E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» ξεκινά τη δράση του

Στη δημοσιότητα το λογότυπο, τι συμβολίζει

Δημοσίευση 11/6/2024 | 19:31

Το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα» ξεκινά τη δράση του

Το Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα είναι εδώ και ξεκινά τη διαδρομή του με τη «Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη», μια σημαντική εκδήλωση με υψηλούς και διακεκριμένους καλεσμένους που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Ιουνίου.

Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το λογότυπο του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα μέσα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media.

Στο βίντεο της παρουσίασης του λογοτύπου βλέπουμε πώς εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του την σύνθεση και τη δυναμική αποτύπωσή του μέσα από τα σύμβολα της ισότητας και του κίονα αλλά και την εναλλαγή συγκεκριμένων λέξεων που νοηματοδοτούν τους στόχους του Ινστιτούτου.

Ο κίονας είναι σύμβολο δύναμης και μέτρου στην αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική. Δεν στηρίζει απλώς δομές, αλλά αξίες. Συμβολίζει τον γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διεθνής ρόλος που συνδέεται με την προάσπιση του διεθνούς δικαίου, τη Συμφωνία των Πρεσπών και την προσπάθεια για ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα αναδεικνύεται το σήμα “ίσον” που συμβολίζει την ισότητα και τους αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και ανθρώπινα δικαιώματα, απέναντι σε κάθε μορφής ανισότητες και διακρίσεις.

Κάτω από το σήμα εναλλάσσεται το μήνυμα του Ινστιτούτου για την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση ενός μέλλοντος που δεν μπορεί παρά να είναι κοινό: τόσο ως προς τις προκλήσεις και κρίσεις που αντιμετωπίζουν, όσο και ως προς τις προοπτικές και προσδοκίες τους. Ένα μέλλον που διαμορφώνουμε, μαζί.

Οι λέξεις είναι συγκεκριμένες: Διεκδικώντας, σχεδιάζοντας,προστατεύοντας,οικοδομώντας, αναπτύσσοντας, καλλιεργώντας,αποφασίζοντας. Και το λογότυπο κλειδώνει με το μήνυμα: Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα – Διαμορφώνοντας το Κοινό μας Μέλλον .

Το σήμα και μήνυμα του Ινστιτούτου Αλέξη Τσίπρα είναι δυναμικό: «στη βάση μιας σταθερής κληρονομιάς αξιών, απέναντι στον πόλεμο, στον εθνικισμό, στις ανισότητες, στις διακρίσεις, διαμορφώνουμε το κοινό μας μέλλον.»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το 52% δεν θα κάνει διακοπές το καλοκαίρι

Οικονομία 19.06.2025
Σπίτια φίλων η Νο1 επιλογή, πόσες ημέρες

Το Ιράν σφυροκοπά το Ισραήλ με βαλλιστικούς πυραύλους: Βομβαρδίστηκε νοσοκομείο

Κόσμος 19.06.2025
Αναφορές για τραυματίες και σοβαρά πλήγματα

Εντοπίστηκαν στην Ηλεία οι γονείς που παράτησαν το μωρό τους στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 19.06.2025
Η οικογένεια βρίσκεται επί του παρόντος μαζί με όλα της τα παιδιά στο Α.Τ Βουπρασίας

ΕΦΚΑ: Ποιες οφειλές διαγράφονται αυτόματα ‑ Υπό ποιες προϋποθέσεις

Οικονομία 19.06.2025
Σε ισχύ είναι πλέον η 10ετής παραγραφή των μη βεβαιωμένων οφειλών προς τον e-ΕΦΚΑ

Ξεκινάει ο νέος αυτοκινητόδρομος στη Βόρεια Ελλάδα ‑ Ποια πόλη θα συνδέει με Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 19.06.2025
Εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη του 2025 θα έχει αναδειχθεί ο προσωρινός ανάδοχος του έργου

Επίθεση του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στον Ερντογάν: «Τολμά να μιλάει εκείνος που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»

Ελλάδα Χτες
Ο Γκιντεόν Σάαρ δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου κατά του Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο και παρομοίασε με τον Αδόλφο Χίτλερ

Στο 1,80 ευρώ η αμόλυβδη από το Σάββατο, λέει ο πρόεδρος Ένωσης Πρατηριούχων Αττικής

Οικονομία Χτες
Τα διυλιστήρια θα προχωρήσουν αύριο στην πρώτη μεγάλη αύξηση που θα αποτυπώνει στην εγχώρια αγορά την κρίση της Μέσης Ανατολής

Σοκάρει ο πατέρας του 28χρονου που έδειρε υπάλληλο καθαριότητας – «Θα μου πάνε φυλακή τον γιο για 2 ψιλομπουνιές;»

Ελλάδα Χτες
«Έχει δίκιο ο άνθρωπος, αλλά αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα, θα τον πάνε τσάμπα φυλακή, δεν σκότωσε, δεν έβγαλε όπλο ή μαχαίρι, το παιδί είναι νευρικό, δεν είναι εγκληματίας, θα μου το καταστρέψετε»

Βίντεο σοκ κάνει τον γύρο του διαδικτύου: Ανήλικη χτυπά συνομήλική της και την αναγκάζει να γονατίσει

Ελλάδα Χτες
«Για να λήξει τι θέμα έτσι, στα γόνατα, στα γόνατα τώρα για να μην γίνει θέμα. Τώρα σου λέω στα γόνατα» λέει η μία ανήλικη στην άλλη