E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Έδωσε αφορμή η Σοφία Πολυζωγοπούλου» λέει ο πατέρας του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό

Δημοσίευση 23/6/2024 | 17:29

«Έδωσε αφορμή η Σοφία Πολυζωγοπούλου» λέει ο πατέρας του Απόστολου Λύτρα για τον ξυλοδαρμό

Ο Απόστολος Λύτρας παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού και ο πατέρας του μιλάει για πρώτη φορά. Αναφέρεται στη Σοφία Πολυζωγοπούλου και στον ξυλοδαρμό της, που προκάλεσε σάλο σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο πατέρας του ποινικολόγου εμφανίζεται πεπεισμένος πως ο 52χρονος γιος του προκλήθηκε από τη Σοφία Πολυζωγοπούλου. Όπως λέει, ο Απόστολος Λύτρας δεν είναι βiαιος. «Έδωσε αφορμή η γυναίκα του» λέει χαρακτηριστικά ο κύριος Μανώλης Λύτρας και κάνει λόγο για «μια κακιά ώρα», που έμελλε να αλλάξει τα πάντα, στην πορεία και στη ζωή του παιδιού του. Ο ίδιος ενημερώνεται για τις εξελίξεις καθημερινά και ευελπιστεί να αποφυλακιστεί ο γιος του, από τις φυλακές Κορυδαλλού, το ταχύτερο δυνατόν.

Ο πατέρας του 52χρονου, πιθανολογεί ότι η αίτηση αποφυλάκισης θα κατατεθεί σε ένα μήνα από σήμερα. Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι αυτό θα συμβεί πολύ πιο γρήγορα. Ο Απόστολος Λύτρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους στενούς συνεργάτες του και ετοιμάζει τις επόμενες κινήσεις του. Τόσο ο ίδιος, όσο και ο πατέρας του, επιθυμούν να πέσουν οι τόνοι και να κλείσει το όλο θέμα όσο το δυνατόν συντομότερα.

Ο Μανώλης Λύτρας, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του Mega και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τσακώθηκαν και άπλωσε το χέρι του ο Αποστόλης. Περιμένουμε σε κανένα μήνα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Θα το περάσουμε τι να κάνουμε. Ποτέ δε θα σήκωνε χέρι ο γιος μου. Έδωσε αφορμή η γυναίκα του. Ήταν η κακιά η ώρα».

Ο γνωστός δικηγόρος ζήτησε συγγνώμη γι΄αυτήν την πράξη, από τη σύζυγό του την οποία – όπως είπε – υπεραγαπά, και από τα 3 παιδιά του. Ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με ψυχολογική και ψυχιατρική βοήθεια αυτή την έκρηξη θυμού και το ξέσπασμά του. Επιπλέον, τόνισε πως εύχεται να μη συμβεί κάτι ανάλογο σε κάποιον άλλον.

Ο επικοινωνιολόγος και crisis manager Γιώργος Παπατριανταφύλλου αναλύει αυτή την πρώτη δήλωση του κατηγορουμένου στους δημοσιογράφους. «O Απόστολος Λύτρας είναι αναστατωμένος, προχωράει σε αποδοχή της πράξης του και κάνει επίκληση στο συναίσθημα μιλώντας για την οικογένεια, που αυτό – εκτιμώ – θα μπορούσε να μην αναφερθεί. Ο κ. Λύτρας προσπάθησε να αποδώσει το συμβάν σε παράγοντες ψυχολογικούς, κάτι το οποίο θα λέγαμε είναι αποποίηση των άμεσων ευθυνών».

Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, σχολίασε στην ίδια εκπομπή: «Η βiα παράγεται σε ένα μικρό ποσοστό από άρρωστους ανθρώπους μιας φοβερής ψυχιατρικής ασθένειας, οποία λέγεται ψύχωση. Όταν δεν παράγεται από ψυχιατρική αρρώστια – κι αυτό είναι το πιο σύνηθες φαινόμενο – τότε μιλάμε το πολύ πολύ για μια διαταραχή της προσωπικότητας. Άρα δε μιλάμε για ψυχιατρική ασθένεια».

Ο ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας, ανέφερε από την πλευρά του: «Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη. Εδώ και καιρό υπάρχει ένας μη σεβασμός της προσωπικότητάς του, πέρα από την πράξη του που είναι καταδικαστέα. Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες δολoφονίας χαρακτήρα κατά του Απόστολου Λύτρα. Ακόμα και αυτός που πρόβαλλε τη ζωή του έχει δικαιώματα.

Η προσωπικότητά του και η μέχρι τώρα ζωή είναι διαφορετική από την πράξη του. Η πράξη του είναι καταδικαστέα. Είναι μία πράξη που δεν την περίμενε κανείς. Κανείς δε δίνει συγχωροχάρτι και από την άλλη είναι άλλο η ανθρωποφαγία. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη από τον ίδιο την πρώτη μέρα. Η ωμή παρέμβαση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης είναι απαράδεκτη. Αυτοί που ελέγχουν είναι οι επιθεωρητές δικαιοσύνης. Η υποχρεωτική φύλαξη του κατηγορουμένου είναι εκτός της διαδικασίας μία δίκαιης δίκη. Αλίμονο αν μία κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα να οδηγεί κάποιον άνθρωπο στη φυλακή. Είναι πλήρης παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων».

Οι επόμενες κινήσεις του Απόστολου Λύτρα

Αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων ημερών ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αίτηση δε θα κατατεθεί στην ανακρίτρια, αλλά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα την κρίνει με βούλευμά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του κ. Λύτρα, ο ίδιος αρνείται πως παραβίασε τους δύο περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί. Όπως λέει, αυτή την ομάδα στο viber δεν την άνοιξε ο ίδιος αλλά ο συνεργάτης του ενώ ποτέ ο ίδιος δεν επικοινώνησε μαζί της για τα προσωπικά του αντικείμενα. Όσον αφορά τη μετοίκιση υποστηρίζει πως το βράδυ της Τρίτης πήγε η κόρη στο σπίτι του θύματος με τα δικά της κλειδιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σουηδία: Η Amazon κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις «κούκλες του σeξ» με την παιδική εμφάνιση

Κόσμος Χτες
H σουηδική οργάνωση προάσπισης των δικαιωμάτων των παιδιών ChildX ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως κατέθεσε μήνυση

Συρμός του μετρό σταμάτησε στο Μοναστηράκι – Έβγαζε καπνούς

Ελλάδα Χτες
Οι επιβάτες εκκένωσαν άμεσα τον συρμό

Τρόμος στη Γερμανία: Ακυρώνονται χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω φόβων για επιθέσεις ισλαμιστών

Κόσμος Χτες
Η κυβέρνηση της Σαξονίας-Ανχαλτ απαγόρευσε την αγορά μετά τις ανησυχίες για επιθέσεις, προκαλώντας πολιτική διαμάχη με τον δήμο Μαγδεμβούργου

Ο Τραμπ βάζει «δίαιτα» στη βίζα ‑ τέλος τα ταξίδια για όσους θεωρούνται υπέρβαροι!

Κόσμος Χτες
Νέα πολιτική-σοκ στις ΗΠΑ με στόχο τη “διάσωση” των φορολογουμένων, προκαλεί παγκόσμιο σάλο

Λάρισα: Λάμπες πέφτουν από το ταβάνι εν ώρα μαθήματος – Τι καταγγέλλουν οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας

Σάλος στη Γαλλία: Σκληρό πoρνό σε τηλεόραση πλοίου που ταξίδευε προς Βρετανία ‑ «Παιδιά ούρλιαζαν»

Κόσμος Χτες
Η DFDS αναφέρει ότι η ταινία προβλήθηκε κατά λάθος στους επιβάτες που παρακολουθούσαν τον αγώνα της F1 στη γραμμή Γαλλία-Ηνωμένο Βασίλειο

Ουκρανία: Παραιτήθηκαν η υπουργός Ενέργειας και ο υπουργός Δικαιοσύνης εν μέσω έρευνας για διαφθορά

Ελλάδα Χτες
Η πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Γιούλια Σβιριντένκο, δήλωσε ότι υπέβαλε αίτημα στη Βουλή για την αποπομπή των δύο υπουργών, ενώ διευκρίνισε ότι διεξάγεται έρευνα για διαφθορά στην Ουκρανική Κρατική Εταιρεία Πυρηνικής Ενέργειας Energoatom

Απόπειρα απαγωγής 24χρονου στη Νέα Ιωνία: Περίπου 10 άτομα μπούκαραν σπίτι του και τον άρπαξαν

Ελλάδα Χτες
Αφορμή φέρεται να αποτελεί η διαφορά για μια κοπέλα

Μητσοτάκης: Ανάρτηση στα social media για τα μέτρα ελάφρυνσης στη ΔΕΘ για τους νέους

Ελλάδα Χτες
Το γκάλοπ μεταξύ των νέων έδειξε είτε δεν γνώριζαν καθόλου, είτε είχαν ελάχιστη ενημέρωση για τα συγκεκριμένα μέτρα

Ηράκλειο: 67χρονη επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρή στο κατάστημά της

Ελλάδα Χτες
Γείτονας που την είδε πεσμένη μπρούμυτα στο έδαφος ειδοποίησε αμέσως περίοικους και τις αρχές

Θεσσαλονίκη: Κακοποιούσε το 6 μηνών βρέφος της, του προκάλεσε μόνιμη αναπηρία και καταδικάστηκε σε 3 χρόνια αλλά με αναστολή

Ελλάδα Χτες
Η άγρια κακοποίηση του βρέφους από την ίδια του τη μητέρα ξεκίνησε μόλις έναν μήνα μετά τη γέννησή του - Το χρονικό της υπόθεσης