E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Nέα προειδοποίηση της ΕΜΥ: 40άρια τις επόμενες ώρες ‑ Πέφτει κατά 6 με 8 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Η εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/6/2024 | 12:31

Nέα προειδοποίηση της ΕΜΥ: 40άρια τις επόμενες ώρες ‑ Πέφτει κατά 6 με 8 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο

Επικαιροποίησε η ΕΜΥ το έκτακτο δελτίο καιρού για τον τριήμερο καύσωνα στη χώρα μας, που εκδόθηκε χθες, 10/6/2024, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει, το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες έως και την Παρασκευή (14-6-2024). Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.

Συγκεκριμένα:

Την Τρίτη (11-6-2024) η θερμοκρασία θα φθάσει:
α. Στα βόρεια ηπειρωτικά τους 36 με 37 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τους 38 βαθμούς Κελσίου.
β. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.
γ. Στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και την ανατολική Πελοπόννησο τους 39 με 40 και τοπικά τους 41 βαθμούς Κελσίου.
δ. Στη νησιωτική χώρα τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά στα Δωδεκάνησα τους 37 με 38 βαθμούς και στο εσωτερικό της Κρήτης τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη (12-6-2024) και την Πέμπτη (13-6-2024) οι θερμοκρασίες θα κορυφωθούν και ως προς τις μέγιστες, αλλά και ως προς τις ελάχιστες τιμές τους.
α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 37 με 39 βαθμούς και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά την Τετάρτη τους 40 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.
β. Στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 38 με 40 βαθμούς και στη Θεσσαλία τους 41 με 42 βαθμούς με τις ελάχιστες τιμές της περί τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.
γ. Στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 41 με 42 βαθμούς και κατά τόπους τους 43 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
δ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 35 με 37 βαθμούς, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα τους 38 με 39 βαθμούς, ενώ τοπικά στην Κρήτη θα φτάσει τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.
ε. Στην Αττική οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στο εσωτερικό τους 40 με 41 βαθμούς και την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερες.

Την Παρασκευή (14-6-2024) η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, αλλά στις υπόλοιπες περιοχές θα διατηρηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα, ενώ από τις απογευματινές ώρες αναμένεται μεταβολή του καιρού στη βόρεια Ελλάδα με καταιγίδες που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.
α. Στα βόρεια ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φθάσει τους 34 με 36 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.
β. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου τους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι ελάχιστες τιμές θα κυμανθούν περί τους 25 με 27 βαθμούς.
γ. Στη νησιωτική χώρα η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 34 με 36 βαθμούς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 37 με 39 και πιθανόν 40 βαθμούς, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα κυμανθούν περί τους 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται πως το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα, η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς και θα επανέλθει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Iταλία: Αδέλφια «φαντάσματα» ζούσαν απομονωμένα μέσα στο δάσος ‑ Δεν μιλούν, φοράνε πάνες

Κόσμος 02.07.2025
Ο πατέρας των δύο παιδιών φοβόταν υπερβολικά τους ιούς

Οργή στην Ιαπωνία με τις δηλώσεις Τραμπ για τα πυρηνικά ‑ Τον προσκάλεσαν στη Χιροσίμα

Κόσμος 02.07.2025
Έντονες αντιδράσεις από τον δήμαρχο και επιζώντες μετά τη σύγκριση των αμερικανικών πληγμάτων στο Ιράν με τις βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι

Κέιτ Μίντλετον: Στο νοσοκομείο η πριγκίπισσα της Ουαλίας ‑ Η κατάσταση της υγείας της

Κόσμος 02.07.2025
Η Κέιτ Μίντλετον δίνει μάχη με τον καρκίνο εδώ και ένα χρόνο

Απίστευτη πρόταση γάμου στις ΗΠΑ: Της ζήτησε να τον παντρευτεί... μέσα σε ανεμοστρόβιλο

Κόσμος 02.07.2025
Δύο κυνηγοί καταιγίδων, λάτρεις της αδρεναλίνης, αρραβωνιάστηκαν, με φόντο έναν απειλητικό ανεμοστρόβιλο, με την απίστευτη πρόταση γάμου να κάνει τον γύρο του κόσμου

Το παρασκήνιο με τους ηθοποιούς ερωτικών ταινιών που η ΕΛ.ΑΣ μπέρδεψε με μικροπωλητές ‑

Ελλάδα 02.07.2025
Θέμα συζήτησης έχει γίνει η σύλληψη των δύο πρωταγωνιστών ερωτικών ταινιών στην Χαλκιδική από την Αστυνομία

Ισχυρός σεισμός στην Προύσα

Κόσμος 02.07.2025
Έγινε αισθητός στην Κωνσταντινούπολη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 53χρονος αστυνομικός για ενδοοικογενειακή βία ‑ Τον κατήγγειλε η σύζυγός του

Ελλάδα 02.07.2025
Ο 53χρονος υπέβαλε και ο ίδιος μήνυση σε βάρος της συζύγου του, με αποτέλεσμα η 51χρονη να συλληφθεί για ενδοοικογενειακή απειλή

Θρήνος στην Ισπανία: Πέθανε 2χρονο αγόρι από θερμοπληξία ‑ Το ξέχασε ο πατέρας του στο αυτοκίνητο

Ελλάδα 02.07.2025
Ένα νήπιο πέθανε στην Ισπανία αφού το «ξέχασαν» μέσα σε ένα αυτοκίνητο, καθώς η χώρα δοκιμάζεται από ένα φρικτό κύμα καύσωνα που πλήττει τη νότια Ευρώπη

Μεγάλη φωτιά τώρα στον Μαραθώνα ‑ Ήχησε το 112

Ελλάδα 02.07.2025
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση

Η ανθρωπότητα ζει ένα ψέμα από το 1905 ― H ανακάλυψη των επιστημόνων

Tech + Science 02.07.2025
Μια νέα θεωρία τέθηκε υπό δοκιμή και αμφισβητεί όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα

Σοκ στη Μεγαλόπολη: Έχει ταμπουρωθεί στο σπίτι του και απειλεί να αυτοκτονήσει με καραμπίνα

Ελλάδα 02.07.2025
Ύστερα από καταγγελία για παρενόχληση μέσω διαδικτύου ενός ανήλικου κοριτσιού από την Καλαμάτα