E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο πόλεμος των μπαλονιών ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα

Τι συμβαίνει ανάμεσα στις δύο χώρες;

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 30/5/2024 | 00:08

Ο πόλεμος των μπαλονιών ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα
pexels

Μπαλόνια πάνω από τα εδάφη της Νότιας Κορέας βρέθηκαν για πολλοστή φορά, με μια πρακτική που κράταει χρόνια ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η Βόρεια Κορέα έστειλε μπαλόνια που έσκασαν στο έδαφος της Νότιας Κορέας που μέσα είχαν ακαθαρσίες και προπαγανδιστικό υλικό.

Η Κυβέρνηση της Νότιας Κορέας προέτρεψε στους κατοίκους των περιοχών δίπλα στα σύνορα να μη κυφκλοφορούν και να μείνουν σπίτι τους.

90 μπαλόνια έπεσαν σε περιοχές που κατοικούνται από νοτιοκορεάτες, και ο στρατός ανέλαβε τη συγκομιδή του περιεχομένου των μπαλονιών.

Πρόκειται για μια πρακτική που επιδίδονται και οι δύο χώρες χρόνια τώρα.

Και από τη Νότια Κορέα έχουν περάσει μπαλόνια με υλικό που ζητά τον κόσμο να εναντιωθεί στο καθεστώς, με απαγορευμένα προιόντα, όπως φαγητά, μουσικά cd, ακόμα και μετρητά.

Η Βόρεια Κορέα συνηθίζει να πετάει προπαγανδιστικό υλικό και οτιδήποτε μπορεί να χαλάσει τη καθημερινότητα της απέναντι χώρας. Κυρίως σκουπίδια και ακαθαρσίες ζώων.

«Απειλεί σοβαρά την ασφάλεια του λαού μας. Η Βόρεια Κορέα είναι εξ ολοκλήρου υπεύθυνη για ό,τι συμβαίνει λόγω των μπαλονιών και προειδοποιούμε αυστηρά τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει αμέσως αυτή την απάνθρωπη και ωμή ενέργεια», δήλωσε ο στρατός. Εκτός από την προπαγάνδα κατά της Πιονγκγιάνγκ, ακτιβιστές στη Νότια Κορέα έχουν εκτοξεύσει μπαλόνια που μεταφέρουν, μεταξύ άλλων, μετρητά, απαγορευμένο περιεχόμενο μέσων, ακόμη και Choco Pies - ένα νοτιοκορεατικό σνακ που απαγορεύεται στον Βορρά.

Μια πρακτική που δεν μπορεί να καταλάβει ο υπόλοιπος πλανήτης, αλλά από ότι φαίνεται παίρνουν στα σοβαρά στη κορεατική χερσόνησο, καθώς συνεχίζεται ακόμα και στις μέρες από το 1950.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρω Κοντού: Πώς γνώρισε τον Χορν και πώς την έπεισε να κάνει επέμβαση στην μύτη της

E-Daily 3.Left 15.07.2026
«Ο Χορν και ο Φίνος επέμεναν. Ο Χορν μου έλεγε ότι είχα μια μύτη τραγωδού και ένα ταπεραμέντο κομεντιέν. Κατά συνέπεια πρέπει να θυσιάσουμε αυτή τη μυτούλα»

«Ή αυτή ή εγώ»: Η αποκάλυψη της Μάρως Κοντού για το βέτο που της έκλεισε την πόρτα της Φίνος Φιλμ

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Χρόνια μετά, η σπουδαία ηθοποιός έμαθε γιατί δεν συνέχισε ποτέ τη συνεργασία της με τη Φίνος Φιλμ, ενώ συγκίνησε μιλώντας για τον τρόπο που φανταζόταν το τέλος της ζωής της.

Το βουνό που φοβάται ο Τραμπ: Το πυρηνικό φρούριο του Ιράν 600 μέτρα κάτω από τη γη

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Το μυστήριο γύρω από τη χρήση της εγκατάστασης

Οι Ταλιμπάν στις Βρυξέλλες: Γιατί τους δέχθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Το «αγκάθι» των απελάσεων και το διπλωματικό deal

Η περίφημη διατροφή των 6.000 θερμίδων του Έρλινγκ Χάαλαντ ‑ Τι τρώει ο διάσημος ποδοσφαιριστής

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει καθημερινά το διαιτολόγιο του Νορβηγού σταρ και γιατί δεν είναι κατάλληλο για όλους

Όταν η Πάολα Ρεβενιώτη συνάντησε τη «Δήμητρα της Λέσβου» στην Σκάλα Συκαμιάς

Πρόσωπα Χτες
Η συγκλονιστική συνάντηση της Πάολας Ρεβενιώτη με τη «Δήμητρα» της Σκάλας Συκαμιάς το 2017 αποτελεί σήμερα ένα σπάνιο ντοκουμέντο για τη διαφορετικότητα και τον αποκλεισμό.

Πωλείται το εγκαταλελειμμένο «παλάτι» του Γιάννη Πουλόπουλου

E-Daily 3.Left Χτες
Η άνοδος και η πτώση του θρυλικού «Ουράνιου Τόξου»

Εκεί που εμείς κάνουμε διακοπές, κάποιες γυναίκες φοβούνται να πάνε στη δουλειά

E-Daily 3.Left Χτες
Οι γυναίκες πίσω από το ελληνικό καλοκαίρι: Παρενόχληση, φόβος και σιωπή

Γιατί βγήκαν οι αγιοβασίληδες στο δρόμο, καλοκαιριάτικα, στη Δανία;

E-Daily 3.Left Χτες
Η πόλη που γέμισε Αγιους Βασίληδες ενώ η Ευρώπη έλιωνε από τη ζέστη

Τέλος το checkout στις 12; Η νέα τάση στα ξενοδοχεία γίνεται viral

E-Daily 3.Left Χτες
Μια νέα πολιτική που επιτρέπει στους επισκέπτες να μένουν ακριβώς 24 ώρες από τη στιγμή του check-in γίνεται viral και ίσως αλλάξει για πάντα τον τρόπο που ταξιδεύουμε