E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκτός φυλακής οι τρεις «αυτόκλητοι σερίφηδες» του Έβρου

Tον Αύγουστο του 2023 είχαν φυλακίσει 13 μετανάστες από το Πακιστάν και τη Συρία σε ένα τρέιλερ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 8/7/2024 | 19:30

Εκτός φυλακής οι τρεις «αυτόκλητοι σερίφηδες» του Έβρου

Ελεύθεροι αφέθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής οι τρεις «αυτόκλητοι σερίφηδες» του Έβρου, οι οποίοι κατηγορούνταν για μία σειρά από αδικήματα, καθώς τον Αύγουστο του 2023 είχαν φυλακίσει 13 μετανάστες από το Πακιστάν και τη Συρία σε ένα τρέιλερ – κλουβί σε δασική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, υποδεικνύοντάς τους ως «εμπρηστές» της καταστροφικής πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει στην περιοχή.

Το Δικαστήριο ύστερα από ακροαματική διαδικασία που κράτησε δύο μέρες, αποφάσισε να μετατρέψει την βασική κακουργηματική κατηγορία της αρπαγής με ρατσιστικά χαρακτηριστικά σε παράνομη κατακράτηση, η οποία διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, κάνοντας δεκτούς τους ισχυρισμούς που προέβαλε η υπεράσπιση. Δέχθηκε δε, ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν τελέστηκε με ρατσιστικά κίνητρα, ενώ τους απάλλαξε για μία σειρά από άλλα πλημμελήματα, όπως έκθεση, διέγερση σε διάπραξη βιαιοπραγιών, παράνομη οπλοφορία κ.ά.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι δικαστές επέβαλαν συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών, σε καθέναν από τους τρεις κατηγορούμενους, και επιπλέον τρεις μήνες στον κατηγορούμενο που τράβηξε το επίμαχο βίντεο το οποίο προκάλεσε την έρευνα των διωκτικών και δικαστικών Αρχών (για παραβίαση προσωπικών δεδομένων).

«Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό μας περί ορθού νομικού χαρακτηρισμού της πράξης μετέτρεψε την κατηγορία σε πλημμέλημα και καταδίκασε τους εντολείς μας στην παράνομη κατακράτηση, δεχόμενο ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχουν ρατσιστικά χαρακτηριστικά στην πράξη τους. Ταυτόχρονα αθωώθηκαν για μία σωρεία αδικημάτων τα οποία δεν αποδείχθηκαν δηλαδή της παράνομης οπλοφορίας, των άσκοπων πυροβολισμών, της έκθεσης με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, της διέγερσης σε διάπραξη βιαιοπραγιών…», δήλωσε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης.

Με την ίδια απόφαση, το Δικαστήριο μετέτρεψε την παραπάνω ποινή σε χρηματική (προς 10 ευρώ τη μέρα) και χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεσή της μέχρι το Εφετείο. Οι τρεις καταδικασθέντες παρέμεναν προσωρινά κρατούμενοι από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος Χτες
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος Χτες
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος Χτες
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα Χτες
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα Χτες
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science Χτες
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα Χτες
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό