E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: «Την σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο»

Όπως ισχυρίζεται, την ημέρα της δολοφονίας, οι δυο τους καβγάδισαν ξανά για το θέμα των φαρμάκων που έπαιρνε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/6/2024 | 19:38

Γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη: «Την σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο»

«Την σκότωσα γιατί ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο» είπε στους αστυνομικούς ο 81χρονος δολοφόνος της συζύγου του στην Αλεξανδρούπολη, μέσα από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evros-news.gr, από την στιγμή που οι γιατροί έδωσαν την συγκατάθεσή τους για να πάρουν κατάθεση από τον ηλικιωμένο δράστη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης που έχουν αναλάβει την υπόθεση, τον επισκέφθηκαν για να δώσει κατάθεση για το άγριο έγκλημα.

«Θόλωσα και την σκότωσα»

Όπως τους είπε, το πρωί της Παρασκευής (21/6)- την ημέρα της δολοφονίας δηλαδή- στο σπίτι τους καβγάδισαν και πάλι, για το θέμα των φαρμάκων που έπαιρνε με συνταγή ιδιώτη ψυχίατρου, ο οποίος μάλιστα τον επισκεπτόταν στο σπίτι του στην οδό Πλωτινουπόλεως για να παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του. Ο 81χρονος δολοφόνος δεν ήθελε να παίρνει τα φάρμακα και πάνω στον έντονο καβγά, άρπαξε το μαχαίρι από την κουζίνα όπου βρισκόταν με την γυναίκα του και την σκότωσε. Στη συνέχεια βγήκε στο μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει ότι την έσφαξε.

«Ήθελε να με κλείσει στο τρελάδικο, θόλωσα και γι’ αυτό την σκότωσα. Είχε ζητήσει πριν από λίγες ημέρες μαζί με την κόρη μου να με εξετάσει ψυχίατρος και στη συνέχεια μου έφεραν έναν και μου έδωσε χάπια», είπε μεταξύ άλλων ο ηλικιωμένος που σκότωσε τη γυναίκα του με 12 μαχαιριές, όπως είπε ο ιατροδικαστής Νίκος Κιφνίδης που έκανε την αυτοψία στο σπίτι.

Ο 81χρονος, που κατάγεται από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, ήταν οικονομικός μετανάστης στη Γερμανία απ' όπου πριν πέντε χρόνια επέστρεψε με την σύζυγο του την οποία δολοφόνησε ενώ πριν από 15 μέρες είχε απασχολήσει τις αστυνομικές Αρχές και συνελήφθη γιατί σε καβγά με τον μικρό εγγονό του τον χτύπησε με το μπαστούνι. Ωστόσο είχε αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή Εισαγγελέα.

Τότε η σύζυγός και η κόρη του ζήτησαν μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας του Α.Τ Αλεξανδρούπολης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης την ψυχιατρική του εξέταση. Όμως ο Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση.

Μόλις ο 81χρονος, που ήπιε χλωρίνη μετά την αποτρόπαια πράξη του για να αυτοκτονήσει και φέρει τραύματα από μαχαίρι, πάρει εξιτήριο από το Π.Γ. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Οι κατηγορίες είναι για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθη χθες (21-6-2024) το πρωί, στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ένας 81χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι όπως προέκυψε, νωρίτερα ευρισκόμενος με την 73χρονη σύζυγό του στην οικία τους στην Αλεξανδρούπολη, την τραυμάτισε θανάσιμα με αιχμηρό αντικείμενο στο θώρακα και στην τραχηλική χώρα, ενώ ακολούθως προέβη σε κατάποση χλωριολευκαντικού προϊόντος.

Ο 81χρονος δράστης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται.

Από το εσωτερικό της οικίας, μεταξύ άλλων, κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και μία ράβδος ακονίσματος μαχαιριών.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάτι: Ρίγη συγκίνησης στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 104 θύματα ‑ 8 χρόνια από την εθνική τραγωδία

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Συγγενείς, επιζώντες και εκπρόσωποι της Πολιτείας απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς της καταστροφικής πυρκαγιάς

Λάρισα: Φωτιά σε διαμέρισμα – Στο νοσοκομείο άνδρας με εγκαύματα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε υπόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρισας

Σταύρος Γεωργίου: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος του καθ` ομολογίαν δολοφόνου του

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Οδηγήθηκε σε ανακριτή και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα

Ηράκλειο Κρήτης: Νεκρή βρέθηκε 55χρονη μέσα σε σταθμευμένο αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Καμία ένδειξη εγκληματικής ενέργειας δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής

Τραμπ: «Εξετάζω μαζική επίθεση κατά του Ιράν – Είμαι έτοιμος να ξαναρχίσω τον πόλεμο»

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Αμερικανοί αξιωματούχοι διευκρινίζουν ότι δεν έχουν εκδοθεί νέες εντολές προς τις ένοπλες δυνάμεις και δεν υπάρχει καθορισμένο χρονοδιάγραμμα

Νεκρή γυναίκα στην Ανω Σύρο – Βρέθηκε μαχαιρωμένη

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο που φέρεται να σχετίζεται με την υπόθεση έχει τεθεί υπό κράτηση

Έκρηξη σε εργοστάσιο στα Χανιά ‑ Με σοβαρά εγκαύματα ο ιδιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Η έκρηξη σημειώθηκε σε εργαστήριο που δραστηριοποιείται στην επισκευή πολυεστερικών σκαφών

Χειροπέδες σε 64χρονη γιαγιά: Έκλεβε λίρες και κοσμήματα από τον εγγονό της

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Γιαγιά στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη επειδή φέρεται να έκλεψε χρυσές λίρες και κοσμήματα από τον 31χρονο εγγονό της.

Ζάκυνθος: Στη ΜΕΘ διασωληνωμένος ασθενής με ύποπτα σύμπτωμα λεπτοσπείρωσης

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Εστάλησαν δείγματα στο ΑΧΕΠΑ για εργαστηριακή επιβεβαίωση

Στη Θεσσαλονίκη ο Τολιόπουλος για να υπογράψει στον Αρη, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Φωτογραφήθηκε με φίλους της ομάδας στο αεροδρόμιο «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», αλλά δεν έκανε καμία δήλωση, καθώς πρέπει να ανακοινωθεί από την ΚΑΕ

Ρεκόρ πτωχεύσεων και μαζικές απολύσεις: Ανησυχητικά σήματα για την οικονομία της Γερμανίας

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Χρόνια αστάθειας για τη γερμανική οικονομία - η προβλεπόμενη ανάκαμψη για φέτος αναμένεται να φέρει μόλις μικρή ανάπτυξη