E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Europride: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις 9 ημέρες ζάχαρη στην Θεσσαλονίκη

Όσα μπορείς να κάνεις από 21 εως 29 Ιουνίου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 17/6/2024 | 13:39

Europride: Ο απόλυτος οδηγός για να ζήσεις 9 ημέρες ζάχαρη στην Θεσσαλονίκη
Giorgos Alexakis/Thessaloniki pride

Συναυλίες, κινηματογράφος, ξεναγήσεις, θεατρικά δρώμενα, εκθέσεις, παρουσιάσεις, ομιλίες και πάρτι «στρώνουν» με αγάπη και χρώμα τον δρόμο! Σου δίνουμε τις τέλειες προτάσεις για να το ζήσεις στο έπακρο

Αξίζει να κάνεις ένα ωραίο τριήμερο αν μη τι άλλο στη συμπρωτεύουσα για να γιορτάσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα, να χορέψεις και να γλεντήσεις με τη ψυχή σου! 

Ακόμη κι αν δεν μπορέσεις να βρεθείς σε όλα, το Europride έχει κάθε μέρα ένα σωρό ενδιαφέροντα δρώμενα και ονόματα φωτιά τις μέρες των συναυλιών.

Φωτογραφία από GreekEditor Studios

Επειδή το EuroPride δεν είναι μόνο χορός και πάρτυ, ξεκινάμε με ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία του, αυτό του Συνεδρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί ένα συνέδριο αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στην πλατεία Αριστοτέλους, με πάνελ συζητήσεων και εργαστήρια, με σκοπό τη σωστή ενημέρωση, αυτή που θα σας βοηθήσει να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας για την κοινότητα, και να συμβάλλετε ενεργά στην προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στις παράλληλες δράσεις, προτείνουμε σίγουρα τις παραστάσεις «Το πιο όμορφο σώμα που βρέθηκε ποτέ εδώ» και «To Ταγκαλάκι» του Nτίνου Χριστιανόπουλου στο Θέατρο Κήπου, την Κυριακή 23 Ιουνίου.

Σίγουρα θα θυμάσαι τη σημαία της Γεωργίας Λαλέ. 

Το εικαστικό έργο της Γεωργίας Λαλέ διαπραγματεύεται τα φαινόμενα της γυναικοκτονίας και της έμφυλης βίας στην Ελλάδα, και τη συστηματική αμέλεια και αδυναμία των κρατικών δομών να προστατεύσουν τους πολίτες της χώρας. Το έργο “Ροζ Σημαία” της Λαλέ, που ζει και εργάζεται στην Νέα Υόρκη, έγινε το σύμβολο κατά των γυναικοκτονιών, μετά τη λογοκρισία που υπέστη από τον Υπουργό Εξωτερικών κατά την διάρκεια της έκθεσης “Η Ενοχή της Γειτονιάς” στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη. Μπορείς να το δεις στο Goethe-Institut Thessaloniki, στην ατομική εικαστική έκθεση «April Fools», της Γεωργίας Λαλέ, 20 – 28 Ιουνίου 2024.

Επίσης κάντε μια βόλτα από το MOMus για την έκθεση «ΙστορίεςΤης. Φωτογραφικές πρακτικές, 1974-2024», ή την Έκθεση για την ιστορία του LGBTQ κινήματος στη Θεσσαλονίκη.

Στις 23 Ιούνη στο θερινό σινεμά 'Αλεξ, δες 5 ταινίες από το Thessaloniki Animation Festival που θα σε συγκινήσουν και θα τις συζητάς για καιρό, ενώ στις 24 του μηνός η παρουσίαση βιβλίου "Το έγκλημα να είσαι γκέι" του Γιώργου Τριανταφύλλου, θα ανοίξει πολλές αφορμές για συζητήσεις με το ενδιαφέρον πάνελ του, στον Ορατό.

Από τα αγαπημένα μας, είναι φυσικά το pride fair, όπου τα πολύχρωμα περίπτερα θα γεμίσουν το πάρκο της ΧΑΝΘ από τις 27 Ιούνη και η μεγάλη παρέλαση το Σάββατο, 29 Ιούνη!  

Η πορεία υπερηφάνειας είναι το κεντρικό γεγονός τoυ Europride. Χιλιάδες άνθρωποι από όλη την Ευρώπη συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν την αγάπη και την ισότητα. Μην ξεχάσεις να φορέσεις τα πιο χρωματιστά σου ρούχα και να φέρεις σημαίες και πανό.

Helentak

Και τώρα χορός!

Έλενα Παπαρίζου, Κωστής Μαραβέγιας, Φοίβος Δεληβοριάς, αλλά και Ευαγγελία, Λίλα και Καλομοίρα, θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για δυο βραδιές όνειρο. Οι συναυλίες αυτές είναι ανοιχτές για το κοινό και προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία να διασκεδάσεις και να χορέψεις. Παράλληλα, οι αγαπημένες μας drag queens θα παρουσιάσουν shows που θα κλέψουν την παράσταση, σε κλαμπ της πόλης!  

Το Σάββατο στη σκηνή θα ανέβουν οι Silia Kapsis, Aaron Sibley και ένα ακόμη όνομα - έκπληξη!

Φωτογραφία από Chrysos/Pexels

Τι άλλο να κάνω στην πόλη;

Η Θεσσαλονίκη είναι γνωστή για την πλούσια γαστρονομική της παράδοση. Κατά τη διάρκεια τoυ Europride, μην χάσεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τοπικές λιχουδιές. 

Η νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης είναι φημισμένη. Μπαρ και κλαμπ σε όλη την πόλη θα φιλοξενούν πάρτι και εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της Europride. Βγες έξω, χόρεψε και απόλαυσε τη ζωντάνια της πόλης. 

Αφιερώστε χρόνο με την παρέα σου για να εξερευνήσετε την πόλη της Θεσσαλονίκης. Επισκεφτείτε το Λευκό Πύργο, τη Ροτόντα, την Αρχαία Αγορά και άλλα σημαντικά αξιοθέατα.

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Linda» στο Θέατρο Επί Κολωνώ

Θέατρο+Χορός 23.10.2024
ΘΕΑΤΡΟ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩαπό 23/10 έως 29/1216

Το φθινοπωρινό Meet Market έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Cityλάιφ 17.10.2024
ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝαπό 19/10 έως 20/10

Ταινίες της εβδομάδας: Ένα πολυαναμενόμενο animation

Σινεμά 09.10.2024
ΑΘΗΝΑαπό 10/10 έως 16/10

1ο No Stigma Festival

Cityλάιφ 07.10.2024
ΣΕΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ10/10

10 χρόνια InfinityGreece Birthday Event

Cityλάιφ 03.10.2024
ΑΓΟΡΑ ΜΟΔΙΑΝΟ17/10

Ταινίες της εβδομάδας: O Joker επιστρέφει και δεν έχει συναγωνισμό

Σινεμά 02.10.2024
Joker: Τρέλα για δυο - Μικροί Ήρωες σε Δράση

Street Mode Specials 2024: To πλήρες πρόγραμμα των συναυλιών

Μουσική 01.10.2024
ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝαπό 04/10 έως 06/1015