E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, προηγήθηκε σεισμική δόνηση 3,6 Ρίχτερ

Δημοσίευση 11/6/2024 | 09:29

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης, προηγήθηκε σεισμική δόνηση 3,6 Ρίχτερ

Η γη σείεται στο Αρκαλοχώρι, με διαδοχικές σεισμικές δονήσεις από το πρωί. Ο πιο ισχυρός σεισμός στην περιοχή, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, είχε μέγεθος 4,2 Ρίχτερ.

Η πρώτη σεισμική δόνηση στο Αρκαλοχώρι, καταγράφηκε στις 08:57 το πρωί της Τρίτης (11-06-2024), με επίκεντρο έντεκα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Τσούτσουρα στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η δόμηση ήταν εντάσεως 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το εστιακό βάθος ήταν στα δέκα χιλιόμετρα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί οποιοδήποτε πρόβλημα.

Στις 09:17 το πρωί, σημειώθηκε νέος σεισμός 4,2 βαθμών στην κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Το επίκεντρο εντοπίστηκε 4 χιλιόμετρα δυτικά από το Αρκαλοχώρι και το εστιακό βάθος ήταν μόλις στα 5 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός ταρακούνησε την πολύπαθη περιοχή και έγινε αισθητός στο Ηράκλειο. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου, με τους κατοίκους στο Αρκαλοχώρι, να παραμένουν ανάστατοι. Σε πολλούς ξύπνησαν εφιαλτικές μνήμες από τον σεισμό του 2021.

«Θυμηθήκαμε το 2021», ανέφερε μιλώντας στο cretapost,gr, ο δήμαρχος Αρκαλοχωρίου, Βασίλης Κεγκέρογλου ενώ τόνισε πως για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. «Τηρήθηκε το πρωτόκολλο που έχουμε για αυτές τις περιπτώσεις και τα σχολεία εκκενώθηκαν με ασφάλεια και πλέον περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις», επεσήμανε σχετικά ο κ. Κεγκέρογλου.

Ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου του 2021προκάλεσε υλικές καταστροφές στο Αρκαλοχώρι και τα γύρω χωριά. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του όταν κατέρρευσε ο ναός του Προφήτη Ηλία. Ο σεισμός ήταν τμήμα σεισμικής ακολουθίας η οποία άρχισε στην περιοχή τέσσερις μήνες πριν από αυτόν τον σεισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα Χτες
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Κόσμος Χτες
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα Χτες
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές