E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παραιτούνται Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι του λαού και των ψηφοφόρων του - Ακομψες οι αναφορές Κασσελάκη για «τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους

Δημοσίευση 26/6/2024 | 08:58

Παραιτούνται Τεμπονέρας, Κοτσακάς και Τσιόκας από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ

Την παραίτηση τους από τα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όχι όμως και από το κόμμα, ανακοίνωσαν σήμερα οι Διονύσης Τεμπονέρας, Αντώνης Κοτσακάς και Χάρης Τσιόκας, στο απόηχο του «μανιφέστου» Κασσελάκη.

Η παραίτηση τους γίνεται «από το Οργανωτικό σκέλος(για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»)», για λόγους δηλαδή διαμαρτυρίας, όπως ξεκαθαρίζουν οι υπογράφοντες, παραμένοντας, ωστόσο, στις γραμμές του κόμματος

Τα όσα, ωστόσο, αναφέρει η ανάρτηση- μανιφέστο του κ. Κασσελάκη αποτέλεσαν «κόκκινη γραμμή» για τα στελέχη τα οποία αναφέρουν πως «η τελευταία παρέμβαση του σ.Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη, αντί για μετεξέλιξη μετεξέλιξη,με την οποία διαφωνούμε».

Το κείμενο παρέμβαση

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ένταξη σε ένα πολιτικό φορέα γίνεται σε τρία πεδία: ιδεολογικά, πολιτικά και οργανωτικά.

Με αυτή την παρέμβαση μας καθιστούμε σαφές οι υπογράφοντες ότι αποχωρούμε από το Οργανωτικό σκέλος (για λόγους διολίσθησης σε έναν άνευ όρων «εξουσιοδοτισμό»).

Παραμένουμε όμως στο ιδεολογικό και στο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτά έχουν καθοριστεί διαχρονικά με τις αποφάσεις συλλογικών οργάνων(διατηρώντας όμως ισχυρές επιφυλάξεις για συμπεριφορές μετάλλαξης).

Η τελευταία παρέμβαση του σ.Προέδρου κατέστησε σαφές, ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι , για λόγους αξιοπρέπειας και αυτοσεβασμού, απέναντι σε μια μετάλλαξη ,αντί για μετεξέλιξη μετεξέλιξη ,,με την οποία διαφωνούμε.

Αποτελεί πεποίθηση μας η ανάγκη ανασύνθεσης του ευρύτερου αριστερού και προοδευτικού χώρου σε τροχιά προοδευτικης διακυβέρνησης με προγραμματική ενότητα. Και γνωρίζαμε εξ αρχής τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε το εγχείρημα, προφανώς γιατί δεν συνάδει με κομματικές περιχαρακώσεις και ποικίλες προσωπικές στρατηγικές .

Άλλωστε, εμείς πρώτοι διατυπώσαμε την ανάγκη συγκρότησης κοινωνικού μετώπου, από τα κάτω για την προάσπιση της δημοκρατίας και των θεσμών. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια πολύ πριν από τις Ευρωεκλογές, με την ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο ΑΛΦΑ, με ευδιάκριτη τη στόχευση μας και επανήλθαμε την επαύριον των εκλογών με συγκεκριμένη πρόταση .

Πρόταση που κατά την άποψη μας σέβεται το μήνυμα της κοινωνίας και απαντά στο εκλογικό αποτέλεσμα .

Καταστήσαμε σαφές, ότι τα κόμματα του προοδευτικού χώρου παραμένουν στο σημερινό status, με απόλυτη αυτοτέλεια, ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική.
Τονίσαμε όμως ταυτόχρονα, την ανάγκη διερεύνησης των δυνατοτήτων για διαμόρφωση συμφωνίας στο προγραμματικό πεδίο . Παραμένουμε λοιπόν στρατευμένοι με στόχο την ανασύνθεση του προοδευτικού και αριστερού χώρου με βάση το αξιακό μας πλαίσιο .

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι του λαού και των ψηφοφόρων του και είναι τουλάχιστον άκομψες οι αναφορές για «τον δικό μου ΣΥΡΙΖΑ»

Ευχόμαστε και θα συμβάλουμε όπως και χιλιάδες στελέχη σ όλη τη χώρα, ώστε η κοινωνική αντιπολίτευση να αποκτήσει πολιτική έκφραση προς όφελος του λαού σε ευκρινή ορίζοντα κυβερνησιμοτητας .

Οι υπογράφοντες

Διονύσης Τεμπονέρας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Αντώνης Κοτσακάς, πρώην πρόεδρος επιτροπής δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Χάρης Τσιόκας, μέλος οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ -ΚΕ

Ενημέρωση : Το κείμενο παρεμβαση θα κατατεθεί και στη συνεδρίαση της ΚΕ»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε στον πόλεμο με το Ιράν

Κόσμος 16.03.2026
«Δεν θα γίνει ο πόλεμος δώρο για τον Πούτιν»

Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, δεν δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ

Ελλάδα 16.03.2026
Λόγω του ύψους των ποσών, τόσο η μη δήλωση όσο και η ανακριβής δήλωση τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος

Απεργία διαρκείας από αύριο ξεκινούν οι οδηγοί ταξί

Ελλάδα 16.03.2026
«Θα κρατήσει μέχρι να ψηφιστεί ο νόμος»

Χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Κόσμος 16.03.2026
Το Αμπου Ντάμπι αναφέρει θύματα μετά από περιστατικό με πυραύλους

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε είναι η καταβολή ‑ Πώς υπολογίζεται

Οικονομία 16.03.2026
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν

Ταξί: Έρχονται απεργίες διαρκείας

Ελλάδα 16.03.2026
Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό

Επιμένει ο Τραμπ στους τελωνειακούς δασμούς – «Έχω το απόλυτο δικαίωμα να τους επαναφέρω»

Κόσμος 16.03.2026
Διεξάγεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα

Λιανεμπορικό... SOS στην αγορά λόγω πολέμου ‑ Κίνδυνος για «λουκέτα» αν δεν ληφθούν μέτρα

Οικονομία 16.03.2026
Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο εισέρχεται ο κλάδος το ελληνικού εμπορίου

Τι αλλάζει στα ταξιδιωτικά πακέτα στην ΕΕ: Ποιοι οι νέοι κανόνες για αποζημιώσεις και επιστροφές

Κόσμος 16.03.2026
Ποια ταξίδια και ποιες υπηρεσίες μπορούν να θεωρηθούν ταξιδιωτικό πακέτο