E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο ‑ Αγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

Εικόνες-σοκ

Δημοσίευση 8/7/2024 | 15:24

Οι Ρώσοι βομβάρδισαν νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο ‑ Αγνωστος ο αριθμός των θυμάτων

Η Ρωσία εκτόξευσε σήμερα μπαράζ πυραύλων κατά του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλεων σε μια ασυνήθιστη για πρωινή ώρα επίθεση, που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους σε όλη τη χώρα και έπληξε σημαντικό νοσοκομείο παίδων, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν πάνω από 40 πυραύλους με στόχο διάφορες περιοχές και προκαλώντας ζημιές σε υποδομές, εμπορικά κτίρια και κατοικίες σε διαφορετικές ουκρανικές πόλεις..

Οι αρχές στην πόλη του Κίεβου δήλωσαν ότι τουλάχιστον 7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 25 τραυματίστηκαν στο χτύπημα που έγινε στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα χαλάσματα νοσοκομείου παίδων στο Κίεβο, το οποίο υπέστη καταστροφές από τα σημερινά ρωσικά χτυπήματα.

«Ένα από τα σημαντικότερα νοσοκομεία παίδων της Ευρώπης», καταστράφηκε. «Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα χαλάσματα και ο ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι για την ώρα άγνωστος», έγραψε ο Ζελένσκι στην πλατφόρμα Χ. «Η Ρωσία δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι δεν γνωρίζει πού πέφτουν οι πύραυλοί της και πρέπει να λογοδοτήσει για όλα τα εγκλήματά της», πρόσθεσε.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι η επίθεση στην πρωτεύουσα είναι μια από τις σφοδρότερες από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022. Πρόσθεσε ότι το βασικό νοσοκομείο παίδων στην πόλη υπέστη ζημιές στην επίθεση. Γονείς κρατώντας στην αγκαλιά τους μωρά βγήκαν στον δρόμο, σε κατάσταση σοκ και κλαίγοντας.

«Ακούσαμε μια έκρηξη και μετά έπεσαν επάνω μας χαλάσματα», δήλωσε η Σβιτλάνα Κραβτσένκο, 33 ετών, στο Reuters, αφού η ίδια και ο σύζυγός της Βίκτορ βγήκαν από το καταφύγιο.

Το δύο μηνών μωρό τους δεν έπαθε κάτι, αλλά η Σβιτλάνα υπέστη τραύματα ενώ το αυτοκίνητό τους θάφτηκε εξ ολοκλήρου κάτω από τα χαλάσματα κτιρίου που καταστράφηκε στην απέναντι πλευρά του προαύλιου χώρου όπου βρίσκεται η κεντρική πτέρυγα του νοσοκομείου.

«Ήταν τρομακτικό. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, προσπαθούσε να καλύψω (το μωρό μου). Προσπαθούσα να τον καλύψω με αυτό το πανί για να αναπνεύσει», δήλωσε η ίδια.

Στο Κρίβι Ριχ, τη γενέτειρα του Ζελένσκι, 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 31 τραυματίστηκαν, δήλωσε ο δήμαρχος Ολεξάντρ Βιλκούλ.

Άλλοι 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ποκρόβσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όταν πύραυλοι έπληξαν βιομηχανική εγκατάσταση, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ.

Τοπικές και περιφερειακές αρχές δήλωσαν ότι βιομηχανικές μονάδες, υποδομές, κατοικίες και εμπορικά κτίρια υπέστησαν ζημιές στο Κίεβο, το Κρίβι Ριχ, το Ντνίπρο, το Ποκρόβσκ, το Κραματόρσκ και άλλες πόλεις.

«Όλες οι υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί για να σώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους», δήλωσε ο Ζελένσκι στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram. «Και ολόκληρος ο κόσμος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλη την αποφασιστικοτητά του για να βάλει οριστικά ένα τέλος στα ρωσικά πλήγματα».

Η Ρωσία έχει κατ’ επανάληψη αρνηθεί ότι στοχοθετεί αμάχους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΥΠΑ για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών, μετά από απαίτηση του Δήμα

Ελλάδα 14.01.2026
Ο Γιώργος Σαουνάτσος υπέβαλε την παραίτησή του από τη διοίκηση της ΥΠΑ υπό το βάρος του πορίσματος για το πολύωρο black out

Εξαφάνιση Λόρας: Ανήλικοι εντόπισαν τη 16χρονη στην Αθήνα

Ελλάδα 14.01.2026
Βρέθηκε στίγμα του wifi της στην Ομόνοια

Αυτό είναι το κτίριο της «σούπερ‑πρεσβείας» της Κίνας στο Λονδίνο – Αντιδράσεις από ειδικούς στην ασφάλεια

Κόσμος 14.01.2026
Από εδώ το Πεκίνο «θα μπορούσε να κατασκοπεύει ολόκληρη την Ευρώπη» λένε οι επικριτές του σχεδίου

Η στιγμή της έκρηξης drone στο ελληνόκτητο τάνκερ «Delta Harmony» στη Μαύρη Θάλασσα: Βίντεο στο Telegram

Κόσμος 14.01.2026
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο Telegram φέρεται να αποτυπώνεται η στιγμή που μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκρήγνυται πάνω στο κατάστρωμα του «Delta Harmony»

Θλίψη στην ΕΡΤ: Πέθανε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μητσιώνης ‑ Με λυγμούς η ανακοίνωση από τη Δουβαρά

Ελλάδα 14.01.2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του Δημήτρη Μητσιώνη ούτε το αν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας

Σκάνδαλο στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας – Τι κρύβει το πόρισμα για το FIR

Ελλάδα 14.01.2026
Τι αναφέρει το πόρισμα της ειδικής επιτροπής που διερευνούσε τα αίτια

Συναγερμός στην Ελλάδα: Κύμα γρίπης απειλεί έως 2 εκατομμύρια πολίτες

Ελλάδα 14.01.2026
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στον εμβολιασμό. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 2.700.000 πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί, αριθμός σημαντικός αλλά όχι επαρκής

Καταργείται το ΣΔΟΕ – Η νέα υπηρεσία που έρχεται να «ταράξει τα νερά»

Ελλάδα 14.01.2026
Νέα εποχή στους ελέγχους: Τι αλλάζει με την κατάργηση του ΣΔΟΕ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 22χρονος έτρεχε με 167 χιλιόμετρα στη Μουδανιών

Ελλάδα 14.01.2026
Ρίσκαρε ζωές για την αδρεναλίνη – Το ανώτατο όριο στον συγκεκριμένο δρόμο είναι τα 90 χιλιόμετρα

Σαρωτικές αλλαγές στις κληρονομιές ‑ Ποιοι ευνοούνται και ποιοι χάνουν

Ελλάδα 14.01.2026
Κληρονομιές χωρίς χρέη, συγκρούσεις και κατακερματισμό

Μεσολόγγι: Νεκρός 70χρονος οδηγός τρακτέρ ‑ Το όχημά του ανετράπη σε ρέμα

Ελλάδα 14.01.2026
Το αγροτικό μηχάνημα ανετράπη σε δύσβατο σημείο και τα διασωστικά συνεργεία επιχείρησαν για την ανάσυρση του οδηγού, ο οποίος εντοπίστηκε δίχως τις αισθήσεις του