E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Στοπ στη ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα» θέλει να βάλει η κυβέρνηση της Γεωργίας

Η απαγόρευση αφορά και τις τηλεοπτικές εκπομπές

Δημοσίευση 4/6/2024 | 19:10

«Στοπ στη ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα» θέλει να βάλει η κυβέρνηση της Γεωργίας

Το κυβερνών κόμμα της Γεωργίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προτείνει ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορευτεί η «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα» στην εκπαίδευση και την τηλεόραση, λίγες μόλις ημέρες αφού το κοινοβούλιο ενέκρινε έναν άλλον, αμφιλεγόμενο νόμο περί «ξένων πρακτόρων».

Το «Γεωργιανό Όνειρο», που κυβερνά από το 2012, τα δύο τελευταία χρόνια ενίσχυσε τη συντηρητική στροφή του, κατηγορώντας τη Δύση ότι υπονομεύει τις «παραδοσιακές αξίες» αυτής της χώρας του Καυκάσου, η πλειονότητα των κατοίκων της οποίας είναι χριστιανοί Ορθόδοξοι. Η αντιπολίτευση από την πλευρά της λέει ότι οι αρχές απομακρύνουν τη Γεωργία από τον στόχο της, δηλαδή την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και αντιθέτως προσεγγίζουν τη Ρωσία, όπου ένας παρόμοιος νόμος που απαγορεύει τη «ΛΟΑΤΚΙ προπαγάνδα» υιοθετήθηκε πριν από μια δεκαετία.

Η απαγόρευση αφορά και τις τηλεοπτικές εκπομπές

Το νομοσχέδιο για «την προστασία των ανηλίκων και των οικογενειακών αξιών» θα κατατεθεί στο κοινοβούλιο εντός του Ιουνίου. Ο στόχος είναι να απαγορευθεί «η προπαγάνδα των ομοφυλοφιλικών σχέσεων και της αιμομιξίας» στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Η απαγόρευση «αφορά τη μετάδοση εpωτικών σκηνών στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, κάτι που είναι συνηθισμένη πρακτική», ανέφερε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Σάλβα Παπουασβίλι.

Όχι στον γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Τον Μάρτιο το Γεωργιανό Όνειρο εξετάζε το ενδεχόμενο να απαγορευτούν οι ιατρικές πράξεις για αλλαγή φύλου καθώς και ο γάμος μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, που δεν ήταν ποτέ νόμιμος στη Γεωργία.

Η αντιπολίτευση λέει ότι η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στις προσπάθειες περιθωριοποίησής της, ενόψει των σημαντικών βουλευτικών εκλογών του Οκτωβρίου. «Το Γεωργιανό Όνειρο πιστεύει ότι θα παγιδεύσει την αντιπολίτευση στο δίλημμα: να στηρίξει τα μέτρα και να χάσει την υποστήριξη των φιλελεύθερων ψηφοφόρων ή να αντιταχθεί και να αποξενωθεί από τους συντηρητικούς ψηφοφόρους», σχολίασε ένα στέλεχος του κόμματος Akhali, ο Νίκα Μέλια.

Ο Παπουασβίλι επικύρωσε την Δευτέρα τον άλλον αμφιλεγόμενο νόμο, που βασίστηκε επίσης σε έναν αντίστοιχο ρωσικό και επιβάλλει αυξημένους διοικητικούς ελέγχους στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και τα ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης που χρηματοδοτούνται εν μέρει από το εξωτερικό.

Τα κόμματα της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης έκαναν από την πλευρά τους ένα πρώτο βήμα για τη συγκρότηση κοινού μετώπου, συνυπογράφοντας έναν πολιτικό χάρτη ενόψει των εκλογών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αργεντινή – Αυστρία 2‑0: Πρόκριση και ρεκόρ για τον Μέσι!

Αθλητικά Νέα Χτες
Διπλό ρεκόρ Μέσι στο ημίχρονο – Η Αργεντινή πέρασε στην επόμενη φάση

Καναδάς: Πυροβολισμοί στο Μόντρεαλ, τρεις νεκροί ανάμεσά τους ο ύποπτος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επαρχία του Κεμπέκ εξέδωσε συναγερμό για κατ` οίκον περιορισμό έπειτα από την ανταλλαγή πυροβολισμών

Πέθανε στα 94 του ο Κλάιβ Ντέιβις, ο άνθρωπος πίσω από τις καριέρες θρύλων της μουσικής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κλάιβ Ντέιβις ξεκίνησε ή αναβίωσε τις καριέρες σούπερ σταρ όπως η Τζάνις Τζόπλιν, η Γουίτνεϊ Χιούστον, ο Κάρλος Σαντάνα και η Αλίσια Κιζ

Βουλή: Αρση της ασυλίας της Κωνσταντοπούλου εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Θετική κατά πλειοψηφία γνωμοδότηση, για άρση της ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατόπιν αναφοράς δικαστικής γραμματέως στη δίκη για τα Τέμπη και ένορκης εξέτασης τεσσάρων αστυνομικών

Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 47χρονου στο Ζωγράφου ‑ Νεκρός εντοπίστηκε στο Γουδή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 47χρονος είχε χαθεί από τις 14 Ιουνίου χωρίς κανένα ίχνος

Ο Φουρνιέ τήρησε την υπόσχεσή του: Έβαψε κόκκινα τα γένια του μετά την κατάκτηση της Euroleague από τον Ολυμπιακό

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Γάλλος σταρ είχε συμφωνήσει με τον κουρέα του ότι, σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτούσε την Euroleague, θα του έδινε ελεύθερο χέρι να κάνει ό,τι ήθελε στα γένια του

ΑΑΔΕ: Νέα Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Υπηρεσιών και Συστημάτων – Από πότε τίθεται σε λειτουργία

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τη νέα οργανωτική δομή, η ΑΑΔΕ αποκτά ενιαίο κέντρο τεχνολογικής ανάπτυξης και ψηφιακής διακυβέρνησης

Κατάρ: Έκρηξη σε εγκατάσταση φυσικού αερίου ‑ 13 νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Κόσμος Χτες
Η έκρηξη στο Ρας Λάφαν, την κύρια μονάδα επεξεργασίας υγροποιημένου φυσικού αερίου του Κατάρ, προκλήθηκε από «τεχνικό ατύχημα».

Τραγωδία στη Γαλλία: Δύο παιδιά πέθαναν από τον καύσωνα μέσα στο αυτοκίνητο της μητέρας τους ενώ εκείνη ψώνιζε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ακριβής λόγος θανάτου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η αρχική διάγνωση έκανε λόγο για καρδιακή ανακοπή

Προκαλεί η σύζυγος του δολοφόνου της Σταυρούλας: Ήταν παράξενη γυναίκα, να κάνει σχέση αυτός με αυτή;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είμαι σίγουρη και βέβαιη, ο άνδρας μου είναι αθώος, το υποστηρίζω μέχρι θανάτου, είπε η σύζυγος του καθ` ομολογία δολοφόνου της Σταυρούλας Λεβεντάκη στα Χανιά, προσθέτοντας ωστόσο: «Αν είναι αυτός, τότε ναι, να πληρώσει»

Διανομέας της Amazon έβγαλε εκατομμύρια γράφοντας εργασίες και δίνοντας εξετάσεις για φοιτητές

E-Daily 3.Left Χτες
Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι βοηθούσε φοιτητές σε εργασίες και εξετάσεις, αποκομίζοντας παράνομα εκατομμύρια δολάρια