E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποιος είναι ο Μάικλ Μόσλεϊ, ο Βρετανός τηλεοπτικός γιατρός που εξαφανίστηκε στη Σύμη

Ο Βρετανός δημοσιογράφος που αγνοείται στη Σύμη είναι ένας καταξιωμένος επαγγελματίας και γκουρού της διατροφής

Δημοσίευση 6/6/2024 | 17:21

Ποιος είναι ο Μάικλ Μόσλεϊ, ο Βρετανός τηλεοπτικός γιατρός που εξαφανίστηκε στη Σύμη

Ο 67χρονος Βρετανός δημοσιογράφος, Μάικλ Μόσλεϊ, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί από χθες το απόγευμα στη Σύμη, είναι διάσημος στην πατρίδα του ως «τηλεοπτικός γιατρός».

Ο Μόσλεϊ σπούδασε Ιατρική σε Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Όπως έχει δηλώσει στο παρελθόν, έχει εξασκήσει το ιατρικό επάγγελμα, ωστόσο τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Ο ίδιος πάντως ισχυρίζεται ότι προσπαθεί να τα συνδυάσει και τα δύο.

Τα τελευταία 25 χρόνια εργάζεται στην τηλεόραση, είναι δημιουργός ντοκιμαντέρ, όπως και βραβευμένος δημοσιογράφος επιστημονικών θεμάτων.

Είναι παντρεμένος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Η 62χρονος γιατρός, Κλερ Μπέιλι, είναι ο «μεγάλος έρωτας της ζωής του», όπως λέει κατά καιρούς για την σύζυγό του.
Και οι δύο αρθρογραφούν στην εφημερίδα «Daily Μail», όπως γράφει ο βρετανικός Τύπος.

Πρόσφατα, ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, υπό τον τίτλο: «Fast Sleep», με θέμα τo ρόλο της διατροφής στη βελτίωση του ύπνου αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος έπασχε από χρόνια αϋπνία.

Η Ιατρική Ένωση της Βρετανίας τον έχει ανακηρύξει ως «ιατρικό ρεπόρτερ της χρονιάς» για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα σχετικά με το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού, όπως μεταδίδει το BBC.

Στη πατρίδα του, ο Δρ. Μόσλεϊ είναι γνωστός για την εμφάνισή του σε τηλεοπτικά προγράμματα όπως το «This Morning» και το «The One Show». Παρουσιάζει επίσης το podcast υγείας «Just One Thing» για λογαριασμό του BBC.

Η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε όταν εξήγησε την αποτελεσματικότητα της δίαιτας 5:2 με στόχο την απώλεια βάρους, η οποία περιλαμβάνει «νηστεία» για δύο ημέρες την εβδομάδα. Στο παρελθόν, ήταν ένας από τους παρουσιαστές της σειράς «Trust Me, I’m A Doctor» στο BBC. Πιο πρόσφατα, παρουσίασε δύο σειρές για το «Channel 4», τα «Secrets Of Your Big Shop» και «Who Made Britain Fat;»

Ο Δρ. Μόσλεϊ έχει εκπονήσει αρκετές έρευνες για τα οφέλη της άσκησης υψηλής έντασης και τον αντίκτυπο των ηλεκτρονικών τσιγάρων στην υγεία. Επιπλέον, τον έχουν απασχολήσει κατά καιρούς θέματα όπως, αν η ζάχαρη είναι το νέο τσιγάρο, πόσο αλκοόλ πρέπει να καταναλώνουμε και αν θα πρέπει να ανησυχούμε για την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ έχει διενεργήσει πολλές έρευνες εξετάζοντας τα οφέλη της κατανάλωσης λιπαρών ψαριών, εάν το μαγείρεμα με κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου και πώς να αυξήσουμε τα επίπεδα βιταμίνης D.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταλαιπωρία για 95 επιβάτες: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά τη Σίνδο

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο μετέβη άμεσα εφεδρική μηχανή προκειμένου να αντικαταστήσει την μηχανή της ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας

Επίσκεψη Ζελένσκι υπό άκρα μυστικότητα: Τι θα ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος από την Αθήνα;

Ελλάδα Χτες
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα επισκέπτεται αύριο Κυριακή την Αθήνα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Προκλητικός ο Ερντογάν: Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την «εθνική υπόθεση» της Κύπρου

Κόσμος Χτες
Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας με τον τουρκοκυπριακό λαό σε κάθε τομέα, γράφει ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τη 42η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Διαίρεση της Γάζας με Πράσινη και Κόκκινη ζώνη σχεδιάζουν οι ΗΠΑ ‑ Διεθνής ειρηνευτική δύναμη μαζί με τους IDF

Κόσμος Χτες
Τα αμερικανικά στρατιωτικά σχέδια, που επικαλείται ο Guardian, προβλέπουν μακροχρόνια διαίρεση της Γάζας, με διεθνείς δυνάμεις στα ανατολικά και περιορισμένη ανοικοδόμηση - Επισημαίνεται ωστόσο ότι το πλάνο αλλάζει συνεχώς

Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο του Βόλου

Ελλάδα Χτες
Στο νοσοκομείο 14 ελαφρά τραυματίες, δείτε φωτογραφίες

Καλά τα νέα για το βρέφος που κάηκε από λάδι ‑ «Σήμερα βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του», λένε οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Το 15 μηνών αγοράκι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση για μέρες στο νοσοκομείο της Λάρισας - Η ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας προς τους γιατρούς

Ξύλο στο φινάλε του ντέρμπι του ποδοσφαίρου γυναικών ‑ Η ΑΕΚ 2‑1 με ανατροπή τον Παναθηναϊκό, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής αλλά το φινάλε του είχε ξύλο μεταξύ Χατζηνικολάου και Σαμπανάσιτς

Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2025»

Ελλάδα Χτες
Οι νέοι δικαιούχοι θα προκύψουν από τον πίνακα μη κληρωθέντων δικαιούχων της χαμηλής περιόδου βάσει της σειράς κατάταξή τους στην κλήρωση που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο

Ιταλός πολιτικός έπεσε με το κεφάλι πάνω σε πολύτιμο βιτρό και το έσπασε ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε, αλλά το έργο υπέστη ανυπολόγιστη ζημιά

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο με ξυλοδαρμούς και ζημιές

Ελλάδα Χτες
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δημοσιογράφος συνελήφθη για απείθεια, απειλή και εξύβριση αστυνομικών στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ένταση τα ξημερώματα στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου