E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φωτιές: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα σε Χίο και Ηράκλειο

Τραυματίστηκαν δύο πυροσβέστες

Δημοσίευση 1/7/2024 | 19:46

Φωτιές: Εκτός ελέγχου τα μέτωπα σε Χίο και Ηράκλειο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στα μέτωπα που μαίνονται σε Χίο, Κω και Κατωφύγι Κρήτης. Δύο Πυροσβέστες τραυματίστηκαν στη Χίο.

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλουν πυροσβέστες και εθελοντές στις φωτιές που μαίνονται για ακόμη μια ημέρα στη χώρα.

Οι μεγαλύτερες προσπάθειες επικεντρώνεται- κυρίως- σε Κω, Χίο και Κατωφύγι Κρήτης, ενώ χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στη Μονεμβασιά.

Πιο συγκεκριμένα, η φωτιά στην Κω βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά η εικόνα της παρουσιάζεται βελτιωμένη, με τις εναέριες δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί και να επιχειρούν έξι αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, μαζί με τις επίγειες δυνάμεις που είναι 68 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Επίσης, υπάρχει συνδρομή από εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

“Η εικόνα είναι βελτιωμένη, με αρκετές όμως ακόμη δύσκολες στην αντιμετώπισή τους, ενεργές εστίες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σε έκτακτη ενημέρωση.

Πληροφορίες που μεταδίδει το kosnews24.gr αναφέρουν ότι τα σημεία όπου καίνε οι φλόγες είναι διάσπαρτα. Επιπλέον, κατόπιν του μηνύματος από το 112 που εστάλη, όσοι τουρίστες και κάτοικοι είναι στην Καρδάμαινα και δεν έχουν όχημα, μπορούν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία για να απομακρυνθούν.

Φωτιές: Δύσκολη η κατάσταση στη Χίο – Τραυματίστηκαν δύο Πυροσβέστες

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε στη Χίο, σε δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα, για την οποία εστάλη και μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους.

Οι δυνάμεις που επιχειρούν στο μέτωπο έχουν αυξηθεί, καθώς επιχειρούν 142 πυροσβέστες με 8 ομάδες δασοκομάντος, συμπεριλαμβανομένων 30 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα, 21 οχήματα, 7 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για το συντονισμό τους.

Οι δυνάμεις, ωστόσο, θα ενισχυθούν τις επόμενες ώρες με 66 πυροσβέστες και 12 οχήματα που μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και Αθήνα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, πύραρχος, Βασίλη Βαθρακογιάννη, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στη Χίο τραυματίστηκαν ελαφρά 2 πυροσβέστες.

Μηνύματα από το 112 για τη φωτιά στο Κατωφύγι

Για την πυρκαγιά στην περιοχή Κατωφύγι Ηρακλείου Κρήτης που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112. Το πρώτο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο που εστάλη πριν λίγο καλεί όσους βρίσκονται σε Κατωφύγι και Ξενιάκο Κρήτης να απομακρυνθούν προς Πλατεία Εμπάρου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 13 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Μέχρι πότε θα διαρκέσει ο καύσωνας‑ Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Καιρός 27.07.2025
Ο καύσωνας δεν θα εγκαταλείψει τη χώρα ούτε σήμερα Κυριακή αλλά αυτή φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία μέρα που το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς

Ζούσε μόνο με μπύρα για 30 ημέρες: Πατέρας βρέθηκε νεκρός δίπλα σε 100 άδεια μπουκάλια

Κόσμος 27.07.2025
Πέθανε μετά από έναν μήνα χωρίς φαγητό, πίνοντας μόνο μπύρα. Η σοκαριστική εικόνα με 100 άδεια μπουκάλια και η τραγική μαρτυρία του γιου του.

Νέοι καυτοί διάλογοι στο «φως» για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η συνομιλία «Φραπέ» – Στρατάκου

Ελλάδα 27.07.2025
Νέες αποκαλύψεις για την πολύκροτη υπόθεση

Πανικός σε πτήση της American Airlines: Καπνοί και φωτιά σε Boeing 737 Max πριν την απογείωση

Κόσμος 27.07.2025
Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνονται οι άνθρωποι να εγκαταλείπουν το φλεγόμενο αεροσκάφος

Ισραήλ: Κατέλαβε σε «ζωντανή μετάδοση» το πλοιάριο Handala

Κόσμος 27.07.2025
Στα βίντεο που μεταδίδονταν σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζονταν ακτιβιστές καθισμένοι στη γέφυρα του πλοίου με τα χέρια ψηλά

Ωτοστόπ φρίκης στα Χανιά – Πατέρας και γιος συνελήφθησαν μετά από αλλεπάλληλες κλήσεις στο 112

Ελλάδα 27.07.2025
Οι φοιτήτριες κάλεσαν ουρλιάζοντας το 112 ζητώντας βοήθεια

Μπαράζ σεισμών στην Αμοργό

Ελλάδα 27.07.2025
Ο μεγαλύτερος σεισμός είναι 3,4 Ρίχτερ

Φωτιά τώρα στα Κύθηρα: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά ‑ Εκκενώθηκαν οικισμοί ‑ Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις

Ελλάδα 27.07.2025
Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Κύθηρα

Φρίκη στο Παλαιό Φάληρο: Ξεβράστηκε σορός κοριτσιού 3 ετών ‑ Φορούσε μαγιό

Ελλάδα 27.07.2025
Σε εξέλιξη η έρευνα από το Λιμενικό και την ΕΛ.ΑΣ για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού

«Έφυγε» από τη ζωή στα 42 του ο Ζαν Μαρί Σιλά

Αθλητικά Νέα Χτες
Είχε αγωνιστεί σε Εργοτέλη, ΟΦΗ, Καλαμάτα και ΠΑΣ Γιάννινα

Βίντεο: Η στιγμή που εθελοντής πυροσβέστης καταρρέει ενώ επιχειρεί στη φωτιά στο Κρυονέρι

Κόσμος Χτες
Φανερά καταβεβλημένος από τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες επιχειρεί, διακρίνεται να ζητάει λίγο νερό από τους συναδέλφους του