E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαμία: Νέες μαρτυρίες για το εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα γεύματα ‑ «Μύριζε βενζίνη»

Τα σενάρια για τη μεγάλη πυρκαγιά στο εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα γεύματα στη Λαμία

Δημοσίευση 26/5/2024 | 19:08

Λαμία: Νέες μαρτυρίες για το εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα γεύματα ‑ «Μύριζε βενζίνη»

Νέες αποκαλύψεις για το εργοστάσιο στη Λαμία που εμπλέκεται με την τρoφική δηλητηρiαση 63 μαθητών σε σχολείο. Στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής» ο Βασίλης Λαμπρόπουλος φέρνει στο φως νέες καταγγελίες για τα έτοιμα γεύματα σε σχολεία και οργανισμούς του Δημοσίου. Ήδη η Πυροσβεστική έχει κάποιες ενδείξεις για τα αίτια της πυρκαγιάς και σύμφωνα με μαρτυρίες των ιδιωτών που βοήθησαν στο σημείο, ο χώρος «μύριζε βενζίνη».

Η χημική ανάλυση 20 δειγμάτων από ισάριθμα σημεία του κατεστραμμένου εργοστασίου στη Λαμία, τα δεδομένα που θα δώσει η έρευνα από τις κάμερες στο πίσω μέρος του κτηρίου και σε άλλες γειτονικές μονάδες και οι καταθέσεις υπαλλήλων σε αυτές αναμένεται να ρίξουν φως στα αίτια της πυρκαγιάς.

Υψηλόβαθμα στελέχη που μίλησαν στο Βήμα αναφέρθηκαν στην ύπαρξη αρχικών ενδείξεων εμπρησμού. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα διερευνηθούν τόσο ο ισχυρισμός ότι γη φωτιa ξεκίνησε από τη σβησμένη μηχανή ενός βαν που βρισκόταν στο υπόστεγο του κτηρίου όσο και η καταστρoφή δύο καταγραφικών συστημάτων και η εξαφάνιση ενός τρίτου στις κάμερες από το σύστημα εποπτείας του κεντρικού χώρου της συγκεκριμένης μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της επόμενης ημέρας από την πυρκαγιά ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του ΕΦΕΤ για να πραγματοποιήσει σχετικό έλεγχο έπειτα από διαδικασία που είχε αναβληθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν συγκεντρωθεί αλλά και τη μαρτυρία αλλοδαπού εργαζομένου που περίμενε τον φύλακα του εργοστασίου, η φωτιa ξεκίνησε από το υπόστεγο του κτηρίου. Εκεί διαπιστώθηκε ότι βρίσκονταν τρία φορτηγά ψυγεία από τα οποία θα μπορούσε να προκληθεί η φωτιa. Η μαρτυρία όμως του εργαζομένου ανατρέπει όλα τα σενάρια.

Αντιθέτως, σύμφωνα με όσα είπε ο εργαζόμενος, η φωτιa ξεκίνησε από το μπροστινό μέρος – που περιλαμβάνει τη μηχανή – του παρκαρισμένου βαν και το οποίο ήταν πολύ κοντά στο κεντρικό κτήριο που παραδόθηκε στις φλόγες. Σημαντικό ρόλο όμως θα παίξουν και οι κάμερες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του εργοστασίου.

Στόχος της έρευνας είναι να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κάποια ύποπτη κίνηση από το διάστημα που ξεκίνησε η πυρκαγιά μέχρι όταν επεκτάθηκε. Από τις κάμερες όμως δε φαινόταν εκείνη την ώρα να υπάρχει κάποιο άτομο στον περιφραγμένο χώρο.

Ένα ακόμα στοιχείο που προβληματίζει τις Αρχές είναι η ταχύτητα που εξαπλώθηκε η φωτιa, η οποία δε δικαιολογούταν σύμφωνα με εμπειρογνώμονες από τα υλικά που είχε στο εσωτερικό του, το εργοστάσιο. Μαρτυρίες ιδιωτών που βοήθησαν στην κατάσβεση, αναφέρουν ότι μύριζε βενζίνη χωρίς όμως να επιβεβαιώνονται ακόμα.

