E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τα μαγαζιά της Αθήνας που φτιάχνουν το πιο νόστιμο παραδοσιακό σουβλάκι

Δε θα μείνεις μόνο στο ένα!

Γράφει η MATINA KONTOY Δημοσίευση 30/5/2024 | 22:25

Τα μαγαζιά της Αθήνας που φτιάχνουν το πιο νόστιμο παραδοσιακό σουβλάκι
Φωτ. αρχείου / pexels

Άλλοι το λένε τυλιχτό, άλλοι πιτόγυρο, άλλοι απλώς σουβλάκι. Όπως κι αν το πεις, κατέχει σίγουρα τη δική του ξεχωριστή θέση στην ελληνική γαστρονομία -και στις καρδιές μας. Πού θα βρεις όμως το καλύτερο «παραδοσιακό» σουβλάκι, ξέρεις;

Κώστας

Πριν ακόμα η πλατεία Αγίας Ειρήνης γίνει μία από τις πιο δημοφιλείς πιάτσες της Αθήνας, ο Κώστας ήταν εκεί και τύλιγε τα διάσημα σουβλάκια του. Στο ίδιο σημείο από το 1984 λοιπόν, τυλίγει σουβλάκια απίστευτης νοστιμιάς. Μυστικό της επιτυχίας του, η κρυφή συνταγή της καυτερής κόκκινης σάλτσας του, γνωστή και ως «φάρμακο». Το σουβλάκι εκεί φτιάχνεται με κρέατα πρώτης διαλογής, μπιφτέκι ή χοιρινό καλαμάκι, κρεμμύδι με μαϊντανό, κόκκινο πιπέρι, ντομάτα και πρόβειο γιαούρτι. Η πίτα είναι αλάδωτη και τραγανή, οι πατάτες είναι απούσες από τον κατάλογο και το μαγαζί μέσα στα λιγοστά τετραγωνικά του σερβίρει καθαρές παραδοσιακές γεύσεις.

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 2, Αθήνα

Λευτέρης ο Πολίτης

Ένα όνομα, μια ιστορία για τον Λευτέρη που άνοιξε σαν μαγαζί στην Ομόνοια το 1951 και έκτοτε φτιάχνει το σουβλάκι με την ίδια συνταγή. Μαγαζί τρίτης γενιάς πια με την επιλογή να είναι μια, σουτζούκι πολίτικο ή μπιφτέκι, ξερό κρεμμύδι, μαϊντανός, ντομάτα και μπόλικο κόκκινο πιπέρι. Η πίτα νοτισμένη με τους χυμούς του κρέατος είναι εξαιρετική, το ξερό κρεμμύδι κόβεται φρέσκο μέσα στο σουβλάκι και το ζουμερό κρέας στο μπιφτέκι είναι καθαρά μοσχαρίσιο. Πρόσφατα άνοιξε και δεύτερο μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας με ακριβώς την ίδια φιλοσοφία και συνταγές.

Σατωβριάνδου 20, Ομόνοια
Ρόμβης 18, Αθήνα

Τα Σουβλάκια της Λίλας

Αποτελεί την εξέλιξη του πρώτου σουβλατζίδικου που είχε ανοίξει ο κύριος Γιώργος Νιάρχος to 1953 και πλέον διατηρεί η εγγονή του, Λίλα. Αγαπημένος προορισμός των κατοίκων της περιοχής για μικρά και ζουμερά κοντοσούβλια που συνοδεύονται από αφράτες πιτούλες και χειροποίητο τζατζίκι. Τη γεύση ωστόσο απογειώνει η μουστάρδα κι η μυστική σάλτσα της γιαγιάς Λίλας που όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένει αναλλοίωτη.

25ης Μαρτίου 41, Νέο Ψυχικό

Καυτερός

Σε έναν κάθετο δρόμο στη λεωφόρο Κηφισίας, χωμένο σε μια γειτονιά του Κάτω Χαλανδρίου, ανάμεσα σε επαγγελματικά γραφεία και πρεσβείες, κάτω από μια παλιά πολυκατοικία, βρίσκεται το σουβλατζίδικο «Ο Καυτερός». Σε μια απλή αυλή, με λίγα τραπέζια που λειτουργεί χειμώνα καλοκαίρι. Ο Καυτερός φημίζεται –για τι άλλο;– για την καυτερή του σάλτσα που είναι επτασφράγιστο μυστικό. Το μόνο που αποκαλύπτει είναι ότι έχει διάφορα πιπέρια. Παρόλο που είναι μια σάλτσα για μυημένους και φανατικούς του καυτερού, είναι εθιστική από την πρώτη φορά που τη δοκιμάζεις, ακόμα και αν δε σου αρέσουν τα πικάντικα. Με την πρώτη μπουκιά προκαλεί ένα έντονο αλλά γλυκό κάψιμο που μετά από λίγο περνάει και θέλεις κι άλλο.
Αγρινίου 5, Χαλάνδρι

