E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Αυστρία πήρε τη νίκη με 3‑2 επί της Ολλανδίας και την πρωτιά στον όμιλο μετά τη γκέλα της Γαλλίας

Έκπληξη στον 4ο όμιλο του Euro

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/6/2024 | 21:10

Η Αυστρία πήρε τη νίκη με 3‑2 επί της Ολλανδίας και την πρωτιά στον όμιλο μετά τη γκέλα της Γαλλίας
Glomex - ERT

Απίστευτο ματς στο Βερολίνο. Η Ολλανδία τα έδωσε όλα για τη νίκη, αλλά κάθε φορά που ισοφάριζε την Αυστρία, δεχόταν και ένα νέο γκολ. Εντυπωσιακή νίκη με 3-2 για τους Αυστριακούς και πρόκριση στους “16” του Euro 2024. Τους ακολούθησαν στην επόμενη φάση και οι “οράνιε”, παίρνοντας την τρίτη θέση στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης.

Η Αυστρία είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα, η Ολλανδία δεν μπόρεσε να την πιέσει και να της χαλάσει την ανάπτυξη και μόλις στο 6′ δέχθηκε το σοκ. Ο Αρναούτοβιτς έβγαλε ωραία κάθετη για τον Πρας, ο δεύτερος έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, ο Μάνελ έκανε την προβολή για να διώξει για τους “οράνιε” αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Ολλανδία προσπάθησε να ανεβάσει “στροφές” και να φτάσει στην ισοφάριση. Η Αυστρία, όμως, έδειξε… διαβασμένη και κατάφερε να την μπλοκάρει στο χώρο του κέντρου. Μάλιστα, στο 37′ -και μετά από κομπίνα σε κόρνερ- ο Ζάμπιτσερ σούταρε με δύναμη και ο Φερμπρούχεν έδιωξε ενστικτωδώς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης έδιωξε την μπάλα και προ του Αρναούτοβιτς!

Η κορυφαία στιγμή της Ολλανδίας στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 26′, με τον Μάλενς να πλασάρει άστοχα, από πλεονεκτικό σημείο, μέσα από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Ολλανδία έφτασε στο 1-1. Οι “οράνιε” ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση στο 47′ μετά το κλέψιμο του Χεετρούιντα, ο Σίμονς έτρεξε, έδωσε στον Χάκπο, ο οποίος με υπέροχο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Η Ολλανδία πίεσε για να φτάσει στην ανατροπή, αλλά η Αυστρία κατάφερε να την σοκάρει ξανά. Ο Γκρίλιτς έκανε ωραία την κίνηση από τα αριστερά, γέμισε προς την περιοχή, ο Σμιντ πήρε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Ντε Φράι, που προσπάθησε να διώξει και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2

Ακολοούθησε ένας μικρός… χαμούλης, με τις δυο ομάδες να σκοράρουν. Η Ολλανδία σκόραρε στο 75′ με τον Ντεπάι, ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε για χέρι, αλλά στη συνέχεια πήρε την έγκριση του ίδιου του διαιτητή. Το 2-2 έμεινε για πολύ λίγο. Στο 80′ η Αυστρία πήρε και πάλι το προβάδισμα (3-2) με τον Σάμπιτσερ να διαμορφώνει το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Βερμπρούχεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (66’ Φν ντε Βεν), Ντε Bράι, Ντεπάι, Χάκπο, Ρέιντερς (65’ Βαϊνάλντουμ), Βίρμαν (35’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέχορστ), Σάουτεν.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Σάιβαλντ, Βίμερ (63’ Μπαουμγκάρτνερ) Πρας, Σάμπιτσερ, Γκρίλιτς (64’ Λάιμερ), Λιένχαρτ (62’ Κουέρφελντ), Αρναούτοβιτς, Σμιντ (90’+2’ Βέιμαν).

Γκέλα για την Γαλλία, έμεινε στο 1-1 με την Πολωνία

Η Πολωνία στέρησε τη νίκη από την Γαλλία και την πρωτιά στον 4ο όμιλο του Euro 2024. Το 1-1 ήρθε από δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι και έδωσε τη δεύτερη θέση στους “μπλε” και την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης. Εμπαπέ και Λεβαντόφσκι σκόραραν από τη ¨βούλα”, με τον δεύτερο να ισοφαρίζει.

Η Γαλλία έδειξε επιθετική διάθεση από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά η Πολωνία ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Στο 6′ βγήκε στην επίθεση, ο Ζιελίνσκι έκανε το σουτ, αλλά ο Μενιάν έπεσε και μπλόκαρε. Σημαντική στιγμή είχαν και οι “μπλε” στο 11′, με τον Σκορούπσκι να διώχνει με το πόδι το σουτ του Τεό Ερναντέζ.

Το ματς κράτησε ένα καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Η Γαλλία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 19′, με το χαμένο τετ-α-τετ ου Ντεμπελέ (το έβγαλε ο πορτιέρε της Πολωνίας). Ο λεβαντόφγσκι, απ’ την άλλη, δεν κατάφερε να σκοράρει στο 34′, με κοντινή κεφαλιά.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Γαλλία είχε το… πάω χέρι, πίεσε για το γκολ και στο 42′ είδε τον Σκορούπσκι να νικάει δυο φορές τον Κιλιάν Εμπαπέ σε τετ-α-τετ (42′ και 45′).

