E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ταϊλάνδη: Ελεφαντίνα γέννησε δίδυμα κι επιτέθηκε στο ένα εξαιτίας του σοκ από το σπάνιο συμβάν

Η Τζαμτζούρι έχει σήμερα αποδεχθεί τα δύο ελεφαντάκια, αλλά αυτά είναι τόσο μικρά που χρειάστηκε να στηθεί μια πλατφόρμα για να μπορούν να την φτάσουν για να θηλάσουν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/6/2024 | 13:59

Ταϊλάνδη: Ελεφαντίνα γέννησε δίδυμα κι επιτέθηκε στο ένα εξαιτίας του σοκ από το σπάνιο συμβάν

Ασιατική ελεφαντίνα έφερε στον κόσμο δίδυμα στην Ταϊλάνδη, κάτι σπάνιο για το απειλούμενο αυτό είδος θηλαστικών, ύστερα από μια περιπετειώδη γέννα κατά την οποία τραυματίστηκε ένας φροντιστής.

Όταν 18 λεπτά μετά τη γέννηση ενός αρσενικού βάρους 80 κιλών ήρθε στον κόσμο ένα θηλυκό ελεφαντάκι 60 κιλών, την Παρασκευή το βράδυ, η μητέρα, η Τζαμτζούρι, έπαθε νευρικό κλονισμό.

Μέλος της ομάδας του κέντρου στο οποίο ζει η ελεφαντίνα επενέβη τότε για να την εμποδίσει να επιτεθεί στο δεύτερο ελεφαντάκι που ήρθε στον κόσμο, αλλά δέχθηκε ως αντίδραση χτύπημα στον αστράγαλο.

"Η μητέρα επιτέθηκε στο νεογέννητο επειδή ποτέ δεν είχε κάνει δίδυμα στο παρελθόν. Είναι πολύ σπάνιο", δήλωσε η Μισέλ Ρίντι της ένωσης Elephantstay, η οποία διαχειρίζεται την εγκατάσταση αυτή στην Αγιουτάγια, κοντά στην Μπανγκόκ, στην κεντρική Ταϊλάνδη.

Η μητέρα έχει σήμερα αποδεχθεί τα δύο ελεφαντάκια της, αλλά αυτά είναι τόσο μικρά που χρειάστηκε να στηθεί μια πλατφόρμα για να μπορούν να την φτάσουν για να θηλάσουν. Επίσης τους δίδεται συμπλήρωμα γάλακτος με σύριγγα.

Οι ελεφαντίνες δεν έχουν συνήθως αρκετό γάλα για να ταΐσουν δίδυμα και αυτά θα δυσκολεύονταν να επιβιώσουν αν ζούσαν στη φύση, σύμφωνα με την Μισέλ Ρίντι.

Οι ελέφαντες έχουν την μεγαλύτερη περίοδο κύησης από όλα τα θηλαστικά, 18 με 22 μήνες, και γεννούν περίπου κάθε τέσσερα με πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την ερευνητική οργάνωση Save the Elephants, δίδυμα γεννιούνται μόνον περίπου στο 1% των κυήσεων και η πιθανότητα να γεννηθεί ένα θηλυκό κι ένα αρσενικό είναι ακόμη πιο σπάνια.

Πολλοί από τους 80 ασιατικούς ελέφαντες που βρίσκονται στο κέντρο Elephantstay χρησιμοποιούνταν παλαιότερα από επαίτες για να ζητούν ελεημοσύνη στους δρόμους, πρακτική που απαγορεύτηκε στην Ταϊλάνδη το 2010.

Σήμερα χρησιμεύουν κυρίως για να μεταφέρουν τους τουρίστες μεταξύ των ναών και των αρχαίων ερειπίων στην Αγιουτάγια, αρχαία πρωτεύουσα του Σιάμ.

Οργανώσεις προστασίας της φύσης εκφράζουν την αντίθεσή τους στις βόλτες πάνω σε ελέφαντα, εκτιμώντας ότι προκαλούν μεγάλο άγχος στα ζώα και ότι μπορεί να συνεπάγονται κακοποιητική μεταχείριση για την εκπαίδευσή τους.

Το κέντρο δηλώνει ότι οι βόλτες αυτές επιτρέπουν στους ελέφαντες να κοινωνικοποιούνται και να κάνουν άσκηση, σε ένα πλαίσιο λαθροθηρίας και αποψίλωσης των δασών που απειλεί τον πληθυσμό τους στην περιοχή.

Σήμερα εξακολουθούν να ζουν 8.000 ως 11.000 ασιατικοί ελέφαντες --λίγο μικρότερο είδος από τους αφρικανικούς ελέφαντες-- στη φύση, σύμφωνα με το WWF.

Στα δίδυμα θα δοθούν ονόματα επτά ημέρες μετά τη γέννησή τους, σύμφωνα με την παράδοση στην Ταϊλάνδη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στη Γερμανία για ακραία καιρικά φαινόμενα με καύσωνα έως 38°C και ισχυρές βροχοπτώσεις

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ημέρες - Προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λόγω κεραυνών και βλαβών στο δίκτυο.

Ξανά σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης από αύριο Σάββατο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά τη βασική γραμμή, η οποία συνδέει τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό με τη Νέα Ελβετία

Παναθηναϊκός: Σερβικά μέσα αναφέρονται στο «all in» για την απόκτηση του Ομπράντοβιτς

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο «Ζοτς» θα μπορούσε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός στην Ευρώπη αν ο Γιαννακόπουλος υλοποιήσει την πρότασή του

Σιαμαία κοριτσάκια από τις Φιλιππίνες διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από εξάωρη απαιτητική επέμβαση στο Ριάντ, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τα δίδυμα βρίσκονται πλέον σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται υπό στενή παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων

Οχήματα: Ποιοι κερδίζουν απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τι ισχύει για τρίτεκνους - Οι δικαιούχοι, τα ποσοστά έκπτωσης και η διαδικασία

Λαμία: «Καμπάνα» στο αυτόφωρο για τον 30χρονο που φωτογράφιζε ανήλικες στην παραλία

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό για τον κατηγορούμενο

17χρονος στη Θεσσαλονίκη διέρρηξε σπίτι και μετά ζητούσε 700 ευρώ για να επιστρέψει τα κλεμμένα

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο νεαρός αφαίρεσε από το σπίτι χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα

Αντιδράσεις στην Τουρκία για την ποινή 2.500 ευρώ σε οδηγό φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε δύο 13χρονες μαθήτριες

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Η αρχική ποινή φυλάκισης των 4 ετών μετατράπηκε τελικά σε χρηματική ποινή, καθώς οι πραγματογνωμοσύνες έκριναν ότι ο οδηγός έφερε δευτερεύουσα ευθύνη - Σύμφωνα με τα πορίσματα, τα δύο ανήλικα πέρασαν τον δρόμο ενώ το φανάρι για τους πεζούς ήταν κόκκινο

Ανω Λιόσια: 19χρονος με «κινητή ντίσκο» στο αυτοκίνητό του – Συνελήφθη για ηχορύπανση

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Eίχε εγκαταστήσει στο όχημα 14 ηχεία και δύο ενισχυτές

Καναδάς ‑ Κατάρ 6‑0: Οι οικοδεσπότες διέλυσαν την ομάδα του Λοπετέγκι

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Πάρτι απέναντι στους εννέα του Κατάρ - το ποδόσφαιρο στη σκιά του τραυματισμού του Κονέ

Σοκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο άσχημος τραυματισμός του Κονέ και η απίστευτη αντίδραση του αντιπάλου του ‑ Δείτε τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο μέσος του Καναδά, Ισμαέλ Κονέ, αποχώρησε με φορείο μετά από σκληρό μαρκάρισμα που οδήγησε στην απευθείας κόκκινη κάρτα του αντιπάλου του στην αναμέτρηση με το Κατάρ.