E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Οι Τούρκοι τουρίστες πάνε στην Ελλάδα»: Κλειστά μαγαζιά και απολύσεις σε Αλικαρνασσό και Τσεσμέ

Επιχειρηματίες από Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) και Κρήνη (Τσεσμέ) επιβεβαιώνουν ότι οι περιοχές τους αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον ντόπιο τουρισμό

Δημοσίευση 9/7/2024 | 18:15

«Οι Τούρκοι τουρίστες πάνε στην Ελλάδα»: Κλειστά μαγαζιά και απολύσεις σε Αλικαρνασσό και Τσεσμέ

Σοβαρό πρόβλημα έχουν προκαλέσει όσοι Τούρκοι αποφασίζουν να κάνουν τις διακοπές τους στην Ελλάδα και στη συνέχεια να πουν τα όσα είδαν και βίωσαν στη χώρα μας, στους συμπατριώτες τους. Μία από αυτούς είναι η ηθοποιός Μπεγκιούμ Ονέρ, η οποία έψεξε τους συμπατριώτες της για τις υψηλές τιμές.

Το «φτηνό και καλό φαγητό» στην Ελλάδα, οι «ελεύθερες και πεντακάθαρες παραλίες», οι παροχές σε διάφορα τουριστικά μέρη που είναι σε λογικό οικονομικό πλαίσιο δημιούργησαν περιέργεια στους Τούρκους, αλλά και την ανάγκη να απολαύσουν διακοπές χωρίς τον εκτεταμένο καιροσκοπισμό των συμπατριωτών τους επιχειρηματιών. Ουρές εκτείνονται κατά εκατοντάδες μέτρα, με Τούρκους που περιμένουν στωικά (ειρωνεία αν κάποιος αναλογιστεί το ευερέθιστο του χαρακτήρα του μέσου Τούρκου) για να επιβιβαστούν στο πλοίο που θα τους μεταφέρει από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη.

Όπως αναφέρουν τουρκικά τοπικά μέσα από την Αλικαρνασσό (Μπόντρουμ) και από την Κρήνη (Τσεσμέ) οι επιχειρηματίες έκαναν δηλώσεις επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι τα εν λόγω τουριστικά παραθεριστικά κέντρα που προσελκύουν ένα μεγάλο ποσοστό από τον τουρισμό που έχει η Τουρκία ετησίως αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Όπως δήλωσαν:

  • Οι συναυλίες ακυρώνονται επειδή οι καλλιτέχνες δεν μπορούν να πουλήσουν αρκετά εισιτήρια στον υπαίθριο συναυλιακό χώρο χωρητικότητας 5 χιλιάδων ατόμων.
  • Νυχτερινά κέντρα και χώροι ζωντανής μουσικής αποφασίζουν να κλείσουν νωρίς λόγω έλλειψης πελατών.
  • Κάποια ξενοδοχεία άρχισαν να απολύουν εργαζομένους.
  • Οι πελάτες που συνήθως κατακλύζουν τα Αλάτσατα προτιμούν τα ελληνικά νησιά και άλλες περιοχές διακοπών. «Οι τιμές μας δεν είναι ακριβές, είναι αρκετά φυσιολογικές και προσιτές σε σχέση με την οικονομία», λένε οι ντόπιοι επιχειρηματίες.

Ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Αλικαρνασσού, Αλισίρ Σαχίν, δήλωσε ότι υπήρξε μείωση στους εγχώριους τουρίστες. «Υπάρχει συρρίκνωση στην πληρότητα των ξενοδοχείων μας, μετά το Μπαϊράμι, παρατηρείται αύξηση 13% στην αγορά του εξωτερικού και μείωση έως και 20% στην εγχώρια αγορά.

Τουρκία: Οι εστιάτορες καλούνται να κάνουν έκπτωση 10%
Η κορυφαία ένωση εστιατορίων της Τουρκίας κάλεσε τα μέλη της να προσφέρουν έκπτωση 10% στα μενού τους σε μια προσπάθεια «αναβίωσης» του κλάδου, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Hürriyet.