Η Γαλλία μπήκε με… φόρα στην επανάληψη, με τον Εμπαπέ να έχει δυο πολύ καλά πλασέ. Το γκολ που έψαχναν οι “μπλε” ήρθε στο 56′ Ο Κίβιορ ανέτρεψε τον Ντεμπελέ και ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, κάνοντας το 1-0.

Η Γαλλία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να φτάσει σε νέο γκολ, αλλά στο 76′ ο Σφιντέρσκι ανατράπηκε, ο διαιτητής είδε τη φάση, έδωσε πέναλτι και ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Πολωνός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μενιέ, αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη και ο φορ της Μπαρτσελόνα “έγραψε” το τελικό 1-1 που άφησε την Γαλλία στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Οι συνθέσεις:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μαϊνιάν, Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Τεό Ερνταντέζ, Τσουαμενί (81΄ Φοφανά), Καντέ (61΄ Γκριζμάν), Ραμπιό (61΄ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (86΄ Κολό Μουανί), Μπαπέ, Μπαρκολά (61΄ Ζιρού)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σκορούπσκι, Νταβίντοβιτς, Μπέντναρεκ, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Σεμπ. Σιμάνσκι (68΄ Σβιντέρσκι), Ζιελίνσκι, Ζαλέφσκι (68΄ Σκόρας), Μόντερ, Ουρμπάνσκι, Λεβαντόφσκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κάθειρξη 16 ετών στον αρχηγό της «μαφίας των λουκουμάδων» στη Χαλκιδική

Ελλάδα 30.06.2025
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εκβίαση κατ` εξακολούθηση, συμμορία και μία σειρά από πλημμελήματα, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού

Eurojackpot: Χιλιάδες Νορβηγοί νόμιζαν ότι έγιναν εκατομμυριούχοι αλλά αποδείχθηκε ότι πρόκειται για λάθος

Κόσμος 30.06.2025
Ένα σφάλμα στη μετατροπή από σεντ του ευρώ σε νορβηγικές κορώνες έκανε τα ποσά των κερδών να φαίνονται «υπερβολικά υψηλά»

Γυναικοκτονία Κυριακής Γρίβα: «Έμαθα ότι ήταν έγκυος αφού δολοφονήθηκε» λέει ο πατέρας της

Ελλάδα 30.06.2025
Διακόπηκε για τις 2 Ιουλίου η δίκη ενώπιον του ΜΟΔ

ΠΟΥ: Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ από πού προήλθε o Covid‑19

Κόσμος 30.06.2025
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει καταφέρει να πάρει τα απαραίτητα δεδομένα για να αξιολογήσει αν η COVID-19 ήταν αποτέλεσμα εργαστηριακού ατυχήματος, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις προς την κινεζική κυβέρνηση

«Θρίλερ» σε λεωφορείο στη Μαραθώνος: Επιβάτης σε κατάσταση αμόκ έβγαλε μαχαίρι

Ελλάδα 30.06.2025
Ο οδηγός του αστικού λεωφορείου ή κάποιος επιβάτης ενημέρωσε την Αμεση Δράση

«Λυπούμαστε που δεν σταματήσαμε τη ζωντανή μετάδοση» λέει το BBC για τα αντι‑ισραηλινά συνθήματα στο Γκλάστονμπερι

Κόσμος 30.06.2025
Το BBC δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις διότι επέτρεψε την συνέχιση της μετάδοσης όταν ένα μέλος του Bob Vylan παρακίνησε το κοινό να φωνάξει «θάνατος, θάνατος στις IDF»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενοχή 7 κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις ζήτησε η εισαγγελέας

Ελλάδα 30.06.2025
Ζήτησε να διερευνηθεί και το ενδεχόμενο απιστίας για τα αρμόδια στελέχη

Ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις 70 επικίνδυνων κτισμάτων στην Αθήνα – Οι 21 περιοχές όπου βρίσκονται

Ελλάδα 30.06.2025
Δούκας: Σπάμε ένα κύκλο αδιαφορίας δεκαετιών. Παραδίδουμε τον δημόσιο χώρο στους πολίτες

Τέλος το πλαφόν κέρδους σε τρόφιμα και καύσιμα ‑ Φόβοι για αυξήσεις τιμών

Ελλάδα 30.06.2025
Καταργείται από σήμερα μετά από τρία χρόνια εφαρμογής – Αυστηρούς ελέγχους υπόσχεται το υπουργείο Ανάπτυξης

Το ξέσπασμα του πατέρα της Κυριακής Γρίβα στο δικαστήριο

Ελλάδα 30.06.2025
Συνεχίζεται η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της δολοφονίας της Κυριακής Γρίβα

Η ΑΑΔΕ «ξεσκεπάζει» όσους έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ

Οικονομία 30.06.2025
Αποκαλυπτήρια για τους μεγαλοοφειλέτες της εφορίας και του ΕΦΚΑ