E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

O Γιάννης Μαρκόπουλος στο Ηρώδειο

«ΕΝΤΕΥΘΕΝ»

Δημοσίευση 11/6/2014 | 16:33

O Γιάννης Μαρκόπουλος στο Ηρώδειο
ΑΘΗΝΑ - Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Διονυσίου Αεροπαγίτου
Ημερομηνία: 06/07/2014
ΙΟΥΛ 2014
ΔE ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ ΚΥ
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Ωρα προσέλευσης: 21:00

Διακεκριμένη θέση: 40 ¤ , Ζώνη ΑΆ: 35¤, Ζώνη ΒΆ: 30 ¤, Ζώνη Γ: κανονικό 25 ¤ , φοιτητικό 15¤
¶νω Διάζωμα: κανονικό 15 ¤, φοιτητικό 10 ¤, ανέργων 5 ¤
ΑμεΑ: 10 ¤

MΆ ένα δυναμικό μουσικό πρόγραμμα – που περιλαμβάνει μια σειρά από δημοφιλή και αγαπημένα έργα του αλλά και νέες συνθέσεις- ο μεγάλος συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών στο Ηρώδειο, διευθύνοντας ο ίδιος τα έργα του σΆ ένα μουσικό ταξίδι που φέρει τον συμβολικό τίτλο ΕΝΤΕΥΘΕΝ. Για τον συνθέτη, ο τίτλος της συναυλίας δηλώνει τη συμβολική ενέργεια της έμπνευσης που ξεκινά "από εδώ", από την χώρα του πολύπτυχου πολιτισμού.

Συνταξιδιώτες του σε αυτό το συναυλιακό ταξίδι θα είναι: ο Γιώργος Νταλάρας, η σοπράνο Έλενα Κελεσίδη, ο Vassilikos, η Μυρτώ Ναούμ, ο Χαράλαμπος Γαργανουράκης, ο Λάκης Χαλκιάς, η Σοφία Μάνου και η Νεφέλη Μπερή.

Ο Γιάννης Μαρκόπουλος θα μας ξεσηκώσει με τα τραγούδια εκείνα και τις συνθέσεις του που αποτέλεσαν σημείο αναφοράς μιας Ελλάδας που αντέχει στο χρόνο. Από το Καφενείον η Ελλάς και τα Μαλαματένια λόγια ως την Μητέρα Μεγαλόψυχη και το Ζαβαρακατρανέμια, ο μουσικός ορίζοντας του συνθέτη διαθέτει πολλά από αγαπημένα ακούσματα που έχουν τη δύναμη να συγκινούν πάντα. Ωστόσο, ο Μαρκόπουλος εξακολουθεί να διατηρεί την έμπνευσή του ζωντανή και θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στο Ηρώδειο τέσσερα νέα τραγούδια του, ενώ θα ακουστεί σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση το έργο του «Κονσέρτο- Ραψωδία για Νέι (αρχαίος αυλός) και ορχήστρα».

Οι ξεχωριστοί ερμηνευτές - σπουδαία και καταξιωμένα (όχι τεράστια) ονόματα της παλιότερης γενιάς και ιδιαίτερα ταλέντα της νεώτερης - θα συναντηθούν αυτή τη μοναδική βραδιά για να αποδώσουν με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο τα τραγούδια που έγραψε ο Γιάννης Μαρκόπουλος.

Το σύνολο των ερμηνευτών συμπληρώνουν: το Χορωδιακό σύνολο της ΔΕΗ σε προετοιμασία Κωστή Κωνσταντάρα, η Παιδική Χορωδία Αναγέννηση σε διδασκαλία Χριστίνας Ξύδη και η Oρχήστρα Παλίντονος Αρμονία υπό τη διεύθυνση του συνθέτη.

Το Κοντέρτο για Νέι και Ορχήστρα θα αποδώσει η Σύλβια Κουτρούλη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Athens Pride 2026

E-Daily 3.Left 14.05.2026
Η πορεία είναι χώρος διεκδίκησης, γιορτής, μνήμης αλλά και συλλογικής δράσης με ένα μήνυμα: “Τα δικαιώματά μας δεν είναι διαπραγματεύσιμα”!

«Social Innovation Hackathon UoM – Junior Edition 2026»: Ένα καινοτόμο βήμα από το σχολείο στην κοινωνική αλλαγή

Cityλάιφ Χτες
Κυριακή, 17 Μαΐου 2026 (09:30–16:30) στην Αίθουσα Αθλοπαιδιών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

reworks agora: REASONABLE DOUBT: A Motivating Power

Φεστιβάλ Χτες
Το φετινό reworks agora παρουσιάζει ένα τριήμερο πρόγραμμα δράσεων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, που ενώνει τη δημιουργική σκέψη με την ηχητική εμπειρία

Rivo στο Bolivar Beach Club

Μουσική Χτες
BOLIVAR BEACH BAR16/0520

Mayans w/ Coeus στο Bolivar Beach Club

Μουσική Χτες
BOLIVAR BEACH BAR14/05

Στη σκηνή της ECDM Expo οι παγκόσμιοι ηγέτες της Τεχνητής Νοημοσύνης

Cityλάιφ 11.05.2026
Στο Ολυμπιακό Γήπεδο Φαλήρου, Tae Kwon Do

Thessaloniki Street Food Festival

Φεστιβάλ 08.05.2026
ΔΕΘ - HELEXPOαπό 20/05 έως 24/05

NEWORLD w/ ARGY & ARTBAT

Μουσική 06.05.2026
Παρασκευή 3 Ιουλίου ARGY και ARTBAT στην Αθήνα με το NEWORLD

Ο Γιώργος Μαζωνάκης έρχεται τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη!

Μουσική 06.05.2026
ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ10/0620