέργειες και επισιτιστική ασφάλεια στην περιοχή.

Αμερικανικό F‑15 καταρρίφθηκε και συνετρίβη στο Κουβέιτ, δείτε βίντεο

Κόσμος 02.03.2026
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για κατάρριψη από φίλια πυρά ενώ το αμερικανικό μαχητικό πετούσε πάνω από το Κουβέιτ στο πλαίσιο επιχείρησης εντοπισμού και κατάρριψης εχθρικών drone

Λαριτζανί: Δεν θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ, ο Τραμπ έκανε το «Πρώτα η Αμερική» σε «Πρώτα το Ισραήλ»

Κόσμος 02.03.2026
Η δήλωση του υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματούχου αντικρούει τον χθεσινό ισχυρισμό του Αμερικανού προέδρου ότι η Τεχεράνη «θέλει να μιλήσει»

Ο Τραμπ μιλά για τρεις υποψήφιους για την ηγεσία του Ιράν και προειδοποιεί για περισσότερες αμερικανικές απώλειες

Κόσμος 02.03.2026
Συγκρίνει την Τεχεράνη με τη Βενεζουέλα, κάνει λόγο για 48 νεκρούς Ιρανούς ηγέτες και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγής εξουσίας από τον ίδιο τον ιρανικό λαό

Ανατροπή στον Κολωνό: Έψαχνε δομή για κακοποιημένες γυναίκες η έγκυος που πέθανε

Ελλάδα 02.03.2026
Σημειώνεται ότι, όπως προκύπτει από την έρευνα των αρχών, παρόλο που η γυναίκα ήταν έγκυος περίπου πέντε μηνών, δεν φαίνεται να είχε πάει σε νοσοκομείο ή γιατρό για να εξεταστεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: Σε άνδρα που πέθανε το 2004 ανήκουν τα οστά που βρέθηκαν σε παραλία

Ελλάδα Χτες
54χρονος παρουσιάστηκε στις Αρχές και υποστήριξε ότι τα οστά ανήκουν στον πατέρα του

Τραμπ: «Βυθίσαμε 9 ιρανικά πλοία ‑ Θα κυνηγήσουμε και τα υπόλοιπα. Σύντομα θα επιπλέουν στον βυθό»

Κόσμος Χτες
Μερικά από τα οποία όπως είπε ήταν μεγάλα και σημαντικά