E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Euro 2024: Σε τι χρησιμεύει το τσιπάκι που θα έχει η νέα μπάλα που σχεδίασε η Adidas

Το όνομα της είναι «Fúsballliebe» και σημαίνει «αγάπη για το ποδόσφαιρο»

Δημοσίευση 14/6/2024 | 17:44

Euro 2024: Σε τι χρησιμεύει το τσιπάκι που θα έχει η νέα μπάλα που σχεδίασε η Adidas

Το Euro 2024 σηκώνει απόψε (14/6) την αυλαία αυτή την Παρασκευή στο Μόναχο με την συνάντηση της Γερμανίας με τη Σκωτία (22:00) και μια νέα μπάλα, που δεν χρησιμοποιείται σε κανένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και έχει σκοπό να ξεμπερδέψει τη σύγχυση που έχει δημιουργήσει στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με τη συνεχή αλλαγή των κανονισμών για το χέρι και το VAR.

«Fúsballliebe» (αγάπη για το ποδόσφαιρο), είναι το όνομα της νέας μπάλας που σχεδίασε η Adidas που περιλαμβάνει ένα τσιπάκι και ένα γυροσκόπιο που βοηθά στην ανίχνευση του ακριβούς σημείου και της στιγμής κατά την οποία η μπάλα χτυπά για πρώτη φορά οποιοδήποτε μέρος του σώματος του παίκτη.

Ο διαιτητής θα είναι αυτός που θα πάρει την τελική απόφαση, αλλά η UEFA είναι πεπεισμένη ότι θα είναι ένα αποφασιστικό εργαλείο για την καθοδήγηση των διαιτητών, αναφέρει ε ανάλυσή της η ισπανική εφημερίδα «El Pais».

Η τεχνολογία θα μπορεί επίσης να προσδιορίζει καλύτερα το οφσάιντ καταγράφοντας δεδομένα 500 φορές το δευτερόλεπτο για να καταγράφει ακριβώς τη στιγμή που ένας παίκτης κάνει μια πάσα, διευκολύνοντας μεγαλύτερη ακρίβεια στον προσδιορισμό του οφσάιντ. Οι πληροφορίες θα συμπληρωθούν με τεχνολογία 3D που εφαρμόζεται στο ημι-αυτόματο οφσάιντ και ανιχνεύει τα άκρα του σώματος για να χαράξει τις γραμμές.

Η μπάλα παρουσιάστηκε στις 15 Νοεμβρίου: «Η νέα τεχνολογία θα μας επιτρέψει να δούμε κάθε στοιχείο της κίνησης της μπάλας και θα είναι χρήσιμη στις αποφάσεις των διαιτητών βίντεο», ανέφερε η UEFA.

Η μπάλα είναι κατασκευασμένη από ανακυκλωμένο πολυεστέρα, μελάνι με βάση το νερό, ίνες καλαμποκιού, ζαχαροκάλαμο και πολτό ξύλου. Επιπλέον η adidas, ανακοίνωσε ότι το 1% των κερδών που θα προκύψουν από το μάρκετινγκ του θα πάει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Common Goal του οποίου προεδρεύει ο πρώην Ισπανός διεθνής Χουάν Μάτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ασημένιος ο Εμμανουήλ Καραλής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου με άλμα στα 6,05μ.

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Ντουπλάντις κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο

Τουρκία: Αιματηρός καυγάς δύο οικογενειών στη Χατάι – 3 νεκροί και 25 τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η σύρραξη ξέσπασε κατά τη διάρκεια της γιορτής Eid al-Fitr και κλιμακώθηκε γρήγορα σε μάχη με πέτρες, μαχαίρια και πυροβόλα όπλα.

Ναύαρχος Παυλόπουλος: «Η αποβατική επιχείρηση των ΗΠΑ στο Ιράν είναι ήδη σε εξέλιξη»

Κόσμος Χτες
Ο επίτιμος αρχηγός Στόλου εκτιμά ότι οι Αμερικανοί διατηρούν το στοιχείο του αιφνιδιασμού μέσω στρατηγικής παραπλάνησης, ενώ αποκλείει πρακτικά κάθε κίνδυνο για την Ελλάδα.

Για πρώτη φορά: Ακριβότερο το πετρέλαιο κίνησης από την αμόλυβδη

Οικονομία Χτες
Η χονδρική τιμή του πετρελαίου κίνησης ξεπέρασε την αντίστοιχη της αμόλυβδης

Ισραήλ για Νατάνζ: «Δεν βομβαρδίσαμε εμείς» – Πληροφορίες για αμερικανικές βόμβες bunker buster

Κόσμος Χτες
Αξιωματούχοι του IDF αρνήθηκαν οποιαδήποτε ισραηλινή εμπλοκή στην επίθεση κατά της πυρηνικής εγκατάστασης, ενώ ισραηλινό δίκτυο επικαλείται πηγές που «δείχνουν» τις ΗΠΑ.

Καταγγελία από Λόλα Νταϊφά: «Ο Τσαγκαράκης πουλούσε τα κλεμμένα μου κοσμήματα στην εκπομπή του»

Ελλάδα Χτες
Η έφοδος του ελληνικού FBI στην αποθήκη του στο Ελληνικό αποκάλυψε εκτεταμένο κύκλωμα πλαστογράφησης έργων τέχνης, ενώ παράλληλα συνελήφθη και υπάλληλος της γκαλερί του.

Χαλκιδική: Εξελίξεις με το διαμελισμένο πτώμα σε βαλίτσα ‑ «Μάλλον είναι η κόρη μου η Φωτεινή»

Ελλάδα Χτες
Πατέρας αγνοούμενης ισχυρίζεται πως η περιγραφή ταιριάζει απόλυτα με την κόρη του

Τρεις εβδομάδες πολέμου με αντιφατικά μηνύματα από Τραμπ: «Δεν θέλω εκεχειρία» αλλά… μείωση επιχειρήσεων

Κόσμος Χτες
Μόνο το 7% των Αμερικανών υποστηρίζουν την πραγματοποίηση χερσαίων επιχειρήσεων στο Ιράν

Μερομήνια 2026: Τι προβλέπουν για το Πάσχα ‑ Πώς θα σουβλίσουμε φέτος

Καιρός Χτες
Η ψυχρή και ασταθής εκκίνηση της άνοιξης δημιουργεί ερωτήματα

7χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο ΑΧΕΠΑ μετά από σοβαρό ατύχημα σε πάρκο στη Βέροια

Ελλάδα Χτες
Το παιδί τραυματίστηκε στο κεφάλι ενώ υπέστη και ρήξη σπλήνας - Στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας» για τη μεταφορά του στη Θεσσαλονίκη