E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόvο της 11χρονης στην Ηλεία

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου

Δημοσίευση 11/6/2024 | 11:39

Πειθαρχικός έλεγχος στους δικαστές που άφησαν ελεύθερο τον δολοφόvο της 11χρονης στην Ηλεία

Την παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να δοθεί αναστολή στην ποινή των 9 ετών που επιβλήθηκε για βιασμo και ασέλγεια στον 37χρονο που φέρεται να ομολόγησε τη δολοφοvία της 11χρονης στην Ηλεία.

Η Ιωάννα Κλάπα ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο των τριών δικαστών που μετείχαν στη σύνθεση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ζακύνθου που το 2020 άφησε ελεύθερο μέχρι το εφετείο τον 37χρονο μετά την καταδίκη του για βιασμo 14χρονης. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση να μην οδηγηθεί στη φυλακή ο 37χρονος δεν ήταν επαρκώς αιτιολογημένη καθώς σημειώνουν δεν είχε λευκό ποινικό μητρώο.

Οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον 37χρονο από το δικαστήριο της Ζακύνθου ήταν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, υποχρέωση εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και απαγόρευση να πλησιάζει την 14χρονη.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό του 37χρονου είχε προσδιοριστεί για το 2022, ωστόσο δεν έγινε καθώς δεν είχε δικηγόρο.

Το δικαστήριο διόρισε δικηγόρο και όρισε νέα δικάσιμο για τον περασμένο Φεβρουάριο όμως και πάλι η δίκη δεν έγινε λόγω αποχής.

Η δίκη στο εφετείο επρόκειτο να γίνει το 2025 αλλά ο 37χρονος στο μεταξύ διέπραξε τη στυγερή δολοφοvία της 11χρονης, με την οποία είχε συγγενική σχέση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.