Ένας χημικός και ένας μηχανολόγος μηχανικός θα συνδράμουν στις έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς και τη σύνταξη του τεχνικού πορίσματος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ναυάγησε» η συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό – Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για απόπειρα διάσπασης

Ελλάδα Χτες
«Παγώνει» ο διάλογος με ευθύνη της κυβέρνησης – Η στρατηγική των δύο ραντεβού δυναμίτισε το κλίμα, μιλούν για πολιτικό παιχνίδι με τα μπλόκα

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τον τραυματισμό γυναίκας από πτώση οροφής

Ελλάδα Χτες
Δικογραφία για παραβίαση κανόνων οικοδομικής και κοινώς επικίνδυνη βλάβη – Έλεγχοι σε όλα τα καταστήματα εστίασης

Fast track πόρισμα ζητά η κυβέρνηση για το μπλακ άουτ στο FIR

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά ερωτήματα για τη βιασύνη της κυβέρνησης και την επιλογή να μη συμμετάσχει ο ΕΟΔΑΣΑΑΜ στη διερεύνηση

Μαρία Καρυστιανού: «Δεν θα ανεχθώ όποιον στηλιτεύει τον αγώνα μου» – Επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της στις εκλογές

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του συλλόγου «Τέμπη 2023» δηλώνει έτοιμη να παραιτηθεί αν της ζητηθεί, απαντά στις εσωτερικές αντιδράσεις και επιβεβαιώνει τη δημιουργία πολιτικού κινήματος.

Μαρινάκης: Στόχος μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη να αρθούν τα μπλόκα – «Δεν λειτουργούμε με τελεσίγραφα»

Ελλάδα Χτες
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθαρίζει ότι ο διάλογος με τους αγρότες θα γίνει χωρίς όρους και πιέσεις, με στόχο την αποκλιμάκωση των κινητοποιήσεων και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Σέρρες: «Δεν τον σκότωσα εγώ» επιμένει ο 16χρονος

Ελλάδα Χτες
Εμπλοκή δεύτερου ατόμου εξετάζουν οι Αρχές

Πέθανε ο θηλυκός χιμπατζής Ai σε ηλικία 49 ετών

Κόσμος Χτες
Χαρακτηρίστηκε «ιδιοφυΐα» λόγω υψηλού IQ

Βόλος: Θρίλερ με θάνατο βρέφους λίγο πριν τη γέννα ‑ Στο εδώλιο ο γιατρός

Ελλάδα Χτες
Ο γιατρός αρνείται οποιαδήποτε αμέλεια, υποστηρίζοντας ότι ακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα ιατρικά πρωτόκολλα και προέβη σε όλες τις ενέργειες που όφειλε

Αγρια επίθεση καρχαρία σε γυναίκα στη Βραζιλία: «Ήξερα ότι με είχε δαγκώσει», δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Η επίθεση καταγράφηκε καρέ καρέ από υποβρύχια κάμερα με το θύμα τελικά να γλιτώνει με αρκετά ράμματα

Πιερία: Ξεκίνησε η δίκη της 34χρονης που σκότωσε κι έθαψε στην αυλή του σπιτιού της τον 58χρονο σύντροφό της

Ελλάδα Χτες
Για πέντε μήνες η 34χρονη προσποιούνταν πως τον αναζητούσε εναγωνίως, δίνοντας συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Αγριος ελέφαντας σε αμόκ στην Ινδία: 20 νεκροί σε εννέα ημέρες, μεταξύ τους πατέρας με παιδιά 6 και 8 ετών

Κόσμος Χτες
Οι περισσότεροι θάνατοι συνέβησαν τη νύχτα, όταν οι κάτοικοι φυλάσσουν το ρύζι στα χωράφια και τις αποθήκες

Πρεμιέρα για τις χειμερινές εκπτώσεις, ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Ελλάδα Χτες
Eμπορικοί σύλλογοι και ενώσεις καταναλωτών υπενθυμίζουν ότι οι εκπτώσεις πρέπει να είναι διαφανείς και αληθείς, με την αρχική και τη μειωμένη τιμή να αναγράφονται ξεκάθαρα στις ετικέτες, ώστε οι αγορές να είναι ασφαλείς και συμφέρουσες για όλους