E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηλεία: Την τρύπησε με το κατσαβίδι σε καρδιά και σπλήνα – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Τι έδειξε η έκθεση για το εάν το κοριτσάκι βιάστηκε

Δημοσίευση 11/6/2024 | 13:41

Ηλεία: Την τρύπησε με το κατσαβίδι σε καρδιά και σπλήνα – Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Με το κατσαβίδι σκότωσε την 11χρονη Βασιλική ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της, όπως δείχνει η ιατροδικαστική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο σορό του κοριτσιού.

Η ιατροδικαστική έκθεση δείχνει ότι ο δολοφόνος τρύπησε το κοριτσάκι με το κατσαβίδι στη σπλήνα και την καρδιά.

Παράλληλα, δεν προέκυψαν ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης της μικρής. Η δικογραφία που έχει σχηματίσει η αστυνομία περιλαμβάνει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως και της απόπειρας βιασμού.

Του είπε «θα το πω στους γονείς μου» και τότε την κυνήγησε και τη σκότωσε

Ο 37χρονος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι πριν σκοτώσει την 11χρονη προσπάθησε να συνευρεθεί μαζί της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης φέρεται να παραδέχθηκε ενώπιον των αστυνομικών πως ήθελε να συνευρεθεί με την ανήλικη, εκείνη αρνήθηκε και όταν του είπε πως θα το πει στους γονείς της, της επιτέθηκε με το κατσαβίδι και την σκότωσε προκαλώντας της τραύματα στο στήθος και στην πλάτη.

«Της πρότεινα να συνευρεθούμε. Αντέδρασε και αρνήθηκε. Είπε ότι θα το πει στους γονείς της και την σκότωσα με το κατσαβίδι που είχα στο αυτοκίνητο» φέρεται να υποστήριξε.

Καλά ενημερωμένες πηγές, μιλώντας στο protothema.gr, ανέφεραν πως το παιδί έφερε αμυντικά τραύματα στα χέρια. Ως εκ τούτου συνάγεται το συμπέρασμα πως ο δράστης επιτέθηκε στην 11χρονη και εκείνη προσπάθησε να αμυνθεί με όποιον τρόπο μπορούσε χωρίς δυστυχώς να τα καταφέρει. Μετά την δολοφονία ο 37χρονος έσυρε τη σορό της και την πέταξε στις καλαμιές.

Στη συνέχεια, δε, γύρισε στο σπίτι του και πήγε για ύπνο σαν να μην έχει συμβεί τίποτα ενώ την επόμενη ημέρα πήγε κανονικά στη δουλειά του και ξεκίνησε να παίζει θέατρο πως αγωνιά για την τύχη της ανιψιάς του.

Σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας φαίνεται το σκούρου χρώματος αυτοκίνητο του 37χρονου να κινείται σε δρόμο του χωριού και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στη διασταύρωση να εμφανίζεται η άτυχη 11χρονη.

Τον «πρόδωσε» το βίντεο

Υπενθυμίζεται πως η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του δράστη ξεκίνησε όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου εντόπισαν βιντεοληπτικό υλικό, στο οποίο φαινόταν το κορίτσι την ημέρα που εξαφανίστηκε, να βγαίνει από το σπίτι του και να μπαίνει τρέχοντας μέσα σε ένα αυτοκίνητο που είχε σταματήσει κοντά στο σπίτι του παππού του.

Όπως εξήγησαν στο protothema.gr πηγές με γνώση της υπόθεσης, όταν οι αστυνομικοί είδαν το εν λόγω πλάνο ταυτοποίησαν το ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου και μόλις διαπίστωσαν πως ο μετέπειτα συλληφθείς είναι σεσημασμένος για υπόθεση βιασμού ανήλικης ήταν πλέον σίγουροι πως είχαν φθάσει στη λύση του μυστηρίου.

Πίεσαν τον 37χρονο, ο οποίος τελικά «έσπασε» και ομολόγησε πως μετέφερε την ανήλικη στο χωράφι και τη σκότωσε με ένα κατσαβίδι, χωρίς ωστόσο ποτέ να παρουσιάσει το όπλο του εγκλήματος, το οποίο ακόμα αναζητείται.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία της 11χρονης στην Ηλεία

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα βιασμού.

Ειδικότερα, χθες 10-6-2024 τα ξημερώματα, δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, η εξαφάνιση της 11χρονης από την περιοχή της Μυρτιάς Ηλείας, όπου είχε θεαθεί τελευταία φορά στις 09-06-2024 το βράδυ.

Άμεσα οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Πύργου, ξεκίνησαν έρευνες για την ανεύρεση της ανήλικης, με αποτέλεσμα τη συλλογή υλικού από το οποίο διακριβώθηκε η εμπλοκή στην υπόθεση του κατηγορούμενου, ο οποίος εντοπίστηκε άμεσα και προσήχθη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου.

Ειδικότερα, από την έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος προχθές 09-06-2024, το βράδυ, στη Μυρτιά Ηλείας, παρέλαβε με αυτοκίνητο την 11χρονη και την μετέφερε σε αγροτική περιοχή στο Καταράχι Ηλείας, για να συνευρεθεί μαζί της.

Όταν η 11χρονη αρνήθηκε στον κατηγορούμενο τη συνεύρεση, ο τελευταίος, έχοντας ανθρωποκτόνο πρόθεση την έριξε στο έδαφος και την έπληξε, με αντικείμενο, πολλές φορές, στην πλάτη, στα πλευρά και στο λαιμό της, με αποτέλεσμα την ανθρωποκτονία της ανήλικης. Στη συνέχεια, ο κατηγορούμενος έσυρε για απόσταση περίπου 45 μέτρων τη σορό της 11χρονης και την έκρυψε δίπλα σε αποστραγγιστικό αυλάκι, σκεπάζοντάς την με ξερά χόρτα.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του συλληφθέντα, προέκυψε ότι έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για υπόθεση βιασμού και αποπλάνησης παιδιού στην ίδια περιοχή (Μυρτιά Ηλείας).

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας, ενώ κατασχέθηκε το όχημα που οδηγούσε ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της ανθρωποκτονίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Τραμπ περιμένει 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου από την Βενεζουέλα

Κόσμος 07.01.2026
«Ο Τραμπ εγκαθιστά χωρίς κόμπλεξ ένα αμερικανικό προτεκτοράτο σε μία κυρίαρχη χώρα και διεκδικεί δικαιώματα στους πόρους της»

Λαϊκές αγορές: Αναστέλλεται η απεργία ‑ Κανονικά από την Παρασκευή η λειτουργία τους

Ελλάδα 07.01.2026
Δεν θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη δράση στη λαχαναγορά - Η ανακοίνωση για τις λαϊκές αγορές

Κλείνουν τα Τέμπη οι αγρότες – Απαντούν με κλιμάκωση στα μέτρα της κυβέρνησης

Ελλάδα 07.01.2026
Σε εισήγηση για ανάλογο αποκλεισμό δείχνει πως βαδίζει και το μπλόκο της Θήβας

Αγρότες: Εμπαιγμός τα μέτρα, ειδικά η ρύθμιση για το ρεύμα – «Θέλουν να μας εξαφανίσουν» – Συσκέψεις στα μπλόκα

Ελλάδα 07.01.2026
Αρνητικές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των αγροτοκτηνοτρόφων στην εξειδίκευση των μέτρων της κυβέρνησης

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις Βαρουφάκη – Εξετάζεται «διαφήμιση χρήσης ουσιών»

Ελλάδα 07.01.2026
Οι αναφορές του προέδρου του ΜέΡΑ25 αφορούν περιστατικό που, όπως ο ίδιος σημείωσε, έλαβε χώρα 37 χρόνια πριν, το 1989, στο εξωτερικό

Σφοδρός καύσωνας στην Αυστραλία

Κόσμος 07.01.2026
Προειδοποίηση για ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς

Νεκρός Ρώσος μεγιστάνας, το ελικόπτερό του έμπλεξε σε καλώδια και συνετρίβη

Κόσμος 07.01.2026
Νεκρός είναι ο Ιλίας Γκιμαντουτντίνοφ

Είχε σκύλο με λουρί να τρέχει έξω από το ΙΧ στη Θεσσαλονίκη – «Το ζώο το αγαπώ»

Ελλάδα 07.01.2026
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για «κακοποίηση ζώου»

Η ΕΛ.ΑΣ έστειλε στον εισαγγελέα το βίντεο του Βαρουφάκη που παραδέχεται πως έχει πάρει ecstacy

Ελλάδα 07.01.2026
Η Δίωξη Ναρκωτικών έστειλε το βίντεο στις εισαγγελικές αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ζητήματα διερεύνησης

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον στον Παναθηναϊκό

Αθλητικά Νέα 07.01.2026
Ο Εργκίν Αταμαν ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του Παναθηναϊκού ενώ προχώρησε και σε μία βαρύγδουπη δήλωση αναφορικά με το μέλλον του

Σοκαριστικό: Ο Τραμπ εξευτελίζει δημόσια τον Μακρόν

Κόσμος 07.01.2026
«Σε ικετεύω, θα κάνω ό,τι θέλεις, κύριε, μου έλεγε και κλαψούριζε»

Ζητώ συγγνώμη, το παιδί μου θα πληρώσει, λέει η μάνα του 16χρονου

Ελλάδα 07.01.2026
Βαριές κακώσεις σε όλο το σώμα του 17χρονου στις Σέρρες έδειξε η ιατροδικαστική