E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΗΠΑ: Κυνηγοί ανεμοστρόβιλων κατέγραψαν στέγες σπιτιών να σηκώνονται

Από το Σάββατο, ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις πεδινές εκτάσεις στο νότιο τμήμα της χώρας

Δημοσίευση 27/5/2024 | 20:15

ΗΠΑ: Κυνηγοί ανεμοστρόβιλων κατέγραψαν στέγες σπιτιών να σηκώνονται

Σε τουλάχιστον 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών - Ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις πεδινές εκτάσεις

Ο απολογισμός των θυμάτων από τους ανεμοστρόβιλους και άλλες σφοδρές καταιγίδες στις νότιες ΗΠΑ αυξήθηκε περαιτέρω σε τουλάχιστον 21 νεκρούς, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να μετατοπίζονται προς το ανατολικό τμήμα της χώρας.

Από το Σάββατο, ανεμοστρόβιλοι σάρωσαν τις πεδινές εκτάσεις στο νότιο τμήμα της χώρας, ξεκινώντας από το βόρειο τμήμα του Τέξας για να κατευθυνθούν προς τα ανατολικά, ισοπεδώνοντας στο πέρασμά τους κτίρια και υποδομές. 

Τα φαινόμενα συνεχίζουν την πορεία τους προς τις ακτές του Ατλαντικού. Ισχυρές καταιγίδες και πιθανοί ανεμοστρόβιλοι αναμένονται σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα στην περιοχή των Μεγάλων Λιμνών, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με την αμερικανική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS).

Στο Κεντάκι, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν έπειτα από σειρά ανεμοστρόβιλων, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Άντι Μπέσιαρ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα, διευκρινίζοντας πως ένας εξ αυτών έπληξε σε αυτήν την πολιτεία στις κεντροανατολικές ΗΠΑ μια έκταση τουλάχιστον 65 χιλιομέτρων.

Αυτό προκάλεσε «σημαντικές ζημιές» στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον ιστότοπο poweroutage.us, περίπου 165.000 νοικοκυριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι σε αυτήν την πολιτεία, περισσότερα από 500.000 σε ολόκληρη την περιοχή.

Σε εντυπωσιακές εικόνες που κατέγραψαν κυνηγοί ανεμοστρόβιλων στην περιοχή διακρίνονται οι ανεμοστρόβιλοι να παρασύρουν στέγες σπιτιών και να προκαλούν σπινθήρες σε καλώδια ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρίνιο: Πρώην υπάλληλος «φόρτωσε» την εταιρική κάρτα καυσίμων εταιρείας με 32.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι ημεδαπών για κλοπή, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Πτώση των βάσεων δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις μετά τις Πανελλήνιες 2026

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Τα μαθήματα και τα επιστημονικά πεδία

Νεκροί τρεις ναυτικοί του πετρελαιοφόρου Settebello που έπληξαν οι ΗΠΑ στα ανοιχτά του Ομάν

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Το Settebello είναι το όγδοο πλοίο που εξουδετερώνεται μετά την έναρξη του αποκλεισμού των ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ

Παραιτήθηκε ο γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου

Πολιτική 11.06.2026
Δεύτερη παραίτηση Γενικού Γραμματέα με φόντο το κύκλωμα στις πολεοδομίες - έξι συλλήψεις έχουν ήδη πραγματοποιηθεί.

Καθαρισμός οικοπέδων: Φρένο στην παράταση ‑ Μεγάλα πρόστιμα στους ξεχασιάρηδες

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Μόλις 300.000–350.000 δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως τώρα, ενώ η προθεσμία της 15ης Ιουνίου παραμένει αμετάκλητη σύμφωνα με τον υπουργό Τουρνά.

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Σερβετάς

Ελλάδα 11.06.2026
Ξαφνικός θάνατος σε ηλικία 66 ετών

Σε ποια χώρα η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπεριληφθεί στα σχολικά προγράμματα

Κόσμος 11.06.2026
Η κυβέρνηση διέθεσε για τον σκοπό αυτό 300 εκατομμύρια ευρώ

Ποια χρέη προς την εφορία χαρακτηρίζονται «ανεπίδεκτα είσπραξης»

Οικονομία 11.06.2026
Η ΑΑΔΕ εντάσσει επιπλέον 6 δισ. ευρώ στα «παγωμένα» χρέη έως το τέλος του 2026, χωρίς ωστόσο αυτά να διαγράφονται.

Υπόθεση Λιανά: Τι αποκαλύφθηκε για την οικογένεια του βασικού υπόπτου που συγκλονίζει τη Γαλλία

E-Daily 2.TopNews 11.06.2026
Ο πατέρας και ο αδελφός του Ζερόμ Μπαρελά έχουν κατά το παρελθόν αντιμετωπίσει κατηγορίες για βιασμό, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Τραμπ: «Ο Ερντογάν είναι πολύ καλός φίλος μου»

Κόσμος 11.06.2026
«Δεν θα γίνει κάτι με Τουρκία-Ισραήλ, τουλάχιστον όσο είμαι εγώ πρόεδρος», εκτίμησε

Σκηνές χάους στο Μπέλφαστ: Φλεγόμενα οχήματα και αιματηρές ταραχές παρέλυσαν την πόλη

Κόσμος 11.06.2026
Για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα η Βόρεια Ιρλανδία φλέγεται, με επιθέσεις εναντίον μεταναστών, εμπρησμούς και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, μετά από μαχαίρωμα Σουδανού υπηκόου.