E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο ‑ Αγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

Εικόνες-σοκ

Δημοσίευση 8/7/2024 | 15:24

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο ‑ Αγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

Η Ρωσία εκτόξευσε σήμερα μπαράζ πυραύλων κατά του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων σε μια ασυνήθιστη για πρωινή ώρα επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους σε όλη τη χώρα και έπληξε σημαντικό νοσοκομείο παίδων, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πάνω από 40 πυραύλους με στόχο διάφορες περιοχές και προκαλώντας ζημιές σε υποδομές, εμπορικά κτίρια και κατοικίες σε διαφορετικές ουκρανικές πόλεις..

Οι αρχές στην πόλη του Κίεβου δήλωσαν ότι τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν στο χτύπημα που έγινε στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα χαλάσματα νοσοκομείου παίδων στο Κίεβο, το οποίο υπέστη καταστροφές από τα σημερινά ρωσικά χτυπήματα.

«Ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομεία παίδων της Ευρώπης», καταστράφηκε. «Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι για την ώρα άγνωστος», έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Χ. «Η Ρωσία δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν γνωρίζει πού πέφτουν οι πύραυλοί της και πρέπει να λογοδοτήσει για όλα τα εγκλήματά της», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι η επίθεση στην πρωτεύουσα είναι μια από τις σφοδρότερες από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022. Πρόσθεσε ότι το βασικό νοσοκομείο παίδων στην πόλη υπέστη ζημιές στην επίθεση. Γονείς κρατώντας στην αγκαλιά τους μωρά βγήκαν στον δρόμο, σε κατάσταση σοκ και κλαίγοντας.

«Ακούσαμε μια έκρηξη και μετά έπεσαν επάνω μας χαλάσματα», δήλωσε η Σβιτλάνα Κραβτσένκο, 33 ετών, στο Reuters, αφού η ίδια και ο σύζυγός της Βίκτορ βγήκαν από το καταφύγιο.

Το δύο μηνών μωρό τους δεν έπαθε κάτι, αλλά η Σβιτλάνα υπέστη τραύματα ενώ το αυτοκίνητό τους θάφτηκε εξ ολοκλήρου κάτω από τα χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε στην απέναντι πλευρά του προαύλιου χώρου όπου βρίσκεται η κεντρική πτέρυγα του νοσοκομείου.

«Ήταν τρομακτικό. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, προσπαθούσε να καλύψω (το μωρό μου). Προσπαθούσα να τον καλύψω με αυτό το πανί για να αναπνεύσει», δήλωσε η ίδια.

Στο Κρίβι Ριχ, τη γενέτειρα του Ζελένσκι, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Βιλκούλ.

Άλλοι 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ποκρόβσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όταν πύραυλοι έπληξαν βιομηχανική εγκατάσταση, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ.

Τοπικές και περιφερειακές αρχές δήλωσαν ότι βιομηχανικές μονάδες, υποδομές, κατοικίες και εμπορικά κτίρια υπέστησαν ζημιές στο Κίεβο, το Κρίβι Ριχ, το Ντνίπρο, το Ποκρόβσκ, το Κραματόρσκ και άλλες πόλεις.

«Όλες οι υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Και ολόκληρος ο κόσμος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη την αποφασιστικοτητά του για να βάλει οριστικά ένα τέλος στα ρωσικά πλήγματα».

Η Ρωσία έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί ότι στοχοθετεί αμάχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εκτός ελέγχου καθηγητής σε γυμνάσιο: Αρπαξε μαθητή από την μπλούζα και τον πέταξε στο θρανίο γιατί τον αποκάλεσε «μπρο»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας δείχνει τον 56χρονο εκπαιδευτικό να αρπάζει από τον λαιμό τον έφηβο

Δολοφονία 27χρονης συγκλονίζει το Μεξικό: Πεθερά γάζωσε την νύφη της και είπε στον γιο της «είσαι δικός μου, σε έκλεψε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βίντεο από το περιστατικό δείχνει την πεθερά να ακολουθεί τη νύφη ενώ στη συνέχεια ακούγονται κραυγές

«Τρέμει» η γη στο Λασίθι – Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 50 σεισμοί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές

Στη φυλακή οι Έλληνες που άνοιξαν σημαία με τον βυζαντινό αετό στην Αγιά Σοφιά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Ελληνικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη παρακολουθεί στενά την υπόθεση

Πειραματικά σχολεία: Ολοκληρώθηκε η κλήρωση ‑ Πού θα δείτε τα αποτελέσματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το Σαββατοκύριακο, οι εξετάσεις εισαγωγής στα Πρότυπα, Δημόσια Ωνάσεια και Πρότυπα Εκκλησιαστικά σχολεία

Δίκη Τέμπη: Ένταση όταν παρουσιάστηκε ανακοίνωση σωματείου αντί για πιστοποιητικό θανάτου

Ελλάδα Χτες
Αντιδράσεις από τους συγγενείς για την ενέργεια του νομικού συμβούλου - Διεκόπη για λίγο η δίκη

Η Meta κλείνει συμφωνία πολλών δισ. δολαρίων για τη χρήση τσιπ της Amazon σε υπηρεσίες ΑΙ

Tech + Science Χτες
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, δήλωσε πρόσφατα ότι ο τομέας ημιαγωγών της εταιρείας βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πραγματοποιήσει πωλήσεις ύψους 20 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση

Κεφαλονιά: «Η γυναίκα μου φταίει που πέθανε η Μυρτώ»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξεσπά ο πατέρας της Μυρτώς για τα κρυφά SMS

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Επιθεωρητές εργασίας κατέληξαν στο ΑΤ Ομονοίας μετά από καταγγελία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Έλεγχαν υπόθεση υπαλλήλου της Πλεύσης Ελευθερίας

Αποσύρονται 130 λεωφορεία του ΟΑΣΘ ‑ Τι συνέβη

Ελλάδα Χτες
Είχαν καλύψει 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα το κάθε ένα!