E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σχοινιάς: Μυστήριο με τη σορό που βρέθηκε με βαρίδι στη θάλασσα

Τι εξετάζουν οι αρχές

Δημοσίευση 3/6/2024 | 08:24

Σχοινιάς: Μυστήριο με τη σορό που βρέθηκε με βαρίδι στη θάλασσα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αρχών για να εξακριβώσουν τι συνέβη στον άνδρα, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε απόσταση 100-150 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά Μαραθώνα.

Η σορός βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη και, όπως διαπίστωσαν οι λιμενικοί, υπήρχε δεμένο ένα βαρίδι 10 κιλών στο αριστερό πόδι του άνδρα.

Μάλιστα, η σορός ήταν περίπου 20 μέρες στο νερό ενώ δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα. Πρόκειται για ανοιχτόχρωμο άνδρα ηλικίας περίπου 40-45 ετών, με χαρακτηριστικό τατουάζ.

Τι εξετάζουν οι αρχές

Το γεγονός ότι το πτώμα βρέθηκε με ένα βαρίδι 10 κιλών δεμένο στο πόδι είναι το πρώτο στοιχείο που κάνει τους έμπειρους αξιωματικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ. να κινούνται προς την κατεύθυνση ενός αγρίου εγκλήματος.

Κομβικό σημείο στην πορεία των ερευνών είναι αρχικά να ταυτοποιηθεί η σορός και να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου του άνδρα. Αν δηλαδή το θύμα ήταν νεκρό πριν βρεθεί στη θάλασσα ή πνίγηκε έχοντας δεμένο στο πόδι τον δίσκο άρσης βαρών 10 κιλών.

Τα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα είναι ότι ο άνδρας ήταν ηλικίας περίπου 40-50 ετών, φορούσε τα ρούχα του και συγκεκριμένα αθλητική φόρμα, φέρει τατουάζ στο πόδι που ίσως βοηθήσει στην ταυτοποίησή του και είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα.

Επίσης από την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση φαίνεται ότι ο θάνατος έχει επέλθει αρκετές ημέρες πριν ίσως και πριν ένα μήνα. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι σορός φούσκωσε και βγήκε στην επιφάνεια της θάλασσας παρά το βάρος που ήταν δεμένο πάνω της.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται είναι ο άνδρας να δολοφονήθηκε και οι δράστες να θέλησαν με αυτό τον τρόπο να εξαφανίσουν το πτώμα, πρακτική που παραπέμπει σε μαφιόζικες μεθόδους.

Υπενθυμίζεται πως τη σορό στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά στον Μαραθώνα αντιλήφθηκε ένας πολίτης, ο οποίος ειδοποίησε τις Αρχές. Αμέσως κινητοποιήθηκε το Λιμενικό το οποίο έσπευσε στην περιοχή. Η σορός ανασύρθηκε από δύτη και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ¨ΣΩΤΗΡΙΑ¨.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ραφήνας για την ύπαρξη μίας σορού άνδρα, σε απόσταση 100-150 μέτρα από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή του Σχοινιά Μαραθώνα.

Η σορός ανασύρθηκε από δύτη και στη συνέχεια παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ΣΩΤΗΡΙΑ. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 40-45 ετών, ο οποίος είχε στο πόδι του δεμένο με σχοινί έναν δίσκο άρσης βαρών 10 κιλών.

Από τη Λιμενική Αρχή της Ραφήνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταλαιπωρία για 95 επιβάτες: Ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία μετά τη Σίνδο

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο μετέβη άμεσα εφεδρική μηχανή προκειμένου να αντικαταστήσει την μηχανή της ακινητοποιημένης αμαξοστοιχίας

Επίσκεψη Ζελένσκι υπό άκρα μυστικότητα: Τι θα ζητήσει ο Ουκρανός πρόεδρος από την Αθήνα;

Ελλάδα Χτες
Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και άκρα μυστικότητα επισκέπτεται αύριο Κυριακή την Αθήνα ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Προκλητικός ο Ερντογάν: Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ την «εθνική υπόθεση» της Κύπρου

Κόσμος Χτες
Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε την αλληλεγγύη μας με τον τουρκοκυπριακό λαό σε κάθε τομέα, γράφει ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τη 42η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους

Διαίρεση της Γάζας με Πράσινη και Κόκκινη ζώνη σχεδιάζουν οι ΗΠΑ ‑ Διεθνής ειρηνευτική δύναμη μαζί με τους IDF

Κόσμος Χτες
Τα αμερικανικά στρατιωτικά σχέδια, που επικαλείται ο Guardian, προβλέπουν μακροχρόνια διαίρεση της Γάζας, με διεθνείς δυνάμεις στα ανατολικά και περιορισμένη ανοικοδόμηση - Επισημαίνεται ωστόσο ότι το πλάνο αλλάζει συνεχώς

Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο του Βόλου

Ελλάδα Χτες
Στο νοσοκομείο 14 ελαφρά τραυματίες, δείτε φωτογραφίες

Καλά τα νέα για το βρέφος που κάηκε από λάδι ‑ «Σήμερα βλέπουμε ξανά το χαμόγελο του», λένε οι γονείς

Ελλάδα Χτες
Το 15 μηνών αγοράκι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση για μέρες στο νοσοκομείο της Λάρισας - Η ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας προς τους γιατρούς

Ξύλο στο φινάλε του ντέρμπι του ποδοσφαίρου γυναικών ‑ Η ΑΕΚ 2‑1 με ανατροπή τον Παναθηναϊκό, δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής αλλά το φινάλε του είχε ξύλο μεταξύ Χατζηνικολάου και Σαμπανάσιτς

Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2025»

Ελλάδα Χτες
Οι νέοι δικαιούχοι θα προκύψουν από τον πίνακα μη κληρωθέντων δικαιούχων της χαμηλής περιόδου βάσει της σειράς κατάταξή τους στην κλήρωση που διενεργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο

Ιταλός πολιτικός έπεσε με το κεφάλι πάνω σε πολύτιμο βιτρό και το έσπασε ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε, αλλά το έργο υπέστη ανυπολόγιστη ζημιά

Επεισόδια στο Πολυτεχνείο με ξυλοδαρμούς και ζημιές

Ελλάδα Χτες
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Δημοσιογράφος συνελήφθη για απείθεια, απειλή και εξύβριση αστυνομικών στην Αττική Οδό

Ελλάδα Χτες
Ένταση τα ξημερώματα στη διάρκεια τροχονομικού ελέγχου