E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξώδικο στην Μαρίνα Σάττι για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων

Η τραγουδίστρια καταγγέλλεται για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 29/6/2024 | 17:48

Εξώδικο στην Μαρίνα Σάττι για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων

Ποιος μουσικοσυνθέτης καταγγέλλει την τραγουδίστρια για αντιγραφή στη σύνθεση ενός κομματιού; Την είδηση πως η δισκογραφική εταιρεία στην οποία ανήκει η Μαρίνα Σάττι έχει λάβει εξώδικο για κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων ανέδειξε η εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» το μεσημέρι του Σαββάτου (29/6).

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, ο συνθέτης Μιλτιάδης Κασσάρας διεκδικεί την πατρότητα της μουσικής στο τραγούδι «Αχ Θάλασσα», που συμπεριλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ της τραγουδίστριας.

«Ο πελάτης μου ισχυρίζεται ότι το κυρίως θέμα του τραγουδιού, οι τέσσερις νότες που το αποτελούν είναι πανομοιότυπες στον ήχο, όπως και ένα μέρος από συγχορδίες, με το ομότιτλο κομμάτι του Μιλτιάδη Κασσάρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του μουσικοσυνθέτη, Γιάννης Νισύριος, στη μεσημεριανή εκπομπή του MEGA.

«Στην πραγματικότητα η σύνθεση δεν είναι δημιούργημα από τη Μαρίνα Σάττι ούτε και τη Λένα Κιτσοπούλου, ούτε κανενός άλλου. Είναι ολοφάνερα απομίμηση δικής μου σύνθεσης», επισημαίνεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο που εστάλη στη δισκογραφική εταιρεία Minos EMI.

«Ο πελάτης μου θέλει να αποκατασταθεί η πραγματικότητα και ελπίζουμε να μην φτάσουμε στα άκρα. Ο κύριος Κασσάρας είναι γιος του Σαράντη Κασσάρα, του πιανίστα του Μίκη Θεοδωράκη, ένας σπουδαίος συνθέτης και μαέστρος μεγάλου βεληνεκούς. Έχουμε υποχρέωση να αποκαταστήσουμε τα πράγματα», σημειώνει σε άλλο σημείο ο κύριος Νισύριος.

«Υπάρχει μία ομοιότητα στον ήχο του τραγουδιού, στον ήχο των οργάνων και στις συγχορδίες. Καταγράφονται όλα αυτά στη δικαστική απόφαση», τόνισε ο κύριος Νισύριος για τη Μαρίνα Σάττι και το επίμαχο τραγούδι, ενώ η Minos EMI, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, απάντησε στην κατηγορία με εξώδικο, αντικρούοντας τα επιχειρήματα της απέναντι πλευράς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η στιγμή που περαστική διασταυρώνεται με σερβιτόρα ‑ Της έσπασε δόντι με τον δίσκο

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Ο ιδιοκτήτης του καφέ ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου για τον εντοπισμό της γυναίκας που χτύπησε αναίτια την υπάλληλο

Ο πρώην της Κιμ Καρντάσιαν Ray J δήλωσε ότι έχει κάνει σeξ με περισσότερες από 12.500 γυναίκες

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Ήμουν σίγουρος για τις 10 χιλιάδες και στόχευα για τις 11 χιλιάδες, πρόσθεσε ο τραγουδιστής

Λένα Δροσάκη: «Από θαύμα ζούμε και οι δύο, γέννησα στον 8ο μήνα»

E-Daily 3.Left 29.04.2026
«Υπήρξε μεγάλη ταραχή, ο τρόπος που έγινε», εξομολογήθηκε η ηθοποιός

Eurovision 2026: Πότε θα γίνει η πρώτη πρόβα της Ελλάδας

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Ο Ακύλας με το «Ferto» αναμένεται να διαγωνιστεί στον Α` Ημιτελικό στις 12 Μαΐου

Φειδίας Παναγιώτου: Κάνει giveaway προσκλητήρια για τον γάμο του – Ανοιξε πλατφόρμα για αιτήσεις!

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Ο Φειδίας Παναγιώτου και η Στυλιάνα Αβερκίου, αύριο Πέμπτη, 30 Απριλίου πρόκειται να παντρευτούν στην ρωσική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στη Λεμεσό

Το βίντεο της Ρίας Ελληνίδου με το... φίδι του Δημήτρη Αλεξάνδρου ‑ «Ρία αγάπη μου»

E-Daily 3.Left 29.04.2026
«Με τη μικρή Ρία δεν μας πλησιάζει κανείς» έγραψε η τραγουδίστρια

Λίζα Κούντροου: Μίλησε για την «σκληρή» συμπεριφορά των ανδρών σεναριογράφων στα «Φιλαράκια»

Tabloid Χτες
Σε παλαιότερη αγωγή, η Amanda Lyle είχε υποστηρίξει πως οι σεναριογράφοι έκαναν συχνά σεξιστικά και ρατσιστικά σχόλια

Ο κιθαρίστας των Deep Purple αποκάλυψε ότι είναι θαυμαστής της Έλενας Παπαρίζου!

E-Daily 3.Left Χτες
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά το Number One είναι το αγαπημένο του τραγούδι!