E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μερομήνια 2024: Οι προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι

Σοκαριστική η πρόβλεψη για το καλοκαίρι

Δημοσίευση 14/6/2024 | 08:19

Μερομήνια 2024: Οι προβλέψεις για το φετινό καλοκαίρι

Δύσκολο θα είναι το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα Μερομήνια με τις ζέστες να κάνουν από νωρίς την εμφάνισή τους.

Τι αναφέρουν μήνα με τον μήνα για το καλοκαίρι:

Ιούνιος 2024

Υψηλές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία μετά τις 19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών. Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας. 22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πώς προβλέπουν τον καιρό τα Μερομήνια
Τα Μερομήνια είναι μία πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού. Στην επαρχία οι άνθρωποι για χιλιάδες χρόνια διατήρησαν από γενιά σε γενιά την πρακτική γνώση της μελέτης και πρόγνωσης του καιρού. Εξετάζοντας φυσικά φαινόμενα και «σημάδια» από τον ουρανό, προσπαθούσαν να μαντέψουν τις καιρικές συνθήκες για το επόμενο έτος.

Οι άνθρωποι επέλεγαν τον Αύγουστο σαν μήνα αποκωδικοποίησης των συμβόλων του καιρού, καθώς αυτός ο μήνας θεωρούταν η αρχή του χειμώνα. Συγκεκριμένα σύμφωνα με όσα παρατηρούσαν πώς ότι καιρό κάνει την πρώτη μέρα παρατήρησης, τον ίδιο καιρό θα κάνει και τον πρώτο μήνα του χρόνου.

Κάποιοι μετρούν τα Μερομήνια από την 1η μέχρι την 12η μέρα του Αυγούστου ενώ κάποιοι άλλοι από την 3η μέχρι την 15 ημέρα. Το μόνο που δεν αλλάζει είναι πως οι μέρες είναι δώδεκα πάντα και η καθεμία αντιστοιχεί σε έναν μήνα παίρνοντας ως αφετηρία τον Αύγουστο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στην ύπαιθρο, οι οποίοι κάνουν προβλέψεις τα βράδια παρατηρώντας τις κινήσεις των αστεριών. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν τα Μερομήνια καθώς θεωρούν ότι έτσι θα μπορούν να προβλέψουν τις εργασίες τους και τις ασχολίες του, ειδικότερα όσοι βρίσκονται στην ύπαιθρο και ασχολούνται με γεωργικές και κτηνοτροφικές δουλειές.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βρέθηκε το κινητό της αγνοούμενης Κινέζας στο κέντρο της Αθήνας, το ενεργοποίησε ένας άνδρας από την Αλβανία

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Οι αστυνομικοί πήραν τη συσκευή προκειμένου να την εξετάσουν - Οι έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας βρίσκονται σε εξέλιξη

Τι ώρα ανακοινώνονται οι βάσεις για τις Πανελλήνιες: Οι εκτιμήσεις για όλα τα πεδία

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, οι υποψήφιοι θα μάθουν σε ποια σχολή εισάγονται

Γλυπτά του Παρθενώνα: Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας είναι υπέρ της επιστροφής

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο Αντι Μπέρναμ έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών, ωστόσο το νομικό και πολιτικό πλαίσιο παραμένει πολύπλοκο.

Ο Μαδούρο θα βρεθεί ξανά σήμερα στο δικαστήριο – Το χρονοδιάγραμμα της δίκης του στις ΗΠΑ

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ο ανατραπείς πρόεδρος της Βενεζουέλας κατηγορείται για ναρκωτρομοκρατία και διακίνηση κοκαΐνης

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ ανέβηκε σε σκάφος οικογένειας στην Κρήτη ‑ δείτε τι έκανε όταν το παιδί είπε «Ολυμπιακός»

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο Ισπανός φόργουορντ του Παναθηναϊκού απόλαυσε τις διακοπές του στην Κρήτη με χιούμορ, ανεβαίνοντας σε σκάφος και κάνοντας πλάκα σε παιδιά για το ποια ομάδα υποστηρίζουν.

Η Ντόρτμουντ είναι έτοιμη να αποκτήσει τον Καρέτσα με συμβόλαιο έως και το 2031

E-Daily 3.Left 22.07.2026
Ο Έλληνας διεθνής είναι μια ανάσα από τους Βεστφαλούς, με τη Μίλαν να προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα

Πειραιάς: Γιατί υπήρξε διαρροή υγραερίου σε κλειστό βενζινάδικο – Το σκοτεινό ιστορικό του

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Το πρατήριο είχε δεχτεί βομβιστική επίθεση το 2024 και σφραγίστηκε λόγω παρατυπιών, ενώ φερόταν να συνδέεται με δολοφονηθέν πρόσωπο της νύχτας.

Φωτιές στην Καλαβρία: Οι εμπρηστές έδεναν υφάσματα σε γάτες και τους έβαζαν φωτιά

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Ιταλοί ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων κατήγγειλαν πράξεις άνευ προηγουμένου βαρβαρότητας, με αμοιβή 1.000 ευρώ για όποιον οδηγήσει στον εντοπισμό των δραστών.

Αλλάζει ο καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Τι είναι οι άνεμοι τύπου foehn που «εκτινάσσουν» θερμοκρασία και πότε αναμένεται πτώση έως και 10 βαθμών - Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλια

Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε θα εμφανιστεί το «Φεγγάρι του Κόκκινου Ελαφιού»

E-Daily 2.TopNews 22.07.2026
Η προέλευση της ονομασίας της πανσελήνου του Ιουλίου – Τι φταίει για το μέγεθος και την πορτοκαλί απόχρωσή της

«Φέρτε φίλους στο Ντουμπάι και κερδίστε» – Το εμιράτο μοιράζει 700 ευρώ σε κατοίκους που προσκαλούν τουρίστες

Κόσμος 22.07.2026
Η κυβέρνηση διοχετεύει χρήματα για να στηρίξει τις επιχειρήσεις που έχουν δεχτεί το πλήγμα του πολέμου