E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηλεία: Την τρύπησε με το κατσαβίδι σε καρδιά και σπλήνα – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Τι έδειξε η έκθεση για το εάν το κοριτσάκι βιάστηκε

Δημοσίευση 11/6/2024 | 13:41

Ηλεία: Την τρύπησε με το κατσαβίδι σε καρδιά και σπλήνα – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Με το κατσαβίδι σκότωσε την 11χρονη Βασιλική ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της, όπως δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο σορό του κοριτσιού.

Η ιατροδικαστική έκθεση δείχνει ότι ο δολοφόνος τρύπησε το κοριτσάκι με το κατσαβίδι στη σπλήνα και την καρδιά.

Παράλληλα, δεν προέκυψαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης της μικρής. Η δικογραφία που έχει σχηματίσει η αστυνομία περιλαμβάνει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της απόπειρας βιασμού.

Του είπε «θα το πω στους γονείς μου» και τότε την κυνήγησε και τη σκότωσε

Ο 37χρονος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι πριν σκοτώσει την 11χρονη προσπάθησε να συνευρεθεί μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να παραδέχθηκε ενώπιον των αστυνομικών πως ήθελε να συνευρεθεί με την ανήλικη, εκείνη αρνήθηκε και όταν του είπε πως θα το πει στους γονείς της, της επιτέθηκε με το κατσαβίδι και την σκότωσε προκαλώντας της τραύματα στο στήθος και στην πλάτη.

«Της πρότεινα να συνευρεθούμε. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της και την σκότωσα με το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο» φέρεται να υποστήριξε.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως το παιδί έφερε αμυντικά τραύματα στα χέρια. Ως εκ τούτου συνάγεται το συμπέρασμα πως ο δράστης επιτέθηκε στην 11χρονη και εκείνη προσπάθησε να αμυνθεί με όποιον τρόπο μπορούσε χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει. Μετά την δολοφονία ο 37χρονος έσυρε τη σορό της και την πέταξε στις καλαμιές.

Στη συνέχεια, δε, γύρισε στο σπίτι του και πήγε για ύπνο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα ενώ την επόμενη ημέρα πήγε κανονικά στη δουλειά του και ξεκίνησε να παίζει θέατρο πως αγωνιά για την τύχη της ανιψιάς του.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται το σκούρου χρώματος αυτοκίνητο του 37χρονου να κινείται σε δρόμο του χωριού και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στη διασταύρωση να εμφανίζεται η άτυχη 11χρονη.

Τον «πρόδωσε» το βίντεο

Υπενθυμίζεται πως η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του δράστη ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου εντόπισαν βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο φαινόταν το κορίτσι την ημέρα που εξαφανίστηκε, να βγαίνει από το σπίτι του και να μπαίνει τρέχοντας μέσα σε ένα αυτοκίνητο που είχε σταματήσει κοντά στο σπίτι του παππού του.

Όπως εξήγησαν στο protothema.gr πηγές με γνώση της υπόθεσης, όταν οι αστυνομικοί είδαν το εν λόγω πλάνο ταυτοποίησαν το ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και μόλις διαπίστωσαν πως ο μετέπειτα συλληφθείς είναι σεσημασμένος για υπόθεση βιασμού ανήλικης ήταν πλέον σίγουροι πως είχαν φθάσει στη λύση του μυστηρίου.

Πίεσαν τον 37χρονο, ο οποίος τελικά «έσπασε» και ομολόγησε πως μετέφερε την ανήλικη στο χωράφι και τη σκότωσε με ένα κατσαβίδι, χωρίς ωστόσο ποτέ να παρουσιάσει το όπλο του εγκλήματος, το οποίο ακόμα αναζητείται.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα, χθες 10-6-2024 τα ξημερώματα, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης, με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προχθές 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της.

Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ανθρωποκτονίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίθεση ΗΠΑ στη… φέτα: Γιατί την προστατεύετε; Δεν υπάρχει μέρος με… το όνομα «Φέτα» στην Ευρώπη

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η Ελλάδα είχε κερδίσει τις δικαστικές μάχες το 2002 και το 2005

Ιαπωνία: Τουρίστες χάνουν τη μνήμη τους και «ξυπνούν» με άδειους λογαριασμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τουρίστες «πληρώνουν» ακριβά τη νυχτερινή διασκέδαση στην Ιαπωνία και την επόμενη δεν θυμούνται τίποτα

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής

«Καμία υπερεργασία, πληρώθηκε κανονικά» λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης για την ειδικευόμενη που εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
«Μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Εύβοια: Με καφέ και μωβ μέδουσες γέμισε η θάλασσα και προκαλεί ανησυχία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Εκατοντάδες μέδουσες έχουν κατακλύσει παραλίες στον Ευβοϊκό κόλπο

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

Ελλάδα 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

Κόσμος 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»