E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έδωσε αφορμή η Σοφία Πολυζωγοπούλου» λέει ο πατέρας του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό

Δημοσίευση 23/6/2024 | 17:29

«Έδωσε αφορμή η Σοφία Πολυζωγοπούλου» λέει ο πατέρας του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό

Ο Απόστολος Λύτρας παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού και ο πατέρας του μιλάει για πρώτη φορά. Αναφέρεται στη Σοφία Πολυζωγοπούλου και στον ξυλοδαρμό της, που προκάλεσε σάλο σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο πατέρας του ποινικολόγου εμφανίζεται πεπεισμένος πως ο 52χρονος γιος του προκλήθηκε από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. Όπως λέει, ο Απόστολος Λύτρας δεν είναι βiαιος. «Έδωσε αφορμή η γυναίκα του» λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Μανώλης Λύτρας και κάνει λόγο για «μια κακιά ώρα», που έμελλε να αλλάξει τα πάντα, στην πορεία και στη ζωή του παιδιού του. Ο ίδιος ενημερώνεται για τις εξελίξεις καθημερινά και ευελπιστεί να αποφυλακιστεί ο γιος του, από τις φυλακές Κορυδαλλού, το ταχύτερο δυνατόν.

Ο πατέρας του 52χρονου, πιθανολογεί ότι η αίτηση αποφυλάκισης θα κατατεθεί σε ένα μήνα από σήμερα. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι αυτό θα συμβεί πολύ πιο γρήγορα. Ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους στενούς συνεργάτες του και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο πατέρας του, επιθυμούν να πέσουν οι τόνοι και να κλείσει το όλο θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο Μανώλης Λύτρας, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του Mega και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τσακώθηκαν και άπλωσε το χέρι του ο Αποστόλης. Περιμένουμε σε κανένα μήνα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Θα το περάσουμε τι να κάνουμε. Ποτέ δε θα σήκωνε χέρι ο γιος μου. Έδωσε αφορμή η γυναίκα του. Ήταν η κακιά η ώρα».

Ο γνωστός δικηγόρος ζήτησε συγγνώμη γι΄αυτήν την πράξη, από τη σύζυγό του την οποία – όπως είπε – υπεραγαπά, και από τα 3 παιδιά του. Ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με ψυχολογική και ψυχιατρική βοήθεια αυτή την έκρηξη θυμού και το ξέσπασμά του. Επιπλέον, τόνισε πως εύχεται να μη συμβεί κάτι ανάλογο σε κάποιον άλλον.

Ο επικοινωνιολόγος και crisis manager Γιώργος Παπατριανταφύλλου αναλύει αυτή την πρώτη δήλωση του κατηγορουμένου στους δημοσιογράφους. «O Απόστολος Λύτρας είναι αναστατωμένος, προχωράει σε αποδοχή της πράξης του και κάνει επίκληση στο συναίσθημα μιλώντας για την οικογένεια, που αυτό – εκτιμώ – θα μπορούσε να μην αναφερθεί. Ο κ. Λύτρας προσπάθησε να αποδώσει το συμβάν σε παράγοντες ψυχολογικούς, κάτι το οποίο θα λέγαμε είναι αποποίηση των άμεσων ευθυνών».

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, σχολίασε στην ίδια εκπομπή: «Η βiα παράγεται σε ένα μικρό ποσοστό από άρρωστους ανθρώπους μιας φοβερής ψυχιατρικής ασθένειας, οποία λέγεται ψύχωση. Όταν δεν παράγεται από ψυχιατρική αρρώστια – κι αυτό είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο – τότε μιλάμε το πολύ πολύ για μια διαταραχή της προσωπικότητας. Άρα δε μιλάμε για ψυχιατρική ασθένεια».

Ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας, ανέφερε από την πλευρά του: «Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη. Εδώ και καιρό υπάρχει ένας μη σεβασμός της προσωπικότητάς του, πέρα από την πράξη του που είναι καταδικαστέα. Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες δολoφονίας χαρακτήρα κατά του Απόστολου Λύτρα. Ακόμα και αυτός που πρόβαλλε τη ζωή του έχει δικαιώματα.

Η προσωπικότητά του και η μέχρι τώρα ζωή είναι διαφορετική από την πράξη του. Η πράξη του είναι καταδικαστέα. Είναι μία πράξη που δεν την περίμενε κανείς. Κανείς δε δίνει συγχωροχάρτι και από την άλλη είναι άλλο η ανθρωποφαγία. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη από τον ίδιο την πρώτη μέρα. Η ωμή παρέμβαση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης είναι απαράδεκτη. Αυτοί που ελέγχουν είναι οι επιθεωρητές δικαιοσύνης. Η υποχρεωτική φύλαξη του κατηγορουμένου είναι εκτός της διαδικασίας μία δίκαιης δίκη. Αλίμονο αν μία κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα να οδηγεί κάποιον άνθρωπο στη φυλακή. Είναι πλήρης παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων».

Οι επόμενες κινήσεις του Απόστολου Λύτρα

Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση δε θα κατατεθεί στην ανακρίτρια, αλλά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα την κρίνει με βούλευμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κ. Λύτρα, ο ίδιος αρνείται πως παραβίασε τους δύο περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί. Όπως λέει, αυτή την ομάδα στο viber δεν την άνοιξε ο ίδιος αλλά ο συνεργάτης του ενώ ποτέ ο ίδιος δεν επικοινώνησε μαζί της για τα προσωπικά του αντικείμενα. Όσον αφορά τη μετοίκιση υποστηρίζει πως το βράδυ της Τρίτης πήγε η κόρη στο σπίτι του θύματος με τα δικά της κλειδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Χυδαία επίθεση προς το box που βρίσκεται ο πατέρας του ‑ Βίντεο

E-Daily 3.Left 23.04.2026
Η κάμερα έπιασε τον Στέφανο Τσιτσιπά να εκφράζεται με χυδαίες εκφράσεις κοιτώντας προς το box που βρισκόταν ο πατέρας του, Απόστολος.

Πιάστηκαν στα χέρια, έπεσαν πάνω στην τζαμαρία και κατέληξε στα κεφάλια τους: Βίντεο από τον καβγά 19χρονων στην Αγία Βαρβάρα

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Οι δύο νεαρές πιάστηκαν στα χέρια και κατέληξαν πάνω σε τζαμαρία με αποτέλεσμα η μία να τραυματιστεί - Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

«Ας σκοτώσουμε αυτούς που δεν θέλουν συμφωνία»: Το repost Τραμπ για τον «εμφύλιο» στο Ιράν

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Κεντρικός στόχος σε αυτή τη λίστα φέρεται να είναι ο διοικητής των IRGC, Αχμάντ Βαχιντί, η απομάκρυνση του οποίου θεωρείται κλειδί για την κατάρρευση της σκληροπυρηνικής πτέρυγας

Η κάμερα «έπιασε» μία καταδίωξη αγρίων, αρκούδα τσαμπουκαλεύτηκε σε λύκο για να προστατεύσει το μικρό της

E-Daily 3.Left 23.04.2026
Η αρκούδα δεν περιορίστηκε στην άμυνα αλλά πέρασε στην επίθεση για να προστατεύσει την οικογένειά της

Νεκρός και 12ος επιστήμονας στις ΗΠΑ: Κάηκε μέσα στο Tesla του

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Το πτώμα του LeBlanc είχε καεί σε τέτοιο βαθμό που ήταν αδύνατο να αναγνωριστεί

Τέμπη: Ο Παύλος Ασλανίδης ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή από τον Αρειο Πάγο

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Παράσταση στην κατηγορία δήλωσε σήμερα (23.04.2026) ο Παύλος Ασλανίδης

Ανακοπή καρδιάς υπέστη 27χρονος στα Χανιά – Κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Η άμεση κινητοποίηση των διασωστών αποδείχθηκε καθοριστική

Κοβέσι από Δελφούς για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είναι ακρωνύμιο διαφθοράς, νεποτισμού και πελατειακών σχέσεων

Πολιτική 23.04.2026
Η Λάουρα Κοβέσι, αρχικά, μίλησε σε πάνελ και στη συνέχεια έδωσε συνέντευξη Τύπου

«Καλό ταξίδι καπετάνιε μου»: Η ανάρτηση του ταξίαρχου της ΕΛΑΣ για τον 25χρονο γιο του

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο αξιωματικός της Αστυνομίας όταν έμαθε για το περιστατικό στον Αγιο Δημήτριο έφθασε στο σημείο για να δει τι συμβαίνει και χωρίς να το ξέρει, αντίκρισε νεκρό τον ίδιο του τον γιο

Πώς έγινε η δολοφονία στον Αγιο Δημήτριο: Ο αξιωματικός πήγε στο σημείο χωρίς να γνωρίζει ότι θύμα ήταν ο γιος του

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Ο 25χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι μέσα στο Πάρκο Ασυρμάτου

FIFA: Απεσταλμένος του Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να αντικατασταθεί το Ιράν με την Ιταλία

E-Daily 3.Left 23.04.2026
Η Ιταλία είχε αποκλειστεί από το τουρνουά, μετά την αποτυχία της στα προκριματικά

Απόβαση ΜΑΤ στη Γαύδο: «Σήμερα δεν είναι το τέλος, αλλά η αρχή»

E-Daily 2.TopNews 23.04.2026
Για πρωτοφανείς πρακτικές κάνουν λόγο άνθρωποι που βρίσκονταν στη Γαύδο, αναφερόμενοι στην επιχείρηση των ΜΑΤ στον Λαυρακά, που άφησε πίσω της κατεδαφισμένα καλύβια και εικόνες καταστροφής