E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το μήνυμα του Νίκου Συρίγου για τον Απόστολο Λύτρα: Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες

Η ανάρτηση που έκανε στο Instagram

Δημοσίευση 18/6/2024 | 08:36

Το μήνυμα του Νίκου Συρίγου για τον Απόστολο Λύτρα: Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες

Ο δημοσιογράφος και σύντροφος της Ελεονώρας Ζουγανέλη πήρε θέση για την υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Πολυζωγοπούλου, από τον σύζυγο της, Απόστολο Λύτρα.

Ο δημοσιογράφος και σύντροφος της Ελεονώρας Ζουγανέλη πήρε θέση για την υπόθεση, γράφοντας: «Ο Απόστολος Λύτρας έχει δώσει πολλές μάχες ως δικηγόρος στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών. Των θυμάτων. Το ξημέρωμα της Κυριακής έγινε εκείνος θύτης εις βάρος της ίδιας του της γυναίκας, την οποία ξυλοκόπησε και μάλιστα βαρύτατα. Και δεν ψάχνω την αιτία. Ούτε την αφορμή. Είναι ντροπή και να το συζητάμε. Τεράστια ντροπή. Για όλους μας.

Προφανώς και δεν ξέρουμε τι θα συνέβαινε αν ο γιατρός που εξέτασε τη γυναίκα σιωπούσε και δεν κατήγγειλε ο ίδιος το περιστατικό, αξιοποιώντας και το νέο Νόμο. Μπράβο στην Πολιτεία που είδε το κενό στη νομοθεσία και έδωσε το δικαίωμα στους γιατρούς να μην φοβούνται ότι θα μπλέξουν. Που έβαλε τέλος στο «όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες». Και γιατί επιτέλους κάποιος μπορεί να σηκώσει το βάρος από τις κακοποιημένες γυναίκες και να βγει αυτός μπροστά αλλά και γιατί στο παρελθόν έχουν… θαφτεί χιλιάδες περιστατικά στα ιατρεία. Είτε για να μην μπλέξουν οι γιατροί, είτε γιατί ο θύτης ήταν κάποιος με άκρες… Αλλά και επειδή τα θύματα φοβούνταν. Όπως φοβήθηκε προφανώς και η σύζυγος του συγκεκριμένου. Και εδώ είναι το τραγικό.

Αν μια δικηγόρος που ειδικεύεται μάλιστα σε τέτοιες περιπτώσεις, τρώει ξύλο από τον σύζυγο της, φτάνει στο νοσοκομείο και λέει ότι… όντως έπεσε από τις σκάλες αντί να πράξει τα δέοντα, δεν ξέρω που θα βρει το κουράγιο το κορίτσι που τη ζει ο κακοποιητής, να βγει να μιλήσει… Δεν ξέρω που θα βρει το κουράγιο το Μαράκι που τρώει ξύλο μπροστά στα παιδιά της… Δεν ξέρω που θα βρει το κουράγιο το θύμα που δεν έχει στον ήλιο μοίρα… Δεν ξέρω όμως και ποιος θα σώσει τελικά τις γυναίκες από τους… σωτήρες τους. Αυτούς που έχτισαν καριέρες υπερασπιζόμενοι τα θύματα μέχρι να γίνουν θύτες.

Το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι κανείς πια δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν. Κι αυτό είναι μέγιστη πληγή για την κοινωνία. Και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Με γενναιότητα και ψυχραιμία. Το δεύτερο είναι βαθιά προσωπικό… Και ταυτόχρονα είναι έκκληση σε όλους αυτούς τους «γαμάω και δέρνω» εκεί έξω. Σε νοοτροπία αλλά και σε πράξεις: Μην μας ξεφτιλίζετε άλλο ως άντρες… ΜΗΝ ΜΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΑΛΛΟ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ναταλία Γερμανού: Αποκάλυψε ποιον γνωστό δημοσιογράφο δεν καλεί στην εκπομπή της και γιατί

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η Ναταλία Γερμανού σήμερα, Κυριακή 31 Μαϊου έκανε μία πρωτοφανή αποκάλυψη στον “αέρα” της εκπομπής Καλύτερα δεν γίνεται

Η Ντούα Λίπα παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της Κάλουμ Τέρνερ στο Λονδίνο, βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η διάσημη τραγουδίστρια κι ο ηθοποιός πραγματοποίησαν πολιτικό γάμο στη βρετανική πρωτεύουσα λίγο πριν τις επίσημες τριήμερες εκδηλώσεις για τον θρησκευτικό τους γάμο στη Σικελία

Νικόλας Ράπτης: Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος είχε πει σε διευθυντή προγράμματος στο ραδιόφωνο ότι δεν κάνω για τη δουλειά

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο ραδιοφωνικός παραγωγός ανέτρεξε στα πρώτα του βήματα στον χώρο

Σάκης Ρουβάς: Έκανε γυμναστική με... κίνητρο τα «μακαρόνια με κιμά»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο τραγουδιστής μοιράστηκε στο TikTok στιγμιότυπα από την προπόνησή του

Κατερίνα Καινούργιου: Ταξίδι με τον Παναγιώτη Κουτσουμπή και την κόρη τους

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η οικογενειακή απόδραση για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Πουλούσα ρολόγια στην Αθήνα, τώρα έχω συλλογή με το όνομά μου»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για τη διαδρομή του από τους δρόμους της Αθήνας μέχρι την κορυφή του NBA και τους Μιλγουόκι Μπακς.

Η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο αποσύρεται έπειτα από 67 χρόνια πτήσεων ‑«Αυτή ήταν η ζωή μου»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Έζησε την εξέλιξη της αεροπορίας από την πρώτη θέση και έγινε σύμβολο ενός επαγγέλματος που άλλαξε όσο λίγα τα τελευταία 60 χρόνια

Μαρία Αντωνά για Γιώργο Λιάγκα: «Μου λέει `θέλω να σου πω κάτι αλλά μπορεί να μην είναι κατάλληλη η στιγμή και το μέρος`»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Η Μαρία Αντωνά προχώρησε σε μια συγκινητική εξομολόγηση μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο Παρέα» για το πώς την προσέγγισε ο Γιώργος Λιάγκας και έγιναν ζευγάρι

Μαρία Καρυστιανού: «Η κόρη μου θα συμφωνούσε στην απόφαση μου να κάνω κόμμα»

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Μαρία Καρυστιανού στην εκπομπή Χαμογέλα και Πάλι! και τον Νίκο Συρίγο.

Βίκυ Κάβουρα – Γιώργος Τζαβέλλας: Παντρεύτηκαν δυο ημέρες πριν τη βάφτιση της κόρης τους υπό άκρα μυστικότητα

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Ένα υπέροχο πάρτι διοργάνωσαν χθες Σάββατο 30 Μαΐου η Βίκυ Κάβουρα και ο Γιώργος Τζαβέλλας για να γιορτάσουν την βάφτιση της μονάκριβης κόρης τους αλλά και… τον γάμο τους!

Αμαλία Κωστοπούλου και Τζέικ Μέντγουελ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τον παραμυθένιο γάμο τους

E-Daily 3.Left 31.05.2026
Το ζευγάρι ενώθηκε με τα ιερά δεσμά του γάμου στη Μεσσηνία παρουσία 350 καλεσμένων

Αγνώριστη η Κόνι Μεταξά: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στην εμφάνισή της

E-Daily 3.Left 31.05.2026
H Κόνι Μεταξά έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι δεν της αρέσει να μένει στάσιμη σε ένα look και απολαμβάνει να κάνει αλλαγές στην εμφάνισή της προκειμένου να δοκιμάζει διάφορα στυλ