E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 6 νεογέννητα βρέφη κάηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων

Νεογέννητα μωρά σκοτώθηκαv σε πυρκαγιά σε νοσοκομείο στο Δελχί μετά από «αλυσιδωτές εκρήξεις»

Δημοσίευση 26/5/2024 | 11:52

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 6 νεογέννητα βρέφη κάηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων

Τουλάχιστον έξι νεογέννητα μωρά έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων στην Ινδία, σύμφωνα με αναφορές. Ο Arvind Kejriwal, επικεφαλής υπουργός του Δελχί, χαρακτήρισε τη φωτιά «σπαρακτική» και είπε ότι όποιος ευθύνεται για την αιτία -που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από την έκρηξη δεξαμενών οξυγόνου- «δε θα γλιτώσει».

Οι πυροσβέστες είπαν ότι μετέφεραν 12 νεογέννητα έξω από το κέντρο στην περιοχή Vivek Vihar στο ανατολικό Νέο Δελχί αργά το βράδυ του Σαββάτου, αλλά έξι από αυτά πέθαναν λόγω εισπνοής καπνού. Ένα ακόμη βρέφος πιστεύεται ότι πέθαvε το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν διαφορετικές αναφορές για το αν έχουν σκοτωθεί έξι ή επτά βρέφη μέχρι στιγμής.

Άλλοι πέντε άνθρωποι επέζησαν και νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Δελχί, Atul Garg. Η φωτιά, που ξέσπασε στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, κατασβέστηκε μετά από περίπου μία ώρα. Οι αρχές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι μια έκρηξη φιάλης οξυγόνου ήταν η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς, αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.

«Ήταν μια πολύ σκληρή επιχείρηση», είπε ο Garg σύμφωνα με το India Today. «Φτιάξαμε δύο ομάδες. Η μία ομάδα ξεκίνησε την πυρόσβεση γιατί έγινε έκρηξη κυλίνδρων. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια αλυσίδα από εκρήξεις κυλίνδρων.

Έπρεπε να σωθούμε επίσης. Ξεκινήσαμε επιχειρήσεις διάσωσης και για μωρά. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να σώσουμε όλα τα παιδιά… Αυτό είναι ένα θλιβερό περιστατικό». Ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με την αστυνομία του Δελχί.

Ο Arvind Kejriwal, επικεφαλής υπουργός του Δελχί, χαρακτήρισε τη φωτιά «σπαρακτική», προσθέτοντας ότι «τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται και όποιος ευθύνεται για αυτή την αμέλεια δε θα γλιτώσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Ελλάδα Χτες
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με νεογέννητο βρέφος ‑ Δίωξη για εμπορία ανθρώπων

Ελλάδα Χτες
Συναγερμός στις Αρχές της Θεσσαλονίκης

Ουκρανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον 2 νεκροί και ο δράστης

Λιοσίων: Παράσυρση ανήλικης με εγκατάλειψη – Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι

Ελλάδα Χτες
Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο ΚΑΤ μια ανήλικη

Αίσιο τέλος για τον 7χρονο Βαγγέλη στη Θεσσαλονίκη που τον άρπαξε ο πατέρας του

Ελλάδα Χτες
Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία του

Πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους

Ελλάδα Χτες
Σε ποιες περιοχές της χώρας «άγγιξε» τους 30°C ο υδράργυρος

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι‑Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» ‑ Είχε ειλεό

Ελλάδα Χτες
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος ‑ Οι υπόλοιπες αργίες του 2026

Ελλάδα Χτες
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή ‑ Πότε ξεκινά

Καιρός Χτες
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της

Ελλάδα Χτες
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή

Αθλητικά Νέα Χτες
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας