E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 6 νεογέννητα βρέφη κάηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων

Νεογέννητα μωρά σκοτώθηκαv σε πυρκαγιά σε νοσοκομείο στο Δελχί μετά από «αλυσιδωτές εκρήξεις»

Δημοσίευση 26/5/2024 | 11:52

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 6 νεογέννητα βρέφη κάηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων

Τουλάχιστον έξι νεογέννητα μωρά έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων στην Ινδία, σύμφωνα με αναφορές. Ο Arvind Kejriwal, επικεφαλής υπουργός του Δελχί, χαρακτήρισε τη φωτιά «σπαρακτική» και είπε ότι όποιος ευθύνεται για την αιτία -που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από την έκρηξη δεξαμενών οξυγόνου- «δε θα γλιτώσει».

Οι πυροσβέστες είπαν ότι μετέφεραν 12 νεογέννητα έξω από το κέντρο στην περιοχή Vivek Vihar στο ανατολικό Νέο Δελχί αργά το βράδυ του Σαββάτου, αλλά έξι από αυτά πέθαναν λόγω εισπνοής καπνού. Ένα ακόμη βρέφος πιστεύεται ότι πέθαvε το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν διαφορετικές αναφορές για το αν έχουν σκοτωθεί έξι ή επτά βρέφη μέχρι στιγμής.

Άλλοι πέντε άνθρωποι επέζησαν και νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Δελχί, Atul Garg. Η φωτιά, που ξέσπασε στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, κατασβέστηκε μετά από περίπου μία ώρα. Οι αρχές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι μια έκρηξη φιάλης οξυγόνου ήταν η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς, αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.

«Ήταν μια πολύ σκληρή επιχείρηση», είπε ο Garg σύμφωνα με το India Today. «Φτιάξαμε δύο ομάδες. Η μία ομάδα ξεκίνησε την πυρόσβεση γιατί έγινε έκρηξη κυλίνδρων. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια αλυσίδα από εκρήξεις κυλίνδρων.

Έπρεπε να σωθούμε επίσης. Ξεκινήσαμε επιχειρήσεις διάσωσης και για μωρά. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να σώσουμε όλα τα παιδιά… Αυτό είναι ένα θλιβερό περιστατικό». Ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με την αστυνομία του Δελχί.

Ο Arvind Kejriwal, επικεφαλής υπουργός του Δελχί, χαρακτήρισε τη φωτιά «σπαρακτική», προσθέτοντας ότι «τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται και όποιος ευθύνεται για αυτή την αμέλεια δε θα γλιτώσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καβγάς Έλον Μασκ με τον CEO της Ryanair: «Είσαι εντελώς ηλίθιος»

Κόσμος Χτες
Aναρωτήθηκε μήπως να αγοράσει την εταιρεία

Πέθανε στα 94 του ο πατριάρχης της Βιοχάλκο Νίκος Στασινόπουλος

Ελλάδα Χτες
«Το μεγάλο του έργο άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στη σύγχρονη βιομηχανία της Ελλάδας»

Λάρισα: Έκανε όπισθεν και τραυμάτισε τρίχρονο κοριτσάκι– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείo

Ελλάδα Χτες
To κοριτσάκι που διέμενε σε χωριό του δήμου Τυρνάβου

Χειμερινές εκπτώσεις: Ποιες Κυριακές είναι ανοικτά τα καταστήματα

Οικονομία Χτες
Λόγω χειμερινών εκπτώσεων, τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν τις Κυριακές, 18 και 25 Ιανουαρίου

Κωνσταντινούπολη: Ανήλικος μαχαίρωσε θανάσιμα 17χρονο – Σοκάρει η ομολογία του

Κόσμος Χτες
Αγρια δολοφονία μπροστά σε κάμερα ασφαλείας

Αγρίνιο: Ομολόγησε ο δράστης για τη δολοφονία του 50χρονου – Στο μικροσκόπιο ερωτικό κίνητρο

Ελλάδα Χτες
Σοκ στη Μακρύνεια από τον θάνατο του Κώστα Αλεξανδρή

«Κόκκινος Συναγερμός» για την επιτραπέζια ελιά – Απειλείται από τη συμφωνία με τη Mercosur

Οικονομία Χτες
Η συμφωνία ΕΕ – Mercosur απειλεί τη βιωσιμότητα του κλάδου και στρεβλώνει τον ανταγωνισμό

«Να μάθουμε τι συνέβη» – Πέντε οικογένειες μηνύουν το TikTok για τους θανάτους των παιδιών τους

Κόσμος Χτες
Βρετανοί γονείς οδηγούν το TikTok σε αμερικανικό δικαστήριο σε μια υπόθεση-ορόσημο για την ευθύνη των social media

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα Χτες
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη