E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τεντ Σαράντος: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρόκειται να πάρει τη δουλειά σας, το άτομο που τη χρησιμοποιεί σωστά όμως μπορεί

Κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας στην ψυχαγωγία πολεμήθηκε και στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι οδήγησε στην ανάπτυξη της επιχείρησης, δήλωσε ο συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix

Δημοσίευση 28/5/2024 | 20:41

Τεντ Σαράντος: Η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρόκειται να πάρει τη δουλειά σας, το άτομο που τη χρησιμοποιεί σωστά όμως μπορεί

Ο Τεντ Σαράντος, συνδιευθύνων σύμβουλος του Netflix, δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης στο Χόλιγουντ. Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης στους New York Times, ο Σαράντος δήλωσε ότι αμφιβάλλει αν οι πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης θα αντικαταστήσουν ποτέ επαγγέλματα του Χόλιγουντ, όπως οι σεναριογράφοι.

«Έχω περισσότερη πίστη στους ανθρώπους από αυτό. Πραγματικά το πιστεύω. Δεν πιστεύω ότι ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης θα γράψει ένα καλύτερο σενάριο από έναν σπουδαίο σεναριογράφο ή θα αντικαταστήσει μια σπουδαία ερμηνεία ή ότι δεν θα είμαστε σε θέση να καταλάβουμε τη διαφορά», δήλωσε ο Σαράντος. «Η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρόκειται να πάρει τη δουλειά σας. Το άτομο που θα χρησιμοποιήσει καλά την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να πάρει τη δουλειά σας».

Ο Σαράντος ανέπτυξε το θέμα χαρακτηρίζοντας το AI ως «ένα φυσικό είδος εξέλιξης των πραγμάτων που συμβαίνουν στον δημιουργικό χώρο σήμερα, ούτως ή άλλως».

«Οι μεγάλες σκηνές δεν εκτόπισαν τα επιτόπια γυρίσματα», είπε. «Οι σεναριογράφοι, οι σκηνοθέτες, οι μοντέρ θα χρησιμοποιήσουν την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο για να κάνουν τη δουλειά τους καλύτερα και για να κάνουν τα πράγματα πιο αποδοτικά και πιο αποτελεσματικά. Και στην καλύτερη περίπτωση, για να βάλουν στην οθόνη πράγματα που θα ήταν αδύνατο να γίνουν».

«Σκεφτείτε αυτό το γιγαντιαίο άλμα από το χειροποίητο animation στο computer-generated animation και δείτε πόσους περισσότερους ανθρώπους απασχολεί σήμερα το animation από ό, τι παλαιότερα», συνέχισε ο Σαράντος. «Θυμάστε πώς όλοι πολεμούσαν τις βιντεοκασέτες; Για αρκετές δεκαετίες, τα στούντιο δεν έδιναν άδεια χρήσης ταινιών στην τηλεόραση. Έτσι, κάθε εξέλιξη της τεχνολογίας στην ψυχαγωγία πολεμήθηκε και στη συνέχεια αποδείχθηκε τελικά ότι οδήγησε στην ανάπτυξη της επιχείρησης. Δεν ξέρω αν αυτό θα ήταν διαφορετικό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα επιδόματα που δικαιούνται οι νέοι από το κράτος

Οικονομία 03.02.2026
Δείτε αναλυτικά τα στοχευμένα επιδόματα και προγράμματα στήριξης για τους νέους

Πένθος στην ΑΕΚ: Πέθανε ο Βαγγέλης Πετράκης

Αθλητικά Νέα 03.02.2026
Στο πένθος βυθίστηκε η «οικογένεια» της ΑΕΚ, καθώς έφυγε από τη ζωή ο πρώην τερματοφύλακας της ομάδας, Βαγγέλης Πετράκης

Πώς ένα… πιθάρι άλλαξε τη ζωή μίας 91χρονης και των συγγενών της – Νόμιζε ότι άξιζε μόνο 100 δολάρια

Κόσμος 03.02.2026
Πώς ένα ξεχασμένο αντικείμενο στη βεράντα μετετράπη σε ένα απρόσμενο δώρο γενεθλίων αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων

Γαλλία: Η εισαγγελία καλεί τον Έλον Μασκ για κατάθεση – Τι ψάχνει στο Χ η δικαστική έρευνα

Κόσμος 03.02.2026
Μετά τις αποκαλύψεις για την ΑΙ Grok του Χ η εισαγγελία πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του Χ στο Παρίσι

Ταξί: Σε εξέλιξη η πορεία των αυτοκινητιστών – Προειδοποίηση για απεργία διαρκείας

Ελλάδα 03.02.2026
Πορεία προς το Μαξίμου πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι αυτοκινητιστές ταξί. Προειδοποιούν με απεργία διαρκείας.

Fake news στην Ευρώπη: Η θέση της Ελλάδας

Κόσμος 03.02.2026
Τι δείχνει νέα έρευνα

Νεκρός άνδρας στη Βούλα: Έφερε τραύμα στον λαιμό

Ελλάδα 03.02.2026
Συναγερμός στις Αρχές - Οι πρώτες πληροφορίες

Όταν ο Επστάιν κάλεσε τον Μπερλουσκόνι στα πάρτι του: «Όχι ευχαριστώ, τα κορίτσια επιστρέφουν μόνα τους στο σπίτι μου»

Κόσμος 03.02.2026
«Δεν υπάρχει λόγος απαγωγής» - Σοκ από την ατάκα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού