E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έδωσε αφορμή η Σοφία Πολυζωγοπούλου» λέει ο πατέρας του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό

Δημοσίευση 23/6/2024 | 17:29

«Έδωσε αφορμή η Σοφία Πολυζωγοπούλου» λέει ο πατέρας του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό

Ο Απόστολος Λύτρας παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού και ο πατέρας του μιλάει για πρώτη φορά. Αναφέρεται στη Σοφία Πολυζωγοπούλου και στον ξυλοδαρμό της, που προκάλεσε σάλο σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο πατέρας του ποινικολόγου εμφανίζεται πεπεισμένος πως ο 52χρονος γιος του προκλήθηκε από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. Όπως λέει, ο Απόστολος Λύτρας δεν είναι βiαιος. «Έδωσε αφορμή η γυναίκα του» λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Μανώλης Λύτρας και κάνει λόγο για «μια κακιά ώρα», που έμελλε να αλλάξει τα πάντα, στην πορεία και στη ζωή του παιδιού του. Ο ίδιος ενημερώνεται για τις εξελίξεις καθημερινά και ευελπιστεί να αποφυλακιστεί ο γιος του, από τις φυλακές Κορυδαλλού, το ταχύτερο δυνατόν.

Ο πατέρας του 52χρονου, πιθανολογεί ότι η αίτηση αποφυλάκισης θα κατατεθεί σε ένα μήνα από σήμερα. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι αυτό θα συμβεί πολύ πιο γρήγορα. Ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους στενούς συνεργάτες του και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο πατέρας του, επιθυμούν να πέσουν οι τόνοι και να κλείσει το όλο θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο Μανώλης Λύτρας, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του Mega και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τσακώθηκαν και άπλωσε το χέρι του ο Αποστόλης. Περιμένουμε σε κανένα μήνα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Θα το περάσουμε τι να κάνουμε. Ποτέ δε θα σήκωνε χέρι ο γιος μου. Έδωσε αφορμή η γυναίκα του. Ήταν η κακιά η ώρα».

Ο γνωστός δικηγόρος ζήτησε συγγνώμη γι΄αυτήν την πράξη, από τη σύζυγό του την οποία – όπως είπε – υπεραγαπά, και από τα 3 παιδιά του. Ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με ψυχολογική και ψυχιατρική βοήθεια αυτή την έκρηξη θυμού και το ξέσπασμά του. Επιπλέον, τόνισε πως εύχεται να μη συμβεί κάτι ανάλογο σε κάποιον άλλον.

Ο επικοινωνιολόγος και crisis manager Γιώργος Παπατριανταφύλλου αναλύει αυτή την πρώτη δήλωση του κατηγορουμένου στους δημοσιογράφους. «O Απόστολος Λύτρας είναι αναστατωμένος, προχωράει σε αποδοχή της πράξης του και κάνει επίκληση στο συναίσθημα μιλώντας για την οικογένεια, που αυτό – εκτιμώ – θα μπορούσε να μην αναφερθεί. Ο κ. Λύτρας προσπάθησε να αποδώσει το συμβάν σε παράγοντες ψυχολογικούς, κάτι το οποίο θα λέγαμε είναι αποποίηση των άμεσων ευθυνών».

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, σχολίασε στην ίδια εκπομπή: «Η βiα παράγεται σε ένα μικρό ποσοστό από άρρωστους ανθρώπους μιας φοβερής ψυχιατρικής ασθένειας, οποία λέγεται ψύχωση. Όταν δεν παράγεται από ψυχιατρική αρρώστια – κι αυτό είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο – τότε μιλάμε το πολύ πολύ για μια διαταραχή της προσωπικότητας. Άρα δε μιλάμε για ψυχιατρική ασθένεια».

Ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας, ανέφερε από την πλευρά του: «Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη. Εδώ και καιρό υπάρχει ένας μη σεβασμός της προσωπικότητάς του, πέρα από την πράξη του που είναι καταδικαστέα. Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες δολoφονίας χαρακτήρα κατά του Απόστολου Λύτρα. Ακόμα και αυτός που πρόβαλλε τη ζωή του έχει δικαιώματα.

Η προσωπικότητά του και η μέχρι τώρα ζωή είναι διαφορετική από την πράξη του. Η πράξη του είναι καταδικαστέα. Είναι μία πράξη που δεν την περίμενε κανείς. Κανείς δε δίνει συγχωροχάρτι και από την άλλη είναι άλλο η ανθρωποφαγία. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη από τον ίδιο την πρώτη μέρα. Η ωμή παρέμβαση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης είναι απαράδεκτη. Αυτοί που ελέγχουν είναι οι επιθεωρητές δικαιοσύνης. Η υποχρεωτική φύλαξη του κατηγορουμένου είναι εκτός της διαδικασίας μία δίκαιης δίκη. Αλίμονο αν μία κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα να οδηγεί κάποιον άνθρωπο στη φυλακή. Είναι πλήρης παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων».

Οι επόμενες κινήσεις του Απόστολου Λύτρα

Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση δε θα κατατεθεί στην ανακρίτρια, αλλά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα την κρίνει με βούλευμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κ. Λύτρα, ο ίδιος αρνείται πως παραβίασε τους δύο περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί. Όπως λέει, αυτή την ομάδα στο viber δεν την άνοιξε ο ίδιος αλλά ο συνεργάτης του ενώ ποτέ ο ίδιος δεν επικοινώνησε μαζί της για τα προσωπικά του αντικείμενα. Όσον αφορά τη μετοίκιση υποστηρίζει πως το βράδυ της Τρίτης πήγε η κόρη στο σπίτι του θύματος με τα δικά της κλειδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Discombobulator»: Ο Τραμπ λέει ότι χρησιμοποιήθηκε μυστικό όπλο για τη σύλληψη Μαδούρο

Κόσμος Χτες
O Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι το συγκεκριμένο μέσο «έκανε τον εξοπλισμό του αντιπάλου να μη λειτουργεί»

ΗΠΑ: Στην «κατάψυξη» η μισή χώρα – Στο σκοτάδι 500.000 νοικοκυριά

Κόσμος Χτες
Παράλυση στις αερομεταφορές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Σημαντική συμφωνία ΕΕ‑Ινδίας για εξαγωγές: Καταργούνται οι δασμοί σε κρασί και ελαιόλαδο

Κόσμος Χτες
Η εμπορική συμφωνία υπόσχεται σημαντικές μειώσεις δασμών για το κρασί και το ελαιόλαδο, διατηρώντας όμως την προστασία σε κρέας, πουλερικά και ζάχαρη

Πρατήρια καυσίμων: Προφυλακίστηκαν τα 4 μέλη του κυκλώματος με τα παράνομα λογισμικά

Ελλάδα Χτες
Οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι υπό περιοριστικούς όρους

Θρίλερ στην Κωνσταντινούπολη με πτώμα γυναίκας χωρίς κεφάλι και πόδια σε κάδο σκουπιδιών

Κόσμος Χτες
Η αστυνομία συνέλαβε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δύο Ουζμπέκους και αργότερα έναν τρίτο ύποπτο

Διακοπή κυκλοφορίας στην Λιοσίων λόγω φωτιάς σε κτίριο στο ύψος της οδού Ηπείρου

Ελλάδα Χτες
Τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η πυρκαγιά στο κτίριο δεν έχουν γνωστοποιηθεί

Σε διαθεσιμότητα η καθηγήτρια που φίμωσε μαθητή με χαρτοταινία ‑ Εκκρεμούσαν κι άλλες καταγγελίες

Ελλάδα Χτες
Εις βάρος της εκπαιδευτικού έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από το υπουργείο Παιδείας

Εξαφάνιση 16χρονης: Νέο βίντεο φέρεται να καταγράφει τη Λόρα στου Ζωγράφου

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές εξετάζουν το νέο βίντεο από κατάστημα στην περιοχή του Ζωγράφου

Εντοπίστηκε φάλαινα δίπλα σε ψαράδες στον Παγασητικό Κόλπο στον Βόλο

Ελλάδα Χτες
Εντυπωσιακό είναι το πλάνο στο 5:05, όταν η φάλαινα βγαίνει σχεδόν ολόκληρη έξω από το νερό και φανερώνεται το μέγεθός της

Πώς έγινε η πατρoκτovία στη Γλυφάδα: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο 46χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού ‑ Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική

Καιρός Χτες
Πορτοκαλί προειδοποίηση για ισχυρές βροχές και καταιγίδες που προβλέπονται αύριο Δευτέρα (26-01-2026) σε πολλές περιοχές της χώρας μας, εξέδωσε η ΕΜΥ