E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας του Europride

Ένα πολύχρωμο ανθρώπινο ποτάμι θα ξεχυθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης - Απαγορεύονται οι αντισυγκεντρώσεις

Δημοσίευση 29/6/2024 | 18:31

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας του Europride

Με κεντρικό σύνθημα «Persevere Progress Prosper» (Επιμονή Πρόοδος Ευημερία) η Θεσσαλονίκη υποδέχεται σήμερα το απόγευμα τη μεγάλη παρέλαση υπερηφάνειας, με την οποία κορυφώνεται το EuroPride 2024.

Οι συμμετέχοντες θα συγκεντρωθούν από νωρίς το απόγευμα στο πάρκο της ΧΑΝΘ, όπου γύρω στις 18.00 θα ξεκινήσουν παράλληλες εκδηλώσεις με body painting και στη συνέχεια θα κινηθούν κατά μήκος της οδού Τσιμισκή. Στο ύψος της Βενιζέλου θα κατεβούν προς τη Λεωφόρο Νίκης και θα ακολουθήσουν το παραλιακό μέτωπο μέχρι τον Λευκό Πύργο -ο οποίος θα φωτιστεί στα χρώματα του ουράνιου τόξου- με κατάληξη το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Εκεί θα απολαύσουν τη Silia Kapsis, που εκπροσώπησε πρόσφατα την Κύπρο στη Eurovision, κι ακόμη τους Aaron Sibley, Nebulossa, Holly Grace, Fatality, Krystal Versace και Danny Beard σε μια μεγάλη συναυλία.
Παρουσιαστές της παρέλασης θα είναι ο Γιώργος Καπουτζίδης και ο Φώτης Σεργουλόπουλος, οι οποίοι θα παρουσιάσουν επίσης και τη συναυλία στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Αμέσως μετά την παρέλαση το BLENDER bar (HOSTED BY BAUS), στην οδό Λώρη Μαργαρίτη, διοργανώνει ένα ξέφρενο πάρτι με τους Iconic Dj και drag Queen Sozie, ενώ ο γνωστός Θεσσαλονικιός Dj Sizou συνεχίζει μέχρι το πρωί.


Η αστυνομία απαγορεύει αντισυγκεντρώσεις

Σε μια προσπάθεια αποφυγής επεισοδίων και εντάσεων η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης αποφάσισε να απαγορεύσει κάθε συνάθροιση που αντιτίθεται στο EuroPride και κάθε αντισυγκέντρωση στην παρέλαση υπερηφάνειας από τις 6.00 σήμερα, Σάββατο 29 Ιουνίου μέχρι και τα μεσάνυχτα, στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση από την πραγματοποίηση τέτοιων συναθροίσεων, α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ακινητοποιήθηκε τρένο της Hellenic Train στο δρομολόγιο Καμίνια ‑ Αγιος Ανδρέας λόγω «αστοχίας υποδομής»

Ελλάδα Χτες
Λόγω αστοχίας υποδομής, σύμφωνα με την εταιρεία, σταμάτησε η αμαξοστοιχία 13353 – Με λεωφορεία τα δρομολόγια στο τμήμα Αγ. Ανδρέας – Καμίνια

Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Εν αναμονή της συνάντησης στο Μαξίμου, οι αποκλεισμοί χαλαρώνουν, αλλά ο αγώνας συνεχίζεται

Ντόναλντ Τραμπ: Προανήγγειλε επίθεση στο Μεξικό;

Κόσμος Χτες
Ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε μία δεύτερη επίθεση στη Βενεζουέλα, δηλώνοντας πως η χώρα συνεργάζεται καλά με τις ΗΠΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα Χτες
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος Χτες
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος Χτες
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος Χτες
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.