E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η Αυστρία πήρε τη νίκη με 3‑2 επί της Ολλανδίας και την πρωτιά στον όμιλο μετά τη γκέλα της Γαλλίας

Έκπληξη στον 4ο όμιλο του Euro

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 25/6/2024 | 21:10

Η Αυστρία πήρε τη νίκη με 3‑2 επί της Ολλανδίας και την πρωτιά στον όμιλο μετά τη γκέλα της Γαλλίας
Glomex - ERT

Απίστευτο ματς στο Βερολίνο. Η Ολλανδία τα έδωσε όλα για τη νίκη, αλλά κάθε φορά που ισοφάριζε την Αυστρία, δεχόταν και ένα νέο γκολ. Εντυπωσιακή νίκη με 3-2 για τους Αυστριακούς και πρόκριση στους “16” του Euro 2024. Τους ακολούθησαν στην επόμενη φάση και οι “οράνιε”, παίρνοντας την τρίτη θέση στον 4ο όμιλο της διοργάνωσης.

Η Αυστρία είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα, η Ολλανδία δεν μπόρεσε να την πιέσει και να της χαλάσει την ανάπτυξη και μόλις στο 6′ δέχθηκε το σοκ. Ο Αρναούτοβιτς έβγαλε ωραία κάθετη για τον Πρας, ο δεύτερος έκανε την παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά, ο Μάνελ έκανε την προβολή για να διώξει για τους “οράνιε” αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Η Ολλανδία προσπάθησε να ανεβάσει “στροφές” και να φτάσει στην ισοφάριση. Η Αυστρία, όμως, έδειξε… διαβασμένη και κατάφερε να την μπλοκάρει στο χώρο του κέντρου. Μάλιστα, στο 37′ -και μετά από κομπίνα σε κόρνερ- ο Ζάμπιτσερ σούταρε με δύναμη και ο Φερμπρούχεν έδιωξε ενστικτωδώς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης έδιωξε την μπάλα και προ του Αρναούτοβιτς!

Η κορυφαία στιγμή της Ολλανδίας στο πρώτο μέρος χάθηκε στο 26′, με τον Μάλενς να πλασάρει άστοχα, από πλεονεκτικό σημείο, μέσα από την αντίπαλη μεγάλη περιοχή.

Με την έναρξη της επανάληψης, η Ολλανδία έφτασε στο 1-1. Οι “οράνιε” ξεχύθηκαν στην αντεπίθεση στο 47′ μετά το κλέψιμο του Χεετρούιντα, ο Σίμονς έτρεξε, έδωσε στον Χάκπο, ο οποίος με υπέροχο πλασέ έφερε το ματς στα ίσα.

Η Ολλανδία πίεσε για να φτάσει στην ανατροπή, αλλά η Αυστρία κατάφερε να την σοκάρει ξανά. Ο Γκρίλιτς έκανε ωραία την κίνηση από τα αριστερά, γέμισε προς την περιοχή, ο Σμιντ πήρε την καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στο πόδι του Ντε Φράι, που προσπάθησε να διώξει και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2

Ακολοούθησε ένας μικρός… χαμούλης, με τις δυο ομάδες να σκοράρουν. Η Ολλανδία σκόραρε στο 75′ με τον Ντεπάι, ένα γκολ που αρχικά ακυρώθηκε για χέρι, αλλά στη συνέχεια πήρε την έγκριση του ίδιου του διαιτητή. Το 2-2 έμεινε για πολύ λίγο. Στο 80′ η Αυστρία πήρε και πάλι το προβάδισμα (3-2) με τον Σάμπιτσερ να διαμορφώνει το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Βερμπρούχεν, Χερτρούιντα, Φαν Ντάικ, Ακέ (66’ Φν ντε Βεν), Ντε Bράι, Ντεπάι, Χάκπο, Ρέιντερς (65’ Βαϊνάλντουμ), Βίρμαν (35’ Σίμονς), Μάλεν (72’ Βέχορστ), Σάουτεν.

ΑΥΣΤΡΙΑ (Ραλφ Ράγκνικ): Πεντς, Βέμπερ, Πος, Σάιβαλντ, Βίμερ (63’ Μπαουμγκάρτνερ) Πρας, Σάμπιτσερ, Γκρίλιτς (64’ Λάιμερ), Λιένχαρτ (62’ Κουέρφελντ), Αρναούτοβιτς, Σμιντ (90’+2’ Βέιμαν).

Γκέλα για την Γαλλία, έμεινε στο 1-1 με την Πολωνία

Η Πολωνία στέρησε τη νίκη από την Γαλλία και την πρωτιά στον 4ο όμιλο του Euro 2024. Το 1-1 ήρθε από δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι και έδωσε τη δεύτερη θέση στους “μπλε” και την πρόκριση στους “16” της διοργάνωσης. Εμπαπέ και Λεβαντόφσκι σκόραραν από τη ¨βούλα”, με τον δεύτερο να ισοφαρίζει.

Η Γαλλία έδειξε επιθετική διάθεση από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, αλλά η Πολωνία ήταν η ομάδα που είχε την πρώτη καλή στιγμή του αγώνα. Στο 6′ βγήκε στην επίθεση, ο Ζιελίνσκι έκανε το σουτ, αλλά ο Μενιάν έπεσε και μπλόκαρε. Σημαντική στιγμή είχαν και οι “μπλε” στο 11′, με τον Σκορούπσκι να διώχνει με το πόδι το σουτ του Τεό Ερναντέζ.

Το ματς κράτησε ένα καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Η Γαλλία έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 19′, με το χαμένο τετ-α-τετ ου Ντεμπελέ (το έβγαλε ο πορτιέρε της Πολωνίας). Ο λεβαντόφγσκι, απ’ την άλλη, δεν κατάφερε να σκοράρει στο 34′, με κοντινή κεφαλιά.

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, η Γαλλία είχε το… πάω χέρι, πίεσε για το γκολ και στο 42′ είδε τον Σκορούπσκι να νικάει δυο φορές τον Κιλιάν Εμπαπέ σε τετ-α-τετ (42′ και 45′).

Η Γαλλία μπήκε με… φόρα στην επανάληψη, με τον Εμπαπέ να έχει δυο πολύ καλά πλασέ. Το γκολ που έψαχναν οι “μπλε” ήρθε στο 56′ Ο Κίβιορ ανέτρεψε τον Ντεμπελέ και ο Εμπαπέ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, κάνοντας το 1-0.

Η Γαλλία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ και να φτάσει σε νέο γκολ, αλλά στο 76′ ο Σφιντέρσκι ανατράπηκε, ο διαιτητής είδε τη φάση, έδωσε πέναλτι και ο Λεβαντόφσκι ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Πολωνός δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μενιέ, αλλά ο διαιτητής έδωσε επανάληψη και ο φορ της Μπαρτσελόνα “έγραψε” το τελικό 1-1 που άφησε την Γαλλία στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Οι συνθέσεις:

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Μαϊνιάν, Κουντέ, Σαλιμπά, Ουπαμεκανό, Τεό Ερνταντέζ, Τσουαμενί (81΄ Φοφανά), Καντέ (61΄ Γκριζμάν), Ραμπιό (61΄ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (86΄ Κολό Μουανί), Μπαπέ, Μπαρκολά (61΄ Ζιρού)

ΠΟΛΩΝΙΑ (Μίχαλ Πρόμπιερζ): Σκορούπσκι, Νταβίντοβιτς, Μπέντναρεκ, Κίβιορ, Φρανκόφσκι, Σεμπ. Σιμάνσκι (68΄ Σβιντέρσκι), Ζιελίνσκι, Ζαλέφσκι (68΄ Σκόρας), Μόντερ, Ουρμπάνσκι, Λεβαντόφσκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκαριστική στιγμή στο UFC: Αθλητής κατέρρευσε μετά το ζύγισμα ‑ Δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα 26.01.2026
«Πάγωσαν» στο UFC κατά τη διάρκεια της επίσημης ζύγισης του Κάμερον Σμόδερμαν, πριν τον αγώνα με τον Ρίκι Τούρσιος.

Μίκαελ Σουμάχερ: Συγκλονιστικές φήμες για την υγεία του

Αθλητικά Νέα 26.01.2026
Τι υποστηρίζει η Daily Mail για την κατάσταση του Γερμανού πρωταθλητή και γιατί η οικογένεια συνεχίζει να τηρεί στάση αναμονής

Τραγωδία στο εργοστάσιο Βιολάντα: Τα πιθανά αίτια της καταστροφής

Ελλάδα 26.01.2026
Για ποιο λόγο ήταν λιγότεροι εργαζόμενοι στη βάρδια

Τουλάχιστον δέκα νεκροί από τη σφοδρή χιονοκαταιγίδα στις ΗΠΑ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αρκετές πολιτείες

Κόσμος 26.01.2026
Περισσότερα από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί

Αποκαλύψεις για τον 46χρονο που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα: Γιατί έμεινε 4 χρόνια στη φυλακή για τη δολοφονία της μητέρας του

Ελλάδα 26.01.2026
Κάτοικος της περιοχής ειδοποίησε τις Αρχές, καταγγέλλοντας ότι άκουσε κραυγές βοήθειας από το θύμα

Μαρουσάκης: Διαδοχικά κύματα κακοκαιριών θα σαρώσουν τη χώρα ‑ Την Τετάρτη έρχεται νέο

Καιρός 26.01.2026
Οι ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο

Τραμπ για Μινεάπολη: «Ο Πρέτι είχε ένα πολύ επικίνδυνο και απρόβλεπτο όπλο»

Κόσμος 26.01.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στη Wall Street Journal υπαινίχθηκε την απόσυρση των πρακτόρων της ICE από τη Μινεάπολη

Ξέφρενο ράλι για τον χρυσό: «Πάτησε» για πρώτη φορά τα 5.000 δολάρια

Οικονομία 26.01.2026
Σε νεά ιστορικά υψηλά επίπεδα οδήγησε τον χρυσό η τρελή πορεία που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα, σπάζοντας και το φράγμα των 5.000 δολαρίων ανά ουγκιά

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Αυξάνονται τα πρόστιμα 100 ευρώ για τους παραβάτες

Ελλάδα 26.01.2026
Όσοι εξοφλούν το πρόστιμο επί τόπου ή εντός δέκα ημερών από τη βεβαίωσή του θα εξακολουθήσουν να δικαιούνται έκπτωση 50%

Η Ιαπωνία αποχαιρετά τα τελευταία της panda ‑ Επιστρέφουν στην Κίνα εν μέσω τεταμένων σχέσεων

Κόσμος 26.01.2026
Η αποχώρηση της Xiao Xiao και της Lei Lei από την Ιαπωνία, θα αφήσει την χώρα χωρίς πάντα για πρώτη φορά από το 1972

Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ ‑ Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Κόσμος 26.01.2026
Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