Σταύρος Ξαρχάκος
Μάνα μου Ελλάς
Δημοσίευση 26/8/2014 | 00:00

ΑΘΗΝΑ - Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ο Σταύρος Ξαρχάκος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, θα παρουσιάσει την καλοκαιρινή περίοδο 2014 στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Ελλάδας μία συναυλία με τίτλο «Μάνα μου Ελλάς». Τραγούδια από την αρχή της σταδιοδρομίας του μέχρι σήμερα, τραγούδια από τον κινηματογράφο, το θέατρο, που όλοι αγαπήσαμε, τραγουδήσαμε και μελωδίες που μας συντρόφευσαν!
Συνταξιδιώτες του σε αυτή την περιοδεία θα είναι η Ηρώ Σαΐα, ο Ζαχαρίας Καρούνης, ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, καθώς και μια 11μελής ορχήστρακαταξιωμένων μουσικών – σολίστ, την οποία θα διευθύνει ο Σταύρος Ξαρχάκος.
Πρεμιέρα – έναρξη της περιοδείας στο Θέατρο Βράχων – Μ. Μερκούρηστο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ «Στη σκιά των Βράχων 2014» τη Δευτέρα 16 Ιουνίου στις 21.00.
Η Ηρώ Σαΐα ξεκίνησε ως μέλος της ομάδας «Σπείρα-Σπείρα», του Σταμάτη Κραουνάκη. Συνεργάστηκε με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, την Αφροδίτη Μάνου, τον Γιάννη Σπανό, τον Ορφέα Περίδη, κ. α.
Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους.
Με τον Σταύρο Ξαρχάκο συνεργάστηκε στις παραστάσεις: «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» (2011, Gazarte), «Αμάν – Αμήν» (2012, Ακροπόλ)«Μελίνα: όπου και να ταξιδέψω, η Ελλάδα…» (2013, Πρέσπες –Ηρώδειο) «νυν και αει… Τσιτσάνης» (2014, Ιερά Οδός).
Ζαχαρίας Καρούνης
Ο Ζαχαρίας Καρούνης ξεκίνησε την πορεία του στο Εθνικό Θέατρο, ενώ μέχρι σήμερα έχει βρεθεί δίπλα στη Δόμνα Σαμίου, στο Γιώργο Νταλάρα, τη Μαρία Φαραντούρη, τη Μαριώ κ. α.
Έχει κυκλοφορήσει 3 προσωπικούς δίσκους.
Με τον Σταύρο Ξαρχάκο έχουν συνεργαστεί ξανά στην παράσταση «Αμάν – Αμήν» (2012, Ακροπόλ) και στο «Μεγάλο μας Τσίρκο» (2012 – 13, ΚΘΒΕ/Ακροπόλ), όπου επελέγη, από τον συνθέτη, να ενσαρκώσει το ρόλο του τραγουδιστή, που πρώτος ενσάρκωσε ο Νίκος Ξυλούρης.
Νεοφυτίδης Νεοκλής (πιάνο - φωνή)
Καλαντζής Δημήτρης (πιάνο)
Σαμπαζιώτης Νίκος (κιθάρα)
Σιάμπος Δημήτρης (κιθάρα κλασική – ηλεκτρική)
Σιδερίδης Διαμαντής (μπαγλαμάς μπουζούκι – τζουράς)
Ζάκκας Ηρακλής (μαντολίνο – μπουζούκι – τόμπρα)
Δρογκάρης Βασίλης (ακορντεόν)
Τσεμπερούλης Φίλιππας (κλαρίνο – σαξόφωνο – φλάουτο)
Μέρμηγκας Χάρης (κοντραμπάσο)
Κακουλίδου Σοφία (μαρίμπα – νταούλι – μπεντίρ – ζίλια – κουρτίνες)
Χατζής Γιάννης (ντραμς)
βίντεο από τις πρόβες:
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Athens Pre Pride Party
LGBTQI+
18.03.2026
Το Athens Pre Pride Party επιστρέφει για τρίτη χρονιά, το Σάββατο 4 Απριλίου, στην Πειραιώς 260, στον εμβληματικό χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
Το πρόγραμμα του 5ου επετειακού Japan Festival 2026
Φεστιβάλ
09.03.2026
4 και 5 Απριλίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, εκεί που χτυπάει η καρδιά της Ιαπωνίας!
EmpowerED 2026: Μια ημέρα αφιερωμένη στους εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών
Cityλάιφ
04.03.2026
Η συμμετοχή είναι με προεγγραφή και στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όλους τους παρευρισκόμενους
Όλη η Ελλάδα τρέχει στα Ιωάννινα ‑ Ιωάννινα Half Marathon ‑ 9 & 10 Μαΐου
Cityλάιφ
02.03.2026
Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο αθλητισμό, μία ιστορική πόλη και ένα τοπίο, δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, που κόβει την ανάσα!
violet76 ‑ is that horror? Ένα dancegig της Χριστίνας Σκουτέλα στο ΙΛΙΟΝ Plus
Θέατρο+Χορός
02.03.2026
ILION PLUSαπό 16/03 έως 23/03
Το «Νεκροταφείο Αυτοκινήτων» του Φερνάντο Αρραμπάλ στο Φρένο
Θέατρο+Χορός
02.03.2026
ΑΘΗΝΑαπό 02/03 έως 07/0413
Το μεγαλύτερο και πιο συναρπαστικό Hobby Festival έρχεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους!
Φεστιβάλ
27.02.2026
ΠΑΛΙΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΟΣΥαπό 06/03 έως 08/03
Career Path Youth στις 4 και 5 Μαρτίου στον Δήμο Μοσχάτου‑Ταύρου
Cityλάιφ
27.02.2026
ΠΟΛΛΑΠΛΟΙ ΧΩΡΟΙαπό 04/03 έως 05/03






