E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Euro 2024: Σε τι χρησιμεύει το τσιπάκι που θα έχει η νέα μπάλα που σχεδίασε η Adidas

Το όνομα της είναι «Fúsballliebe» και σημαίνει «αγάπη για το ποδόσφαιρο»

Δημοσίευση 14/6/2024 | 17:44

Euro 2024: Σε τι χρησιμεύει το τσιπάκι που θα έχει η νέα μπάλα που σχεδίασε η Adidas

Το Euro 2024 σηκώνει απόψε (14/6) την αυλαία αυτή την Παρασκευή στο Μόναχο με την συνάντηση της Γερμανίας με τη Σκωτία (22:00) και μια νέα μπάλα, που δεν χρησιμοποιείται σε κανένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έχει σκοπό να ξεμπερδέψει τη σύγχυση που έχει δημιουργήσει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με τη συνεχή αλλαγή των κανονισμών για το χέρι και το VAR.

«Fúsballliebe» (αγάπη για το ποδόσφαιρο), είναι το όνομα της νέας μπάλας που σχεδίασε η Adidas που περιλαμβάνει ένα τσιπάκι και ένα γυροσκόπιο που βοηθά στην ανίχνευση του ακριβούς σημείου και της στιγμής κατά την οποία η μπάλα χτυπά για πρώτη φορά οποιοδήποτε μέρος του σώματος του παίκτη.

Ο διαιτητής θα είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση, αλλά η UEFA είναι πεπεισμένη ότι θα είναι ένα αποφασιστικό εργαλείο για την καθοδήγηση των διαιτητών, αναφέρει ε ανάλυσή της η ισπανική εφημερίδα «El Pais».

Η τεχνολογία θα μπορεί επίσης να προσδιορίζει καλύτερα το οφσάιντ καταγράφοντας δεδομένα 500 φορές το δευτερόλεπτο για να καταγράφει ακριβώς τη στιγμή που ένας παίκτης κάνει μια πάσα, διευκολύνοντας μεγαλύτερη ακρίβεια στον προσδιορισμό του οφσάιντ. Οι πληροφορίες θα συμπληρωθούν με τεχνολογία 3D που εφαρμόζεται στο ημι-αυτόματο οφσάιντ και ανιχνεύει τα άκρα του σώματος για να χαράξει τις γραμμές.

Η μπάλα παρουσιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου: «Η νέα τεχνολογία θα μας επιτρέψει να δούμε κάθε στοιχείο της κίνησης της μπάλας και θα είναι χρήσιμη στις αποφάσεις των διαιτητών βίντεο», ανέφερε η UEFA.

Η μπάλα είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, μελάνι με βάση το νερό, ίνες καλαμποκιού, ζαχαροκάλαμο και πολτό ξύλου. Επιπλέον η adidas, ανακοίνωσε ότι το 1% των κερδών που θα προκύψουν από το μάρκετινγκ του θα πάει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Common Goal του οποίου προεδρεύει ο πρώην Ισπανός διεθνής Χουάν Μάτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στον καιρό μέχρι το Πάσχα: Ανοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

Καιρός 03.04.2026
Μεγάλη Εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες

Η Κούβα δίνει χάρη σε 2.010 φυλακισμένους ενόψει Πάσχα

Κόσμος 03.04.2026
Πρόκειται για «ανθρωπιστική χειρονομία»

Γιάννης Μπρούζος: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών ο συγγραφέας του βιβλίου «24 γράμματα στον γιο μου»

Πολιτισμός 03.04.2026
Πώς είχε περιγράψει ο Γιάννης Μπρούζος τη μάχη που έδινε

Βέροια: Κατέληξε ο 7χρονος που τραυματίστηκε παίζοντας σε πάρκο

Ελλάδα 03.04.2026
Την ώρα εκείνη η μητέρα του βρισκόταν στην εκκλησία

Τι ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Allwyn στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία 03.04.2026
Η Allwyn ξεκινά διαπραγμάτευση νέων μετοχών στο ΧΑ μετά τη συνένωση με τον ΟΠΑΠ, με κεφαλαιοποίηση περίπου €11 δισ.

Τσίπρας για τα capital controls: «Έπρεπε εμείς να κλείσουμε τις τράπεζες την επομένη των εκλογών»

Πολιτική 03.04.2026
Το τρίτο μνημόνιο και τα οικονομικά στοιχεία

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές σε Αττική και πολλές περιοχές της χώρας ‑ Πότε αναμένεται βελτίωση

Καιρός 03.04.2026
Έντονα φαινόμενα και αφρικανική σκόνη επηρέασαν μεγάλο μέρος της Ελλάδας

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής

Δεκτή η δήλωση αποχής της προέδρου στη δίκη για τα χαμένα βίντεο των Τεμπών, αναβάλλεται επ` αόριστον η εκδίκαση

Ελλάδα Χτες
H εξέλιξη αυτή αυτή έρχεται έπειτα από 19 συνεδριάσεις του και στο δικαστήριο είχαν καταθέσει οι πρώτοι τρεις μάρτυρες.

Κόρινθος: Χαροπαλεύει στο «Γεννηματάς» η 38χρονη που κακοποίησε ο πρώην της

Ελλάδα Χτες
Νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη ΜΕΘ με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις

Πόλεμος Μέση Ανατολή: Ξεπέρασε τα 200 ευρώ το βαρέλι το ντίζελ στην Ευρώπη

Οικονομία Χτες
Για πρώτη φορά μετά το 2022 - Το διάγγελμα Τραμπ δεν αποκλιμάκωσε τις αγορές

Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος παρενοχλούσε 10χρονες μαθήτριές του

Ελλάδα Χτες
«Είχα πιει, ποτέ δεν τις άγγιξα»