E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την μαφία της Μυκόνου

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη ζήτησε έρευνα για τη «μαφία της Μυκόνου», μετά τη δολοφoνία του τοπογράφου στο Ψυχικό

Δημοσίευση 10/7/2024 | 11:07

Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για την μαφία της Μυκόνου

Συγκεκριμένα σε παραγγελία της προς τον Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, ζητεί μεταξύ άλλων επισημαίνει την «επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικoτητας, στο νησί, με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των ενδεδειγμένων μηχανισμών, τους οποίους έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία».

Ολόκληρη η παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
Προς τoν κ. Αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών,

Εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

H πρόσφατη δολοφoνία του Π. Σ., τοπογράφου μηχανικού, στο Ψυχικό, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικoτητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου», στο νησί, με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των ενδεδειγμένων προς τούτο μηχανισμών, τους οποίους έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία. Από τα συνημμένα στην παρούσα δημοσιεύματα του τύπου σε συνδυασμό και με την από 8/7/2024 αναφορά κατοίκου της Μυκόνου που επισυνάπτεται και αυτή και περιήλθε στη Δ/νη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μας υποβλήθηκε δε στις 9/7/2024 από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, προβάλλει ως απολύτως απαραίτητη η διερεύνηση τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων που συνιστούν πιθανότατα δράσεις οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και συναφών εγκληματικών πράξεων (συγκρότηση, διεύθυνση κλπ εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικές εκβιάσεις που συνδέονται και με την οικοδομική/κατασκευαστική δραστηριότητα, τις αγοραπωλησίες ακινήτων καθώς και την «προστασία» επιχειρήσεων, ανθρωποκτονίες, βαριές σωματικές βλάβες, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σοβαρή παραβατικότητα αναφορικά με την πολεοδομική νομοθεσία, τη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων, του περιβάλλοντος, διακίνηση vαρκωτικώv, πλαστογραφίες κ.α).

Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Εν όψει των ανωτέρω παρακαλούμε για τις κατά νόμον ενέργειές σας, συμπεριλαμβανομένης και της ενεργοποίησης του αυτοτελώς αναγνωριζομένου δικαιώματός σας προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης (άρθρο 4 παρ.3 του Ν. 2265/1994, ως ισχύει), σε συνεργασία με την ήδη επιληφθείσα Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της αξιοποίησης όλων των δικονομικών δυνατοτήτων σας (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κλπ), προκειμένου να καταπολεμηθεί η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα και να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Παρακαλούμε τέλος να ενημερώνετε για την πορεία των ερευνών σας τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη