E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόvο της 11χρονης στην Ηλεία

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου

Δημοσίευση 11/6/2024 | 11:39

Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόvο της 11χρονης στην Ηλεία

Την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να δοθεί αναστολή στην ποινή των 9 ετών που επιβλήθηκε για βιασμo και ασέλγεια στον 37χρονο που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφοvία της 11χρονης στην Ηλεία.

Η Ιωάννα Κλάπα ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου που το 2020 άφησε ελεύθερο μέχρι το εφετείο τον 37χρονο μετά την καταδίκη του για βιασμo 14χρονης. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση να μην οδηγηθεί στη φυλακή ο 37χρονος δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη καθώς σημειώνουν δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση να πλησιάζει την 14χρονη.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 37χρονου είχε προσδιοριστεί για το 2022, ωστόσο δεν έγινε καθώς δεν είχε δικηγόρο.

Το δικαστήριο διόρισε δικηγόρο και όρισε νέα δικάσιμο για τον περασμένο Φεβρουάριο όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε λόγω αποχής.

Η δίκη στο εφετείο επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά ο 37χρονος στο μεταξύ διέπραξε τη στυγερή δολοφοvία της 11χρονης, με την οποία είχε συγγενική σχέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εντοπίστηκε η σορός του 34χρονου δύτη στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Ελλάδα Χτες
Η επιχείρηση για την ανάσυρση της σορού δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα

Ιράν: «Υπερβολικές οι απαιτήσεις Τραμπ» – Οι 5 όροι της Τεχεράνης για κατάπαυση του πυρός

Κόσμος Χτες
Ιρανικός αξιωματούχος τόνισε ότι η χώρα θα τερματίσει τον πόλεμο μόνο όταν το αποφασίσει η ίδια και εφόσον ικανοποιηθούν οι δικές της προϋποθέσεις.

Πώς έγινε η τραγωδία με τις δύο νεκρές στον Βόλο: Συγκλονιστική μαρτυρία, «είδα άνθρωπο να φλέγεται στην αυλή»

Ελλάδα Χτες
Γειτόνισσα περιέγραψε πως ένας γείτονας προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που φλεγόταν ρίχνοντας πάνω του μπουφάν

Τραγωδία στον Βόλο: Μάνα και κόρη νεκρές από έκρηξη σε σπίτι – Σοβαρά τραυματισμένος 39χρονος

Ελλάδα Χτες
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 16:00 στην περιοχή Αγία Παρασκευή και αποδίδεται πιθανώς σε φιάλη υγραερίου από σόμπα.

Fuel Pass 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποια τα εισοδηματικά κριτήρια και πόσα ευρώ δικαιούστε

Οικονομία Χτες
Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα στο gov.gr, με στόχο οι πληρωμές να ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα.

Το Ιράν ισχυρίζεται ότι εκτόξευσε πυραύλους προς το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού του Ιράν, οι πύραυλοι ανάγκασαν το αεροπλανοφόρο που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου «να αλλάξει θέση»

Τα νέα οπλικά συστήματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στην παρέλαση – Το αντι‑drone σύστημα «Κένταυρος», το «Aster 30» και η τορπίλη «Seahake‑4»

Ελλάδα Χτες
Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

Πολιτική Χτες
Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ένα χρόνο πριν τις εκλογές – Πώς τις διαβάζει το Μαξίμου

25η Μαρτίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η Αθήνα έτοιμη για τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση – Σε ισχύ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ελλάδα Χτες
Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 11:00 - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

25η Μαρτίου: Η έπαρση της γαλανόλευκης στην Ακρόπολη – Βίντεο από τον Ιερό Βράχο

Ελλάδα Χτες
Στις 08:00 το πρωί η ελληνική σημαία υψώθηκε στον Ιερό Βράχο, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορτασμών για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.