Λειβαδιά

Η «Λειβαδιά» είναι από τα πιο παραδοσιακά σουβλάκια που άνοιξε για πρώτη φορά το 1988 στη Γλυφάδα και μέχρι σήμερα έχει πιστό κοινό που αναζητάει ακόμα αυθεντικές γεύσεις. Το παραδοσιακό σουβλατζίδικο έχει αναλάβει η δεύτερη γενιά, με τον Κώστα να έχει αναλάβει τα ηνία παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πατέρα του, που άνοιξε αρχικά το μαγαζί. Αυθεντικές γεύσεις, χειροποίητο τζατζίκι και σως, φρέσκες τηγανητές πατάτες, όλα ετοιμάζονται την ίδια ημέρα στο μαγαζί, με την πρώτη ύλη να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Από τυλιχτά θα βρείτε το best seller, πίτα με γύρο χοιρινό (τζατζίκι, κρεμμύδι, ντομάτα), καλαμάκια χοιρινά και κοτόπουλο, μπιφτέκι και κεμπάπ, ενώ θα βρείτε σαλάτες, καθώς και νόστιμες σως για να συνοδέψετε τα κρέατα.

Α. Παπανδρέου 126, Άνω Γλυφάδα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Από ramen μέχρι bao buns: πού τρως καλό ασιατικό στα νότια προάστια

Eat + Drink Χτες
Τα νότια έχουν πλέον τη δική τους ταυτότητα στην ασιατική γαστρονομία

Βρήκαμε πού θα φας στην Αθήνα το πιο αμφιλεγόμενο πιάτο του κόσμου

Eat + Drink Προχτές
Κι όμως είναι ελληνική πατέντα!

5 κορυφαίες ψαροταβέρνες για ουζάκι και ψάρι στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Eat + Drink 05.10.2025
Αν σε βγάλει ο δρόμος προς τα ‘κει μετά το μπάνιο σου, πήγαινε οπωσδήποτε!

Τα παλιότερα ταβερνάκια της Αθήνας που κρύβουν ιστορίες και αυθεντικές γεύσεις

Eat + Drink 04.10.2025
Νιώθεις σαν να παίζεις σε παλιά ελληνική ταινία!

Σε αυτά τα μαγαζιά ο χρόνος πάγωσε στα τέλη του 20ου αιώνα

Eat + Drink 04.10.2025
Καφέ, μπαρ και ταβέρνες βγαλμένες από τις ""χρυσές"" δεκαετίες του ... `60-`70`-80-`90`!

5 αυλές στην Αθήνα για φαγητό και κρασάκι με την παρέα σου

Eat + Drink 28.09.2025
Όσο ο καιρός είναι καλός, τα ταβερνάκια έχουν την τιμητική τους!

4 ταβερνάκια στην Αθήνα βγαλμένα από άλλη εποχή

Eat + Drink 27.09.2025
Θρυλικές ταβέρνες με μεγάλη ιστορία που σε ταξιδεύουν στο χρόνο!

Ο Dub FX στο Fuzz στις 18 Οκτωβρίου: Κλείσε το εισιτήριό σου σήμερα

Exodos 25.09.2025
Ένα εκρηκτικό μουσικό υπερθέαμα στην Αθήνα

6 εστιατόρια στην Αθήνα που ξέρουν από καλό ψάρι

Eat + Drink 21.09.2025
Πάρε την παρέα σου και πήγαινε οπωσδήποτε!

Τα πιο juicy burgers στην Αθήνα αυτή τη στιγμή

Eat + Drink 19.09.2025
Αν ψάχνεις πού να φας το επόμενο burger σου, κράτα αυτή τη λίστα!

Τα νέα coffee shops της Αθήνας που μοιάζουν με Βερολίνο

Eat + Drink 17.09.2025
Γιατί όλοι μιλάνε γι’ αυτά;