E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε εξέλιξη το «Αthens Pride 2024»

Φετινό σύνθημα του Athens Pride: «Ένας νόμος δεν αρκεί»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/6/2024 | 19:35

Σε εξέλιξη το «Αthens Pride 2024»

Σε εξέλιξη βρίκσεται αυτή τη στιγμή το Athens Pride 2024, στην πλατεία Συντάγματος, όπου πολύς κόσμος έχει ήδη αρχίσει να καταφτάνει για την διαδήλωση και τις εκδηλώσεις ορατότητας των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Φετινό σύνθημα του Athens Pride, «Ένας νόμος δεν αρκεί», το οποίο αφορά στο γεγονός ότι πρέπει να γίνουν πολλά ακόμα -νομοθετικά και κοινωνικά- για να είναι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ορατά στον κόσμο και με ίσα δικαιώματα με όλους.


Οι πύλες για το φεστιβάλ έχουν ανοίξει από τις 12:00, ενώ προηγήθηκαν τα πάνελ συζητήσεων και οι χαιρετισμοί των οργανώσεων. Το παρόν έδωσε και ο δήμαρχος του Δήμου Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

Η πορεία ξεκίνησε στις 19:00, με χαρές χαμόγελα και τραγούδια να συνοδεύουν τους διαδηλωτές, ενώ στις 21:00 θα ακολουθήσουν συναυλία και διάφορα performances από γνωστούς καλλιτέχνες.

Αναλυτικά οι καλλιτέχνες που θα εμφανιστούν στο Athens Pride 2024:

Παράλληλα με την πορεία:

• Aggelina
• Cilia Katrali
• Leo
• Papazό
• Dj Set Oben Budak
• Aria Di Vine Performance

Παρουσίαση: Nakis, Pamairi, Aria Di Vine

Στην σκηνή στις 21:00 θα εμφανιστούν:

• Anastasia

• Daphne Lawrence

• Ekati

• Aaron Sibley

• Ελεονόρα Ζουγανέλη

• Tamta

• James Indigo

• Joanne

• Mania

• Ria

• Heelcat

Παρουσιάζουν η Athinoid και η Zoe Pre.

Στη σελίδα του Αthens Pride στα social media αναφέρουν :

«Στις 15 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, το Athens Pride και η LGBTQI+ Κοινωνία των Πολιτών γιόρτασαν τη νομιμοποίηση της ισότητας στον Γάμο και στην Τεκνοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια (Ν.4089/2024).Αυτός ο νομός-ορόσημο αποτελεί το επιστέγασμα πολλών ετών σκληρών προσπαθειών για μιαπροστατευτική νομοθεσία για τα LGBTQI+ άτομα στην Ελλάδα. Ωστόσο, η πραγματική κοινωνική αλλαγή δεν επέρχεται απλώς και μόνο επειδή μια κυβέρνηση ψηφίζει έναν νόμο.

Με το σύνθημα, ΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ, το Athens Pride 2024 υπογραμμίζει τις ανεπάρκειες των διαφόρων νόμων που αφορούν την LGBTQI+ κοινότητα, καθώς και τα εμπόδια στην κοινωνική ένταξη που τα LGBTQI+ άτομα αντιμετωπίζουν συστηματικά στην οικογένεια, στον εργασιακό χώρο, στο δημόσιο χώρο, στην υγεία, στην εκπαίδευση και σε όλες τις πτυχές του καθημερινού βίου.

Παρά τους νόμους που διασφαλίζουν την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (Ν.4491/2017), την ισότητα (Ν.4604/2019) και την απαγόρευση ιατρικά μη αναγκαίων χειρουργικών επεμβάσεων σε ίντερσεξ παιδιά (Ν.4958/2022), η απουσία της τρίτης καταχώρισης φύλου – που εφαρμόζεται ευρέως στην Ευρώπη – έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ψυχική, σωματική και κοινωνική ευημερία και δημιουργεί γραφειοκρατικά εμπόδια για τα άτομα που δεν ταυτίζονται με το δίπολο άνδρας-γυναίκα. Αν και τα τρανς άτομα μπορούν να αλλάξουν επίσημα τα ονόματα και τους δείκτες φύλου τους, η διαδικασία είναι χρονοβόρα και δαπανηρή. Μεταξύ των πολλών εμποδίων για την τεκνοθεσία στο νέο νόμο περί γονικής μέριμνας, η μη αναγνώριση της τρανς-γονεϊκότητας διατηρεί τα νεκρά προσωπικά στοιχεία του γονέα στο πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού του.

Η απουσία ολοκληρωμένης και συμπεριληπτικής σeξουαλικής εκπαίδευσης στα σχολεία δεν επιτρέπει στα παιδιά να ενημερωθούν κατάλληλα, με αποτέλεσμα να νιώθουν μπερδεμένα ή/και ότι δεν χωράνε σε αυτή την κοινωνία, ενώ οξύνονται τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού, παρά πρωτοβουλίες όπως ο Ν. 5029. Η έλλειψη εκπαίδευσης ευαισθησίας στον τομέα της υγείας εμποδίζει πολλές λεσβίες, τρανς, ίντερσεξ και μη δυαδικά άτομα να αναζητήσουν κρίσιμη ιατρική περίθαλψη, επειδή φοβούνται παρεμβατικές, ενοχλητικές και ακατάλληλες ερωτήσεις και εξετάσεις. Τα άτομα που ζουν με τον HIV εξακολουθούν ν’ αντιμετωπίζουν το στίγμα στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας και στην καθημερινότητά τους, παρά κάποιες θετικές πρωτοβουλίες, όπως οι αλλαγές στους όρους της αιμοδοσίας (ΥΑ 2022). Ο αντιρατσιστικός νόμος (Ν.4285/2014) δεν έχει αποτρέψει τις βίαιες επιθέσεις ή έκφραση ρητορικής μίσους στο δημόσιο λόγο, ακόμα και από ισχυρά πρόσωπα της πολιτικής και του κλήρου.

Ακόμα και με την φετινή νίκη του LGBTQI+ κινήματος, είναι πολλά ακόμη όσα χρειάζονται να γίνουν για να δημιουργηθεί το ασφαλές κλίμα σεβασμού και συμπερίληψης που αξίζει σε κάθε μέλος της κοινωνίας. Το Athens Pride 2024 συνεχίζει τους αγώνες του για την ορατότητα, τις διεκδικήσεις και την κοινωνική συμπερίληψη της LGBTQI+ κοινότητας. Για όλα αυτά, και για τις πολλές μικρές ή μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, βγαίνουμε στους δρόμους και διεκδικούμε την συνολική κοινωνική αλλαγή που θα φέρει την ουσιαστική ισότητα»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πόλεμος ΗΠΑ‑Ιράν: Σοκ από τα επίσημα στοιχεία ‑ Ο πραγματικός αριθμός των νεκρών μέχρι σήμερα

Κόσμος Χτες
Επίσημη καταγραφή θυμάτων στον πόλεμο ΗΠΑ-Ιράν – Τι γνωρίζουμε μέχρι τώρα

Μεσόγειος: Βυθίστηκε ρωσικό δεξαμενόπλοιο που μετέφερε LNG ‑ «Τρομοκρατική επίθεση», λέει ο Πούτιν

Κόσμος Χτες
Το πλοίο ήταν μέρος του σκιώδους στόλου της Ρωσίας - Η Αίγυπτος διέψευσε οποιαδήποτε ανάμειξη

Συρία: Πύραυλος καρφώθηκε δίπλα σε κατοικημένη περιοχή στα σύνορα με την Τουρκία – Έσπευσαν για selfies οι κάτοικοι

Κόσμος Χτες
Πανικός στο Καμισλί από το βλήμα που έπεσε μόλις δύο χιλιόμετρα από την Τουρκία

Ιρανικά drones Shahed – Ο ήχος του «μοτοποδηλάτου» που σπέρνει τον τρόμο – Τι να κάνετε αν το δείτε

Κόσμος Χτες
Γιατί δεν πρέπει να πλησιάζετε στα παράθυρα και ποιος είναι ο «κανόνας των δύο τοίχων»

Μπλακάουτ στο ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράκ ‑ Oι ΗΠΑ ζητούν από τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα

Κόσμος Χτες
Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Ιράκ ανέφεραν νωρίτερα ότι αναχαιτίστηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιοχή του αεροδρομίου της Βαγδάτης

Σε απόλυτη ετοιμότητα η Κύπρος: Το SMS που πήγε σε όλους τους πολίτες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση λήψης γραπτού μηνύματος στα κινητά τους τηλέφωνα, οι πολίτες καλούνται να παραμείνουν ψύχραιμοι και να ακολουθήσουν τις πιο κάτω οδηγίες

Ισραήλ: Συντετριμμένος ο Έλληνας παππούς των τριών παιδιών που σκοτώθηκαν ενώ πήγαιναν σε καταφύγιο

Κόσμος Χτες
Τρία παιδιά με ελληνικές ρίζες σκοτώθηκαν στο Ισραήλ από ιρανική επίθεση

Εύβοια: 43χρονος έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Ελλάδα Χτες
Στο πένθος βυθίστηκε η τοπική κοινωνία του Αυλωναρίου Ευβοίας

Βίντεο από την κατάρριψη ιρανικού YAK‑130 από μαχητικό αεροσκάφος F‑35I

Κόσμος Χτες
Μάλιστα ακούγονται Ιρανοί να φωνάζουν «Allahu Akbar» αφού νόμιζαν ότι ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος είχε αναχαιτιστεί.

Ντουμπάι: Οι υπερπλούσιοι πληρώνουν έως και 350.000 δολάρια για να φύγουν με ιδιωτικά τζέτ

Κόσμος Χτες
Ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας επιστρατεύουν «στόλους SUV» για τη μεταφορά πολιτών στο Ριάντ μέσω της 10ωρης οδικής διαδρομής από το Ντουμπάι

Στον αέρα το σχέδιο για το μελλοντικό ευρωπαϊκό μαχητικό

Κόσμος Χτες
Dassault και Airbus ερίζουν για την ηγεσία στο πρόγραμμα

Προ των πυλών νέα κακοκαιρία: Σε ποιες περιοχές αναμένονται έντονα φαινόμενα το επόμενο 24ωρο

Καιρός Χτες
Με βροχές, καταιγίδες και ενισχυμένους ανέμους θα κυλήσει το επόμενο 24ωρο σε αρκετές περιοχές της χώρας