E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καιρός: Τι είναι το σύνδρομο «βραστού βατράχου» – «Καυτοί» Ιούλιος και Αύγουστος

Στους 32 σήμερα ο υδράργυρος σε αρκετές περιοχές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/6/2024 | 09:27

Καιρός: Τι είναι το σύνδρομο «βραστού βατράχου» – «Καυτοί» Ιούλιος και Αύγουστος

Ο καύσωνας υποχώρησε, αλλά ο υδράργυρος θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ στη Δυτική Ελλάδα αναμένεται νέο κύμα ζέστης αφού τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι και 40 βαθμούς.

Οπως ανέφερε ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, σε ανάρτησή του, «ο καύσωνας αποτελεί πλέον παρελθόν ωστόσο ο Ιούνιος φαίνεται να κυλάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (περίπου 5-8 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά) και μάλιστα στα μέσα της επόμενης εβδομάδας φαίνεται να έχουμε τα πρώτα σαραντάρια αυτή τη φορά στη δυτική Ελλάδα».

Ο κ. Τσατραφύλλιας αναφέρει ότι ο φετινός Ιούνιος θα είναι από τους θερμότερους μήνες. «Αναμφισβήτητα ο φετινός Ιούνιος εξελίσσεται σαν ένας από τους θερμότερους μήνες .Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη μια πρώτη εκτίμηση (όχι πρόγνωση ) για την συνέχεια του καλοκαιριού είναι ότι και οι επόμενοι μήνες θα είναι πιο ζεστοί από το κανονικό. Μάλιστα σύμφωνα με την υπηρεσία Copernicus οι μήνες Ιούλιος -Αύγουστος-Σεπτέμβρης παρουσιάζουν πάνω από 60% πιθανότητα να είναι πιο ζεστοί από τα φυσιολογικά επίπεδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Στη συνέχεια ο μετεωρολόγος εξηγεί τι είναι το σύνδρομο του βραστού βατράχου.

«Εάν ένας βάτραχος τοποθετηθεί σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, θα πεταχτεί αμέσως έξω. Ωστόσο, αν το βάλουμε σε νερό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και αρχίσουμε να το ζεσταίνουμε σταδιακά, ο βάτραχος θα αρχίσει να προσαρμόζει τη θερμοκρασία του σώματός του στο νέο περιβάλλον αντί να πηδήξει έξω. Ο βάτραχος δεν θα καταλάβει ότι το νερό βράζει, και όταν το κάνει, θα είναι πολύ αργά για να ξεφύγει» λέει στο Facebook.

«Πώς μεταφράζεται αυτή η μεταφορά στην καθημερινότητά μας; Η ουσία του συνδρόμου του βρασμού βατράχου είναι ότι όταν οι συνθήκες διαβίωσής μας επιδεινώνονται σταδιακά, προσαρμοζόμαστε σε αυτές τις συνθήκες αντί να απαλλαγούμε από αυτές, έως ότου δεν είμαστε πλέον αρκετά δυνατοί για να ξεφύγουμε» λέει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Οδηγούσε στον περιφερειακό με 304 χιλιόμετρα και τραβούσε βίντεο για το TikTok!

Ελλάδα Χτες
Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει τον οδηγό και θα προβεί στις προβλεπόμενες ενέργειες

Νέα ανακοίνωση της ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε πλήρως το πρόβλημα ‑ Συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια

Ελλάδα Χτες
Η ΥΠΑ τονίζει ότι σε όλα τα στάδια της διαχείρισης του περιστατικού «διασφαλίστηκε πλήρως η ασφάλεια των πτήσεων»

Γιώργος Παπαδάκης: Η ανακοίνωση του Λαϊκού Νοσοκομείου για τον θάνατό του

Ελλάδα Χτες
Θρήνος για τον αδόκητο χαμό του γνωστού δημοσιογράφου

«Κατεβάζουν ρολά» οι λαϊκές αγορές από τις 7 Ιανουαρίου ‑ Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει σε ανάρτησή της η Παναττική Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ)

Ανδραβίδα: Δεν άντεξε την απώλεια του γιου του σε τροχαίο και αυτοκτόνησε

Ελλάδα Χτες
Ο 50χρονος δεν άντεξε το βάρος της ανείπωτης απώλειας που κουβαλούσε τους τελευταίους μήνες και αυτοκτόνησε

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα Χτες
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα Χτες
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα Χτες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα Χτες
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα Χτες
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους