E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πιο μοναχικός δρόμος στον κόσμο

Μπορείς να τον απολαύσεις πολύ ήσυχα

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 18/6/2024 | 00:03

Ο πιο μοναχικός δρόμος στον κόσμο
Photo by Alex Moliski on Unsplash

Υπάρχουν πολλοί μοναχικοί δρόμοι στον κόσμο, αλλά αυτός είναι ο ομορφότερος. Είναι ένας δρόμος που μπορείς να απολαύσεις την μοναξιά σου, αν μπορείς και που σε αντίθεση με άλλους μοναχικούς δρόμους, δεν κινδυνεύεις και πολύ. Λίγο…

Ο US Route 50 είναι εύκολα ένας από τους σπουδαίους διαπολιτειακούς αυτοκινητόδρομους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως και άλλοι αυτοκινητόδρομοι, έτσι και αυτή η διαδρομή προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι μέσα από μερικά από τα πιο γραφικά τοπία της χώρας. Ενώ πολλοί τέτοιοι αυτοκινητόδρομοι διαθέτουν δρόμους τεσσάρων λωρίδων, τμήματα του Route 50 είναι μάλλον μοναχικά και οδηγούν τους ταξιδιώτες σε ένα διαφορετικό είδος περιπέτειας, διασχίζοντας απομακρυσμένες και λιγότερο γνωστές περιοχές.

Συχνά σε σύγκριση με εμβληματικές διαδρομές όπως o Route 66, ο Route 50 είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσουν οι λάτρεις των οδικών ταξιδιών που επιδιώκουν να αποκαλύψουν κρυμμένα διαμάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει επίσης κερδίσει την ετικέτα του πιο μοναχικού δρόμου στις ΗΠΑ και θα μάθετε γιατί όταν οδηγήσετε σε αυτή τη διαδρομή.

Έχει έκταση πάνω από 4.500 χιλιόμετρα, από το Μέριλαντ μέχρι την Καλιφόρνια, ο Route 50 είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους δρόμους στην Αμερική και αποτελεί μέρος του αρχικού συστήματος αυτοκινητοδρόμων των ΗΠΑ που ιδρύθηκε πριν από έναν αιώνα. Παρά την ιστορική τους σημασία, τμήματα αυτής της διαδρομής παραμένουν σχετικά ανεξερεύνητα, προσφέροντας στους ατρόμητους ταξιδιώτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τη γοητεία των αγροτικών τοπίων της Αμερικής.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα τμήματα της Διαδρομής 50 διασχίζει την πολιτεία της Νεβάδα, κάτι που είναι ο πρωταρχικός λόγος για να αποκτήσει το όνομα του «Πιο μοναχικού δρόμου στην Αμερική». Πρόκειται άλλωστε για μερικές από τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της πολιτείας. Από τη γραφική πόλη του Baker μέχρι την πολυσύχναστη πόλη του Reno, αυτή η περιοχή του αυτοκινητόδρομου προσφέρει μια ματιά στην πλούσια ιστορία και την εκπληκτική φυσική ομορφιά της Νεβάδα.

Παρά τη φήμη του ως μοναχικού δρόμου, ο Route 50 στη Νεβάδα έχει μια σειρά από αξιοθέατα που σας περιμένουν να τα ανακαλύψετε. Μπορείτε να εξερευνήσετε ιστορικά ορόσημα, όπως ο σταθμός Middlegate και τα απομεινάρια του Pony Express, ή να χαλαρώσετε στη φυσική ομορφιά των ιαματικών πηγών Spencer. Για τους λάτρεις των υπαίθριων δραστηριοτήτων, το κοντινό Εθνικό Πάρκο Great Basin προσφέρει ευκαιρίες για πεζοπορία και κατασκήνωση μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο.

Καθώς οι ταξιδιώτες ταξιδεύουν κατά μήκος του Route 50, θα συναντήσουν μια ποικιλία τοπίων, από πεδιάδες της ερήμου έως πανύψηλες οροσειρές. Κάθε χιλιόμετρο προσφέρει μια νέα ευκαιρία για περιπέτεια, με αμέτρητα κρυμμένα τοπία που περιμένουν να αποκαλυφθούν.

Είτε ξεκινάτε ένα οδικό ταξίδι σε πολλές πολιτείες είτε επιδιώκετε να εξερευνήσετε την ομορφιά της Νεβάδα, ο Route 50 προσφέρει ένα μοναδικό ταξίδι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γίνεται το ελληνικό πρωτάθλημα όλο και πιο ανταγωνιστικό;

Αθλητισμός 22.10.2024
Οι συνθήκες είναι ιδανικές

Το αλυσοπρίονο εφευρέθηκε αρχικά για να βοηθά στις γέννες

Ιστορικά 22.10.2024
Ακούγεται παράξενο αλλά ισχύει

10 αξέχαστα ρητά του Ζαν ‑ Πωλ Σαρτρ

Stories 22.10.2024
Σαν σήμερα το 1964, ο Ζαν – Πωλ Σαρτρ προς έκπληξη όλων, αρνήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας

Γιατί δεν πρέπει να μαζεύουμε τα φύλλα από κάτω

Νέα Εποχή 22.10.2024
Πως επηρεάζεται η άγρια ζωή

Όλα (σχεδόν) τα τρελά του Ντόναλντ Τραμπ για να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του

Stories 22.10.2024
Το να τηγανίσει πατάτες στα McDonald`s ήταν ένα από τα πιο ήπια

Η αληθινή οικογένεια ­«Ανταμς»

Πρόσωπα 22.10.2024
Κυνηγά φαντάσματα και ταξιδεύει με νεκροφόρα

Όταν τα τακούνια στα παπούτσια ήταν αντρική υπόθεση

Stories Χτες
Οι άνδρες φορούσαν ψηλά τακούνια τον 10ο αιώνα στην Περσία.

Το κοινό πρόβλημα με τα smartphones που έκανε πλούσιο έναν φοιτητή

Stories Χτες
Το κινητό ως γνωστόν κλείνει πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή

Η χώρα που βυθίζεται στο σκοτάδι

Νέα Εποχή Χτες
Δέκα εκατομμύρια κάτοικοι μένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα

Δέος: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν την «Κιβωτό του Νώε» ‑ Το απίστευτο εύρημα από την βιβλική εποχή

Ιστορικά Προχτές
Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, φέρεται, να φέρνει στο «φως» την θρυλική Κιβωτό του Νώε

Kρίση γονιμότητας στην Ευρώπη: Ποια χώρα έχει τις λιγότερες γεννήσεις;

Stories Προχτές
Το 2022, ο αριθμός των γεννήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1960