Το κάλεσμα έγινε μετά από συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων της Ένωσης

Προμηθευτών και Εστιατορίων (TURES) και του υπουργού Εμπορίου Ομέρ Μπολάτ, κατά την οποία έγινε αξιολόγηση των τρεχουσών τιμών στον κλάδο. Ο επικεφαλής της TURES Ραμαζάν Μπινγκιόλ ανακοίνωσε την πρωτοβουλία εκπτώσεων μετά από συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Μπολάτ. «Προτρέπουμε τα μέλη του TURES να δώσουν 10% έκπτωση στο μενού ή σε μέρος του μενού, με στόχο να αναζωογονηθεί ξανά ο τομέας», είπε.

Τον Απρίλιο, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ξεκίνησαν μποϊκοτάζ σε εστιατόρια και καφέ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αυξήσεις των τιμών. Η δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επέστησε την προσοχή σε παραδείγματα διογκωμένων λογαριασμών και συγκρίσεις μεταξύ των τιμών των τροφίμων στην Κωνσταντινούπολη και σε άλλες πόλεις, τα οποία ενέτειναν τη δημόσια δυσαρέσκεια.

Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και καφέ εξηγούν τις αυξήσεις των τιμών βάσει του αυξανόμενου κόστους των ενοικίων και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Ο Υπουργός Εμπορίου ανακοίνωσε πρόσφατα σχέδια για αύξηση των κυρώσεων για υπερβολικά υψηλές τιμές σε 800.000 τουρκικές λίρες (σχεδόν 23.000 ευρώ).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Απέλυσε τη βιβλιοθηκονόμο του Κογκρέσου – Κατακραυγή από τους Δημοκρατικούς

Κόσμος 09.05.2025
Η Κάρλα Χέιντεν ήταν η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Αφροαμερικανίδα που ανέλαβε τη θέση

Ηράκλειο: Βγήκε «ξινή» η πλάκα σε υπάλληλο πλυντηρίου αυτοκινήτων ‑ Έκανε τον παλιατζή από τα μεγάφωνα περιπολικού και συνελήφθη

Ελλάδα 09.05.2025
Ο εργαζόμενος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του τη στιγμή της ενέργειας και στη συνέχεια ανέβασε το βίντεο στο TikTok

Εργατικό ατύχημα στην αμερικάνικη Πρεσβεία: Ανδρας έπεσε σε φρεάτιο

Ελλάδα 09.05.2025
Ο τραυματίας παρελήφθη, ενώ είχε τις αισθήσεις του, από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη

Κύθνος: Νεκρός στο σκάφος του εντοπίστηκε ο 50χρονος ψαράς που αγνοούνταν από την Πέμπτη

Ελλάδα 09.05.2025
Την προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμενικό Κύθνου, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Πειραιά για νεκροψία - νεκροτομή

Πάπας Λέων: Ο συμβολισμός του κόκκινου στα άμφια του νέου Ποντίφικα – Τι αποκαλύπτουν για την πολιτική του

Κόσμος 09.05.2025
O Πάπας Λέων και η εκλογή από τον Κονκλάβιο αποτέλεσαν σίγουρα έκπληξη

Καιρός: Ζέστη με σκόνη και τοπικές βροχές, υποχωρεί η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Καιρός 09.05.2025
Έως 32 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος, η πρόγνωση της ΕΜΥ

Mε πολλαπλά εγκαύματα νοσηλεύεται η 15χρονη – Πώς προκλήθηκε η έκρηξη στο διαμέρισμα του Νέου Κόσμου

Ελλάδα 09.05.2025
Η ανήλικη βρισκόταν εντός του χώρου τη στιγμή της έκρηξης

Πανικός σε σχολικό λεωφορείο στη Ρόδο: Φωτιά ξέσπασε εν κινήσει με 80 μαθητές

Ελλάδα 09.05.2025
«Κατεβείτε έξω, θα εκραγεί το λεωφορείο», φώναζε ο οδηγός

Ο Νίκος Πλακιάς ανάρτησε Λουίς Ενρίκε: «Απάντησε στο ερώτημα πώς γίνεται να είναι όρθιος ένας γονιός που έχασε το παιδί του»

Ελλάδα 09.05.2025
Ο Νίκος Πλακιάς κοινοποίησε την συγκινητική συνέντευξη του Λουίς Ενρίκε, για την αδικοχαμένη κόρη του, Χάνα.

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν τον Λευκό Πύργο ‑ Έκαναν γκράφιτι με κίτρινα γράμματα

Ελλάδα 09.05.2025
To γκράφιτι έγινε κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή