E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ανείπωτη τραγωδία στη Μέκκα: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι vεκροί στο ετήσιο προσκύνημα

Η αιτία θαvάτου τόσων ανθρώπων που πήγαν να προσκυνήσουν στη Μέκκα ήταν ο καύσωνας

Δημοσίευση 23/6/2024 | 18:53

Ανείπωτη τραγωδία στη Μέκκα: Ξεπέρασαν τους 1.000 οι vεκροί στο ετήσιο προσκύνημα

Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια του φετινού χατζ--του ετήσιου μουσουλμανικού προσκυνήματος στη Μέκκα -σύμφωνα με απολογισμό του Ρόιτερς καθώς η ακραία ζέστη προκάλεσε προβλήματα στα σχεδόν δύο εκατομμύρια προσκυνητές που συμμετείχαν.

Οι περισσότεροι από τους vεκρούς ήταν Αιγύπτιοι. Πηγές ασφαλείας και ιατρικές πηγές είπαν σήμερα στο Ρόιτερς ότι ο αριθμός των νεκρών Αιγυπτίων έχει ανέλθει σε 672 και άλλοι 25 είναι οι αγνοούμενοι.

Σύμφωνα με στοιχεία της ινδονησιακής κυβέρνησης, συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους 236 Ινδονήσιοι, ενώ η ινδική υπηρεσία Εξωτερικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι έχασαν τη ζωή τους 98 Ινδοί πολίτες στη διάρκεια του χατζ.

Περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν από την Τυνησία, την Ιορδανία, το Ιράν και τη Σενεγάλη καθιστώντας το φετινό προσκύνημα το πιο πολύνεκρο με τουλάχιστον 1.114 vεκρούς, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Μια μονάδα διαχείρισης κρίσεων που είναι επιφορτισμένη με τη διερεύνηση της κατάστασης ανέφερε σε σημερινή της ανακοίνωση ότι ανέστειλε τις άδειες 16 τουριστικών γραφείων και τα παρέπεμψε στις εισαγγελικές αρχές κατηγορώντας τα ότι ευθύνονται για θαvάτους κυρίως προσκυνητών που δε διέθεταν την απαιτούμενη άδεια για να ταξιδέψουν.

Η μονάδα αυτή, η οποία σχηματίστηκε την Πέμπτη και της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Μουσταφά Μαντμπουλί, ανακοίνωσε ότι έχουν επιβεβαιωθεί 31 θάνατοι ως αποτέλεσμα χρόνιων νοσημάτων ανάμεσα στους επισήμως εγγεγραμμένους προσκυνητές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα Χτες
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος Χτες
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος Χτες
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα Χτες
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα