E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 6 νεογέννητα βρέφη κάηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων

Νεογέννητα μωρά σκοτώθηκαv σε πυρκαγιά σε νοσοκομείο στο Δελχί μετά από «αλυσιδωτές εκρήξεις»

Δημοσίευση 26/5/2024 | 11:52

Τραγωδία στην Ινδία: Τουλάχιστον 6 νεογέννητα βρέφη κάηκαν σε φωτιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων

Τουλάχιστον έξι νεογέννητα μωρά έχασαν τη ζωή τους μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νοσοκομείο παίδων στην Ινδία, σύμφωνα με αναφορές. Ο Arvind Kejriwal, επικεφαλής υπουργός του Δελχί, χαρακτήρισε τη φωτιά «σπαρακτική» και είπε ότι όποιος ευθύνεται για την αιτία -που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από την έκρηξη δεξαμενών οξυγόνου- «δε θα γλιτώσει».

Οι πυροσβέστες είπαν ότι μετέφεραν 12 νεογέννητα έξω από το κέντρο στην περιοχή Vivek Vihar στο ανατολικό Νέο Δελχί αργά το βράδυ του Σαββάτου, αλλά έξι από αυτά πέθαναν λόγω εισπνοής καπνού. Ένα ακόμη βρέφος πιστεύεται ότι πέθαvε το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Υπάρχουν διαφορετικές αναφορές για το αν έχουν σκοτωθεί έξι ή επτά βρέφη μέχρι στιγμής.

Άλλοι πέντε άνθρωποι επέζησαν και νοσηλεύονται σε κοντινό νοσοκομείο, δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Δελχί, Atul Garg. Η φωτιά, που ξέσπασε στον πρώτο όροφο του νοσοκομείου, κατασβέστηκε μετά από περίπου μία ώρα. Οι αρχές δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων ANI ότι μια έκρηξη φιάλης οξυγόνου ήταν η πιθανή αιτία της πυρκαγιάς, αλλά δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση.

«Ήταν μια πολύ σκληρή επιχείρηση», είπε ο Garg σύμφωνα με το India Today. «Φτιάξαμε δύο ομάδες. Η μία ομάδα ξεκίνησε την πυρόσβεση γιατί έγινε έκρηξη κυλίνδρων. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια αλυσίδα από εκρήξεις κυλίνδρων.

Έπρεπε να σωθούμε επίσης. Ξεκινήσαμε επιχειρήσεις διάσωσης και για μωρά. Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να σώσουμε όλα τα παιδιά… Αυτό είναι ένα θλιβερό περιστατικό». Ο ιδιοκτήτης του νοσοκομείου τράπηκε σε φυγή, σύμφωνα με την αστυνομία του Δελχί.

Ο Arvind Kejriwal, επικεφαλής υπουργός του Δελχί, χαρακτήρισε τη φωτιά «σπαρακτική», προσθέτοντας ότι «τα αίτια του περιστατικού διερευνώνται και όποιος ευθύνεται για αυτή την αμέλεια δε θα γλιτώσει».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί μυρίζει άσχημα το air condition στο αμάξι; Το λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι οι οδηγοί

E-Daily 3.Left 18.06.2026
Μια καθημερινή συνήθεια λίγων δευτερολέπτων αρκεί για να γεμίσει η καμπίνα με μούχλα και δυσάρεστες οσμές - και οι περισσότεροι οδηγοί δεν το γνωρίζουν.

Γιωτόπουλος: Ξέσπασε ο αδελφός του Κωστή Περατικού ‑ «Δεν μπορεί να περπατά ελεύθερος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Κωστής Περατικός είχε δολοφονηθεί από τη 17 Νοέμβρη

Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Την είδηση έκανε γνωστή ο Σπύρος Μπιμπίλας

Συγκίνηση στο Μουντιάλ 2026: Τίμησαν τη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα μπροστά στους γονείς του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι γονείς του Ντιόγκο Ζότα βρέθηκαν στο Χιούστον για το Πορτογαλία-Κονγκό, όπου προβλήθηκε η μορφή του Πορτογάλου επιθετικού στα μάτριξ του γηπέδου - Τον τίμησε και ο Ζοάο Νέβες όταν σκόραρε.

Το κείμενο συμφωνίας ΗΠΑ – Ιράν: Τι αναφέρει για Στενά του Ορμούζ, Λίβανο, ουράνιο

Κόσμος Χτες
Οι ΗΠΑ έδωσαν στη δημοσιότητα το κείμενο συμφωνίας με το Ιράν – Δείτε και τα 14 σημεία όπως αυτά καταγράφονται στο MoU

Κινηματογραφική ληστεία στην Βρετανία: Συμμορία ξήλωσε ΑΤΜ με γερανό, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή που ληστές ξηλώνουν ΑΤΜ

Συνελήφθη 30χρονη influencer στο αεροδρόμιο του Μαρακές επειδή δημοσίευσε βίντεο που παραπονιόταν για την οδήγηση των ντόπιων, δείτε βίντεο

Κόσμος Χτες
«Δεν έχω ξαναδεί ανθρώπους να οδηγούν έτσι. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο, αυτοκίνητα, μοτοποδήλατα χωρίς κράνη, με παιδιά επιβάτες, που στρίβουν απότομα», είπε σε ένα βίντεο στα social media, το οποίο αργότερα διέγραψε

Βρετανία: Εργάτης κακοποιούσε αγριόχοιρους με δίκρανο και πλαστικό σωλήνα – «Σκηνές αδύνατο να ξεχαστούν»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 48χρονος Στίβεν Γούλγκερ παραδέχθηκε την ενοχή του ενώπιον του δικαστηρίου

Σοκάρει ο ψυχολόγος της Αντιγόνης που δολοφονήθηκε στη Δράμα: «Έβριζε, την υποτιμούσε. Δεν υπήρχε η κοπέλα στη σχέση»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ψυχολόγος της 45χρονης περιέγραψε τον σύζυγό της ως χειριστικό και αποκάλυψε ότι την είχε προτρέψει να αλλάξει κλειδαριές και να ζητήσει μετάθεση από την Αστυνομία.

Ένταση στην δίκη Λυγγερίδη: Μάρτυρας αναίρεσε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά

Ελλάδα Χτες
Ο μάρτυρας δήλωσε στο δικαστήριο ότι η προηγούμενη κατάθεσή του ήταν ψευδής και οφειλόταν σε πίεση και άγχος από τους αστυνομικούς

Με μαχαιριά στο στήθος δολοφονήθηκε ο τραγουδιστής Talay Riley

Κόσμος Χτες
Ο βραβευμένος με Grammy καλλιτέχνης είχε βρεθεί νεκρός σε κήπο σε περιοχή του Λονδίνου - Δύο άντρες και μία γυναίκα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι