E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματική πρόβλεψη από Ιάπωνα ειδικό για σεισμό για τη περιοχή μας

Τι είπε για Κύπρο και Ελλάδα

Δημοσίευση 6/6/2024 | 15:54

Δραματική πρόβλεψη από Ιάπωνα ειδικό για σεισμό για τη περιοχή μας

Νέα προειδοποίηση για ισχυρό σεισμό που θα επηρεάσει την Κύπρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας από Ιάπωνα ειδικό αυτήν την φορά.

Ο Ιάπωνας ειδικός επί των σεισμών Yoshinori Moriwaki δήλωσε ότι το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας εκτείνεται μέχρι την Κύπρο και σύμφωνα με τον ίδιο μπορεί να υπάρξει δόνηση 7 Ρίχτερ.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις αναφορές για μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη και στη Σμύρνη πρόσφατα και ο γνωστός Τούρκος καθηγητής Δρ. Naci Görür αναφέρθηκε και στα ρήγματα της Αττάλειας, που όμως μπορεί να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την Κύπρο.

Ο Yoshinori Moriwaki προειδοποίησε για πολλές περιοχές της Τουρκίας, αλλά αυτή τη φορά μίλησε για τον κίνδυνο στην Κύπρο. Δηλώνοντας ότι το ρήγμα της Ανατολικής Ανατολίας εκτείνεται από το Ελαζίγ, το Καχραμανμαράς και το Χατάι στα Άδανα και μετά στην Κύπρο, ο Ιάπωνας ειδικός είπε: «Μπορεί να υπάρξουν περίπου 7 Ρίχτερ στην Κύπρο. Η Κύπρος είναι μια από τις επικίνδυνες περιοχές από αυτή την άποψη. Μπορώ να πω ότι αυτή η περιοχή είναι η πρώτη».

«Οι σεισμοί στην Τουρκία πάνε ο ένας μετά τον άλλο σαν ντόμινο. Η Bingöl-Karlıova, η Muş και το Bitlis είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη περιοχή. Η τρίτη περιοχή είναι η πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχουν πολύ λεπτά και μικρά ρήγματα στην πλευρά του Αιγαίου. Γι' αυτό δεν υπάρχουν μεγάλοι σεισμοί, αλλά συμβαίνουν συχνά. Η τέταρτη περιοχή είναι η περιοχή του Μαρμαρά. Υπάρχουν περίπου 8 ρήγματα στη Γραμμή Ρηγμάτων της Βόρειας Ανατολίας. Όταν σπάσει μία από τις γραμμές του ρήγματος στην περιοχή του Μαρμαρά, μπορεί να συμβεί σεισμός μεγέθους 6,8 Ρίχτερ και αν πολλές από αυτές σπάσουν μαζί, μπορεί να συμβεί σεισμός 7 Ρίχτερ», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αποζημίωση περίπου 150.000 ευρώ στον πατέρα της δoλoφovημένης Δώρας Ζέμπερη από τον Δήμο Αθηναίων

Ελλάδα 12.01.2026
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας

Mattel: Βγάζει στην αγορά μία Barbie με αυτισμό – Πώς την σχεδίασε

Κόσμος 12.01.2026
Στόχος είναι να προωθήσει την αποδοχή της διαφορετικότητας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ελλάδα 12.01.2026
Για την υπόθεση η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη

Τραγωδία με νοεγέννητο βρέφος: Δεν τα κατάφερε μετά από αεροδιακομιδή από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Ελλάδα 12.01.2026
Το νεογέννητο έχασε τη μάχη για τη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του

Θρίλερ στην Πάτρα με την εξαφάνιση της Λόρας ‑ Μαρτυρίες για ηλικιωμένο άνδρα που είχε ραντεβού

Ελλάδα 12.01.2026
Η 16χρονη Λόρα ζει τα τελευταία τρία χρόνια στην Πάτρα, μετά τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς της από τη Γερμανία

Καιρός: Θεαματική άνοδος της θερμοκρασίες μέσα σε 48ώρες ‑ Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Καιρός 12.01.2026
Δεν κράτησε για πολύ η πολική εισβολή στη χώρα

Το Ιράν στις φλόγες: Εκατόμβες νεκρών από τις διαδηλώσεις ‑ Αποφασισμένοι για μακελειό οι μουλάδες

Κόσμος 12.01.2026
Με σημαίες με το λιοντάρι ανάμεσα στην πράσινη και την κόκκινη ρίγα, οι διαδηλωτές είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα στην πολύπαθη χώρα

Ρουμπίνα Αμινιάν: Ποια είναι η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβόλησαν στο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής του Ιράν

Κόσμος 12.01.2026
«Είδα εκατοντάδες πτώματα με τα ίδια μου τα μάτια», δήλωσε η μητέρα της 2