E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δημοσκόπηση GPO: Διπλάσια τα ποσοστά Τσίπρα έναντι Κασσελάκη στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ για την «Ενωμένη Κεντροαριστερά»

Τι έδειξε η νέα δημοσκόπηση

Δημοσίευση 20/6/2024 | 20:43

Δημοσκόπηση GPO: Διπλάσια τα ποσοστά Τσίπρα έναντι Κασσελάκη στους ψηφοφόρους ΣΥΡΙΖΑ για την «Ενωμένη Κεντροαριστερά»

Τους συσχετισμούς των πολιτικών δυνάμεων καταγράφει η πρώτη μετεκλογική δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως είναι προφανές, έντεκα ημέρες μετά τις εκλογές, τα ποσοστά των κομμάτων δεν εμφανίζουν αξιόλογες αλλαγές. Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 29,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13,7%, το ΠΑΣΟΚ 12,4%, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση 8%, η Νίκη 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,1%, η Φωνή Λογικής 3,3% και η Νέα Αριστερά 1,9%.

Για πρώτη φορά μετα τις εκλογές η έρευνα της GPO για το Star καταγράφει την άποψη της κοινής γνώμης για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Για την άμεση εκλογή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, το 66,4% λέει ναι και μάλλον ναι ενώ το 24,1% διαφωνεί.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, καταλληλότερος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θεωρείται ο Νίκος Ανδρουλάκης από το 20,7%, ο Χάρης Δούκας από το 16,5% , ο Παύλος Γερουλάνος από το 13,3% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιλέγεται από το 34,5%, ο Παύλος Γερουλάνος από το 17,7%, ο Χάρης Δούκας από το 17,2% και ακολουθούν ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης.

Η έρευνα αποτυπώνει αναλυτικά τις απόψεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με τις διεργασίες για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

Στο ερώτημα αν πρέπει να συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ , μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ναι και μάλλον ναι απαντά το 70,9%. Την ίδια απάντηση δίνει το 52,3% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ των προσώπων που θεωρείται ότι μπορούν να ενώσουν την κεντροαριστερά πρώτος είναι ο Αλέξης Τσίπρας με 19% , δεύτερος ο Στέφανος Κασσελάκης με 10,6%, τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 10,4%, τέταρτος ο Χάρης Δούκας με 9,3% και ακολουθούν ο Παύλος Γερουλάνος, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης και ο Παύλος Χρηστίδης. Το υψηλότερο ποσοστό, 28,9% συγκεντρώνει η αυθόρμητη απάντηση «κανένας από αυτούς» .

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πρώτος έρχεται και πάλι ο Αλέξης Τσίπρας που συγκεντρώνει 45,6% ενώ ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με 27,2%. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με 32,2% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 13.2%.


Τέλος, η έρευνα αποτυπώνει τα αίτια της υψηλής αποχής στις ευρωεκλογές αλλά και την άποψη των πολιτών για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Το 50,3% δηλώνει ότι απείχε από τις ευρωεκλογές για πρακτικούς λόγους όπως η υγεία, η εργασία και η απόσταση.

Το 58,3% αξιολογεί αρνητικά και μάλλον αρνητικά τον ανασχηματισμό ενώ το 33,8% τον αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο σπουδαίος θεατράνθρωπος Στέφανος Ληναίος

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Μια ζωή στο θέατρο, την τέχνη και τον δημόσιο λόγο

Τρία φορτηγά πλοία δέχτηκαν πυρά στο Στενό του Ορμούζ σήμερα, ανάμεσά τους και το ελληνόκτητο «Epaminondas»

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Ιρανικό πρακτορείο μετέδωσε ότι πλοίο «αγνόησε τις προειδοποιήσεις των ιρανικών στρατιωτικών δυνάμεων»

Νέα μέτρα: Πόσο αυξάνεται το επίδομα στους συνταξιούχους και ποιοι το δικαιούνται

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Η αύξηση του επιδόματος στους συνταξιούχους είναι ανάμεσα στα 8 νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Το Ελ Σαλβαδόρ διεξήγαγε μαζική δίκη για 486 φερόμενα μέλη της διαβόητης συμμορίας MS‑13

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
Οι κατηγορίες αφορούν πάνω από 47.000 εγκλήματα, ανάμεσά τους και ανθρωποκτονίες

Τα 8 μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Η κυβέρνηση επιστρέφει το πλεόνασμα στην κοινωνία»

Αδωνις Γεωργιάδης: Το ρουσφέτι δεν πρέπει να έχει ποινικές κυρώσεις

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αυτοί είναι οι ΠΑΣΟΚοι μια ζωή οι ίδιοι, ψεύτες και υποκριτές. Δεν ντρέπονται;».

«Δεν με προσκάλεσε στο δωμάτιο»: Τι λέει ο σύντροφος της Μυρτώς για την επικοινωνία τους το βράδυ του θανάτου της

E-Daily 2.TopNews 22.04.2026
«Αφού την άφησα με την Ολίβια, γιατί εγώ πήγα σπίτι να πάρω ένα powerbank»

Νεαρός έβγαλε όπλο και απείλησε υπαλλήλους καθαριότητας στη Νέα Ιωνία

Ελλάδα 22.04.2026
Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 4:40 με τον 53χρονο υπάλληλο να καταγγέλλει πως του επιτέθηκε φραστικά γιατί, όπως τους είπε, χτύπησαν με έναν κάδο το αυτοκίνητό του

Έρχονται αυξήσεις έως και 30% στα προφυλακτικά λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Κόσμος 22.04.2026
Η μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρεία προφυλακτικών παγκοσμίως αναφέρει πως το κόστος παραγωγής τους έχει εκτοξευτεί από τότε που ξεκίνησε η σύγκρουση

Ελληνικών συμφερόντων το τάνκερ που χτυπήθηκε στο Ομάν

Ελλάδα 22.04.2026
Από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στη γέφυρα του πλοίου, ενώ όλα τα μέλη του πληρώματος είναι ασφαλή