E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 6 νεογέννητα βρέφη κάηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων

Νεογέννητα μωρά σκοτώθηκαv σε πυρκαγιά σε νοσοκομείο στο Δελχί μετά από «αλυσιδωτές εκρήξεις»

Δημοσίευση 26/5/2024 | 11:52

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 6 νεογέννητα βρέφη κάηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων

Τουλάχιστον έξι νεογέννητα μωρά έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων στην Ινδία, σύμφωνα με αναφορές. Ο Arvind Kejriwal, επικεφαλής υπουργός του Δελχί, χαρακτήρισε τη φωτιά «σπαρακτική» και είπε ότι όποιος ευθύνεται για την αιτία -που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από την έκρηξη δεξαμενών οξυγόνου- «δε θα γλιτώσει».

Οι πυροσβέστες είπαν ότι μετέφεραν 12 νεογέννητα έξω από το κέντρο στην περιοχή Vivek Vihar στο ανατολικό Νέο Δελχί αργά το βράδυ του Σαββάτου, αλλά έξι από αυτά πέθαναν λόγω εισπνοής καπνού. Ένα ακόμη βρέφος πιστεύεται ότι πέθαvε το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν διαφορετικές αναφορές για το αν έχουν σκοτωθεί έξι ή επτά βρέφη μέχρι στιγμής.

Άλλοι πέντε άνθρωποι επέζησαν και νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Δελχί, Atul Garg. Η φωτιά, που ξέσπασε στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, κατασβέστηκε μετά από περίπου μία ώρα. Οι αρχές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι μια έκρηξη φιάλης οξυγόνου ήταν η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς, αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.

«Ήταν μια πολύ σκληρή επιχείρηση», είπε ο Garg σύμφωνα με το India Today. «Φτιάξαμε δύο ομάδες. Η μία ομάδα ξεκίνησε την πυρόσβεση γιατί έγινε έκρηξη κυλίνδρων. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια αλυσίδα από εκρήξεις κυλίνδρων.

Έπρεπε να σωθούμε επίσης. Ξεκινήσαμε επιχειρήσεις διάσωσης και για μωρά. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να σώσουμε όλα τα παιδιά… Αυτό είναι ένα θλιβερό περιστατικό». Ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με την αστυνομία του Δελχί.

Ο Arvind Kejriwal, επικεφαλής υπουργός του Δελχί, χαρακτήρισε τη φωτιά «σπαρακτική», προσθέτοντας ότι «τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται και όποιος ευθύνεται για αυτή την αμέλεια δε θα γλιτώσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο στη Βόρεια Καρολίνα ‑ Αναφορές για πολλούς τραυματίες

Κόσμος 20.04.2026
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα από το περιστατικό είναι πολλά

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ

Ελλάδα 20.04.2026
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»

Bloomberg: Το Κουβέιτ σταματά τις παραδόσεις πετρελαίου, κήρυξε ανωτέρα βία

Κόσμος 20.04.2026
Force majeure για τις αποστολές αργού και διυλισμένων προϊόντων μετά τον νέο αποκλεισμό στο Ορμούζ - Σε επίπεδα 1990 η παραγωγή

Ντόναλντ Τραμπ: Θα υπογραφεί συμφωνία με το Ιράν σήμερα στο Πακιστάν

Κόσμος 20.04.2026
Ο αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς και η αμερικανική αντιπροσωπεία βρίσκονται καθ’ οδόν προς το Ισλαμαμπάντ για τις συνομιλίες με το Ιράν

Ρόδος: Φυλάκιση 10 ετών στον 56χρονο που βίαζε και άφησε έγκυο την κόρη του

Ελλάδα 20.04.2026
Το ίδιο δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή και την κόρη του

Εκτός ελέγχου ο Τραμπ, τον κράτησαν έξω από την αίθουσα για να σώσουν τους Αμερικανούς πιλότους

Κόσμος 20.04.2026
Εκρηκτική η ατμόσφαιρα σύμφωνα με τις αποκαλύψεις από την WSJ