E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 πανέμορφα λουλούδια – θάμνοι για να ομορφύνεις τη βεράντα σου

Φαντάσου να βγαίνεις στην αυλή και να αντικρίζεις ένα χρωματιστό τοπίο με όμορφους θάμνους – λουλούδια που θα μοσχομυρίζουν!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 14/6/2024 | 19:32

6 πανέμορφα λουλούδια – θάμνοι για να ομορφύνεις τη βεράντα σου
Φωτ. αρχείου / pexels

Οι καλλωπιστικοί θάμνοι στο κήπο μπορούν να σου φτιάχνουν τη διάθεση κάθε μέρα, με τα υπέροχα άνθη τους και τις μεθυστικές μυρωδιές τους! Αν σου αρέσει η κηπουρική, δοκίμασε να φυτέψεις κάποιον από τους παρακάτω θάμνους, για να απολαμβάνεις για πολλά χρόνια την ομορφιά τους.

Ορτανσία

Φωτ. αρχείου / pexels

Η ορτανσία είναι σίγουρα μία εκπληκτική επιλογή για τον κήπο, αφού το ύψος της ξεκινάει από το μισό μέτρο έως τα δυόμισι μέτρα! Το ιδιαίτερο χρώμα στα άνθη της εξαρτάται από το pH του εδάφους και μάλιστα σε μερικές ποικιλίες μπορείς να αλλάξεις το χρώμα των ανθών με ειδικά διαλύματα σε μόλις 5-6 ποτίσματα!

Αζαλέα

Φωτ. αρχείου / pexels

Η ανθισμένη αζαλέα είναι ονειρική για εξωτερικό χώρο. Έχει πλούσια και πυκνή ανθοφορία η οποία εκδηλώνεται στα μέσα της άνοιξης, ενώ απαιτεί φροντίδα με συχνό πότισμα και συμπληρωματική προσθήκη λιπάσματος. Διάβασε αυτό για να μάθεις πώς να φτιάχνεις δικό σου λίπασμα από σπιτικά υλικά!

Βουκαμβίλια

Φωτ. αρχείου / pexels

Η βουκαμβίλια είναι σήμα κατατεθέν του ελληνικού καλοκαιριού αφού τη συναντάμε στα περισσότερα ελληνικά νησιά και ξεχωρίζει για το μοναδικό της χρώμα. Γιατί λοιπόν να μην την τοποθετήσεις στα κάγκελα του μπαλκονιού σου; Βέβαια θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν πρόκειται για το πιο εύκολο αναρριχώμενο φυτό και θα χρειαστεί προσοχή. Συγκεκριμένα, δεν αντέχει καθόλου το κρύο και χρειάζεται πολύ ήλιο. Φύτεψε τη λοιπόν στο πιο φωτεινό σημείο του μπαλκονιού σου, προστατευμένη από αέρα και θα την απολαμβάνεις για χρόνια.

Γιασεμί

Φωτ. αρχείου / pexels

Δε γίνεται να μη βάλουμε στη λίστα μας το πανέμορφο αυτό φυτό. Το χαρακτηριστικό του είναι τα άνθη του τα οποία βγαίνουν την άνοιξη και διαρκούν μέχρι τις αρχές του χειμώνα. Τα όμορφα αστεροειδή άνθη του γιασεμιού ξεχωρίζουν φυσικά και για το μοναδικό τους άρωμα, παράγοντας που κάνει το φυτό ανεπανάληπτο. Ωστόσο, πρόκειται για ένα φυτό που δεν αντέχει το κρύο και αγαπά τη ζέστη οπότε σκέψου αν είναι ταιριαστό για τη δική σου βεράντα ή τον κήπο.

Αγιόκλημα

Φωτ. αρχείου / pexels

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ανθεκτικό φυτό με γρήγορη ανάπτυξη και λευκά ή κρεμ άνθη και μεθυστική 2μυρωδιά. Αντέχει σε ξηρές συνθήκες, ωστόσο αν θέλεις να το δεις να αναπτύσσεται φρόντισε να μην αμελείς το πότισμά του ειδικά το καλοκαίρι.

Ρυγχόσπερμο

Φωτ. αρχείου / pexels

Ένα αναρριχώμενο φυτό που μοιάζει πολύ με το γιασεμί χάρη στα λευκά του άνθη και συναγωνίζεται το υπέροχο άρωμα του, είναι το ρυγχόσπερμο. Αυτό όμως που το ξεχωρίζει από το γιασεμί είναι ότι είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό. Αν λοιπόν θέλεις να καλύψεις τα κάγκελα σου χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις τότε το ρυγχόσπερμο είναι μια τέλεια ιδέα για το μπαλκόνι σου!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να φορέσεις τις φούτερ μπλούζες σου με stylish τρόπο

Style 23.10.2024
Οδηγός για κομψές και κυρίως άνετες εμφανίσεις

Τα στοιχειωμένα Airbnb που κάνουν χαμό

Ταξίδια 23.10.2024
Ναι, υπάρχουν και πληρώνεις και ακριβά

Καρκίνος Παχέος Εντέρου: Το «καμπανάκι» που προειδοποιεί του 45ρηδες

Body+Mind 23.10.2024
Τα σημάδια που σε προειδοποιούν ότι πρέπει να κάνεις εξετάσεις

5 στέκια που φτιάχνουν τα καλύτερα σουβλάκια στον Πειραιά

Eat + Drink 23.10.2024
Τόσο νόστιμα που αξίζει να πας μέχρι τον Πειραιά για να τα δοκιμάσεις!

Το χρώμα στα ρούχα που φορά τώρα όλη η ελληνική showbiz

Style Χτες
Φόρεσε το όπως η Φαίη, η Σταματίνα ή η Κατερίνα Καινούργιου.

Εναλλακτικά μέρη για εκδρομή το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Ταξίδια Χτες
Πού θα περάσεις μοναδικό και εναλλακτικό 3ήμερο

Glam Goth: To trend στα νύχια που έγινε μόδα αλλά δεν είναι για όλες

Body+Mind Χτες
Eχει αυξητική τάση στις αναζητήσεις της Google

Μήπως είσαι θύμα του σύνδρομου Rebecca;

Σχέσεις Χτες
Απειλή για τη σχέση σου

Οι πιο καλοντυμένες στo Academy Museum Gala

Style Προχτές
Kendall Jenner, Demi Moore και άλλες