E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το μήνυμα του Νίκου Συρίγου για τον Απόστολο Λύτρα: Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες

Η ανάρτηση που έκανε στο Instagram

Δημοσίευση 18/6/2024 | 08:36

Το μήνυμα του Νίκου Συρίγου για τον Απόστολο Λύτρα: Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες

Ο δημοσιογράφος και σύντροφος της Ελεονώρας Ζουγανέλη πήρε θέση για την υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, από τον σύζυγο της, Απόστολο Λύτρα.

Ο δημοσιογράφος και σύντροφος της Ελεονώρας Ζουγανέλη πήρε θέση για την υπόθεση, γράφοντας: «Ο Απόστολος Λύτρας έχει δώσει πολλές μάχες ως δικηγόρος στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών. Των θυμάτων. Το ξημέρωμα της Κυριακής έγινε εκείνος θύτης εις βάρος της ίδιας του της γυναίκας, την οποία ξυλοκόπησε και μάλιστα βαρύτατα. Και δεν ψάχνω την αιτία. Ούτε την αφορμή. Είναι ντροπή και να το συζητάμε. Τεράστια ντροπή. Για όλους μας.

Προφανώς και δεν ξέρουμε τι θα συνέβαινε αν ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα σιωπούσε και δεν κατήγγειλε ο ίδιος το περιστατικό, αξιοποιώντας και το νέο Νόμο. Μπράβο στην Πολιτεία που είδε το κενό στη νομοθεσία και έδωσε το δικαίωμα στους γιατρούς να μην φοβούνται ότι θα μπλέξουν. Που έβαλε τέλος στο «όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες». Και γιατί επιτέλους κάποιος μπορεί να σηκώσει το βάρος από τις κακοποιημένες γυναίκες και να βγει αυτός μπροστά αλλά και γιατί στο παρελθόν έχουν… θαφτεί χιλιάδες περιστατικά στα ιατρεία. Είτε για να μην μπλέξουν οι γιατροί, είτε γιατί ο θύτης ήταν κάποιος με άκρες… Αλλά και επειδή τα θύματα φοβούνταν. Όπως φοβήθηκε προφανώς και η σύζυγος του συγκεκριμένου. Και εδώ είναι το τραγικό.

Αν μια δικηγόρος που ειδικεύεται μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις, τρώει ξύλο από τον σύζυγο της, φτάνει στο νοσοκομείο και λέει ότι… όντως έπεσε από τις σκάλες αντί να πράξει τα δέοντα, δεν ξέρω που θα βρει το κουράγιο το κορίτσι που τη ζει ο κακοποιητής, να βγει να μιλήσει… Δεν ξέρω που θα βρει το κουράγιο το Μαράκι που τρώει ξύλο μπροστά στα παιδιά της… Δεν ξέρω που θα βρει το κουράγιο το θύμα που δεν έχει στον ήλιο μοίρα… Δεν ξέρω όμως και ποιος θα σώσει τελικά τις γυναίκες από τους… σωτήρες τους. Αυτούς που έχτισαν καριέρες υπερασπιζόμενοι τα θύματα μέχρι να γίνουν θύτες.

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κανείς πια δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν. Κι αυτό είναι μέγιστη πληγή για την κοινωνία. Και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Με γενναιότητα και ψυχραιμία. Το δεύτερο είναι βαθιά προσωπικό… Και ταυτόχρονα είναι έκκληση σε όλους αυτούς τους «γαμάω και δέρνω» εκεί έξω. Σε νοοτροπία αλλά και σε πράξεις: Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες… ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλκαίος για την πρώτη του εμφάνιση στην Κορομηλά: «Έπρεπε κανονικά να μην ξαναπαίξω στην τηλεόραση»

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Ο γνωστός τραγουδιστής μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την πρώτη του εμφάνιση στη Ρούλα Κορομηλά

Από παιδί‑θαύμα της τηλεόρασης σε διανομέας της Amazon – Η νέα ζωή του Danny Pintauro

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Ο μικρός πρωταγωνιστής του «Who`s the Boss?» δουλεύει σήμερα σε 5 δουλειές για να τα βγάλει πέρα

Ντούα Λίπα και Κάλουμ Τέρνερ: Τα στιγμιότυπα από τον μήνα του μέλιτος στην Ιταλία

E-Daily 3.Left Χτες
Μετά τον γάμο του στη Σικελία το ζευγάρι παρέμεινε για μερικές ακόμη μέρες στη χώρα

Τίτλοι τέλους για το Στούντιο 4: Η ανακοίνωση του Θανάση Αναγνωστόπουλου και της Νάνσυς Ζαμπέτογλου

E-Daily 3.Left Χτες
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με τη νέα σεζόν οι δύο παρουσιαστές θα βρίσκονται στον ΣΚΑΙ.

«Σας αγαπώ, γεια σας και χαρά σας»: Δείτε πώς αποχαιρέτησε η Φαίη Σκορδά το κοινό στην τελευταία της εκπομπή στο Mega

E-Daily 3.Left Χτες
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε μετά από δύο σεζόν για οικονομικούς λόγους - Η παρουσιάστρια αποχώρησε από το κανάλι με τον σύντροφό της Αλέξανδρο Αθανασιάδη

Η Εύα Λονγκόρια εντυπωσιάζει στα 51 της με αποκαλυπτικό λευκό μαγιό σε παραλία της Ισπανίας

E-Daily 3.Left Χτες
Η 51χρονη σταρ απαθανατίστηκε στην παραλία με μικροσκοπικό μπικίνι και μαγνήτισε τα βλέμματα με την καλλίγραμμη σιλουέτα της

Η Ανδρομάχη ποζάρει με μαγιό της σε παραλία: Το καταφύγιό μου, γράφει

E-Daily 3.Left Χτες
Η τραγουδίστρια δημοσίευσε φωτογραφίες και βίντεο από τη θάλασσα

Βασίλης Μπισμπίκης: Ξεφτιλίζομαι και δεν θα αλλάξει μέχρι να πεθάνω

E-Daily 3.Left Χτες
Ο ηθοποιός μίλησε για την αναγνωρισιμότητα ως «αναγκαίο κακό» της δουλειάς του, ενώ παράλληλα εξέφρασε τους λόγους που αγαπάει την τραγουδίστρια και σύντροφό του

Στα δικαστήρια ο Μάρκος Σεφερλής με τον κουμπάρο του

E-Daily 3.Left Χτες
Την προηγούμενη φορά που κατέθετα με έπιασαν τα κλάματα, είπε ο ηθοποιός

Στη Μύκονο το υπερπολυτελές καταμαράν των 46 εκατ. ευρώ που μαγνητίζει τα βλέμματα

E-Daily 3.Left Χτες
Το εντυπωσιακό «This is it» αγκυροβόλησε στα νερά του νησιού