E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ιράν: Δυστύχημα και όχι εγκληματική επίθεση η συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσί

«Δεν παρατηρήθηκαν ενδείξεις πυροβολισμού ή κάτι παρόμοιου στα συντρίμμια του ελικοπτέρου», αναφέρει η σχετική έκθεση των ενόπλων δυνάμεων

Δημοσίευση 24/5/2024 | 18:15

Ιράν: Δυστύχημα και όχι εγκληματική επίθεση η συντριβή του ελικοπτέρου του Ραϊσί

Προκαταρκτική έκθεση που συνέταξε ο στρατός του Ιράν ανέφερε ότι δεν έχουν βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία για εγκληματική ενέργεια ή επίθεση μέχρι στιγμής στις έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί, ανέφεραν σήμερα κρατικά ΜΜΕ.

Ο σκληροπυρηνικός Ραϊσί, που θεωρείτο πιθανός διάδοχος του Ανώτατου Ηγέτη αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, σκοτώθηκε όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε έπεσε σε άσχημες καιρικές συνθήκες στα βουνά κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν την Κυριακή.

«Δεν παρατηρήθηκαν ενδείξεις πυροβολισμού ή κάτι παρόμοιου στα συντρίμμια του ελικοπτέρου το οποίο συνετρίβη σε μια περιοχή με μεγάλο υψόμετρο και τυλίχθηκε στις φλόγες», ανέφερε η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων.

«Τίποτα ύποπτο δεν έχει παρατηρηθεί στις συνομιλίες του κέντρου ελέγχου με το πλήρωμα της πτήσης», προστίθεται στο κείμενο. Περισσότερες λεπτομέρειες θα δημοσιοποιηθούν καθώς θα προχωράει η έρευνα, αναφέρει η έκθεση.

Ο Ραϊσί τάφηκε στην ιερή για τους σιίτες πόλη Μασχάντ χθες, Πέμπτη, τέσσερις ημέρες μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου κατά την οποία σκοτώθηκαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν και άλλοι έξι άνθρωποι.

Ειδικοί λένε πως το Ιράν διαθέτει κακό ιστορικό στην αεροπορική ασφάλεια, με επαναλαμβανόμενες συντριβές αεροσκαφών, πολλά από τα οποία είναι αμερικανικής κατασκευής που αγοράστηκαν πριν από την Ισλαμική Επανάσταση του 1979. Η Τεχεράνη λέει πως οι κυρώσεις των ΗΠΑ την εμποδίζουν επί μακρόν να αγοράσει νέα αεροσκάφη ή ανταλλακτικά από τη Δύση προκειμένου να εκσυγχρονίσει τον στόλο της.

Το Ιράν κήρυξε πενθήμερο πένθος για τον Ραϊσί, που εφάρμοσε τις πολιτικές του Χαμενεΐ, κατέστειλε τις δημόσιες διαφωνίες και υιοθέτησε αυστηρή γραμμή σε θέματα εξωτερικής πολιτικής περιλαμβανομένων των συνομιλιών με την Ουάσινγκτον για την αναβίωση της συμφωνίας του 2015 για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας του Ιράν.

Οι προεδρικές εκλογές προγραμματίζεται να διεξαχθούν στις 28 Ιουνίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Μαζαράκης

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Αφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα τόσο στον έντυπο Τύπο όσο και στο ραδιόφωνο.

Θεσσαλονίκη: 25χρονος έζησε εφιάλτη – Τον απήγαγαν με όπλο και του αφαίρεσαν 20.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Δύο αδέρφια, 20 και 16 ετών, έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί και τρεις ακόμη συνεργοί τους - ηλικίας 16, 16 και 18 ετών

Τήνος ‑ Mάχη με τη λειψυδρία: Πρόταση‑βόμβα για τις πισίνες

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Τήνος και η Αλόννησος λόγω λειψυδρίας

Αδιανόητο περιστατικό στο Σέντραλ Παρκ: 18χρονος σκοτώθηκε από αφηνιασμένο άλογο

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Έκανε βόλτα με άμαξα στο φημισμένο πάρκο όταν το άλογο αφηνίασε και την ανέτρεψε

Βόλος: 14χρονη κατήγγειλε τους γονείς της για βία και αρνείται να επιστρέψει στο σπίτι

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Αρνήθηκαν ότι άσκησαν βία στο παιδί τους και υποστήριξαν ότι αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες

Δημήτρης Λιγνάδης: Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη για τρεις βιaσμούς ανηλίκων

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Ο άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού είναι αντιμέτωπος με την πιθανότητα αυστηρότερης ποινικής μεταχείρισης αφού έγινε δεκτή η εισαγγελική έφεση

Έκρηξη στο OPEN: Στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα η Μίνα Καραμήτρου

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Η δημοσιογράφος χτύπησε στο χέρι και στο πόδι ενώ φέρει εκδορές σε όλο της το σώμα

Μουντιάλ 2026: Αγγλία – Κροατία 4‑2: Θρίαμβος σε ματσάρα στο Ντάλας, όλα τα γκολ

Αθλητικά Νέα 18.06.2026
Η Αγγλία ξεκίνησε με τρίποντο το Μουντιάλ 2026, επικρατώντας 4-2 της Κροατίας σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις και αμφίρροπη εξέλιξη.

Ηράκλειο: Γυναίκα επιτέθηκε σε ψυχολόγο μέσα σε δημόσια δομή – Την χτύπησε και της τράβηξε τα μαλλιά

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν στην επίθεση

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Ποιο «πρόσωπο‑κλειδί» εξέτασε ξανά η Αστυνομία

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Σαρωτική έρευνα από μηδενική βάση διεξάγουν οι Αρχές στα Χανιά, επιστρέφοντας στο σπίτι της αγνοούμενης και ακολουθώντας βήμα-βήμα την τελευταία της διαδρομή.

«Αν πειράξετε την οικογένειά μου, δεν θα σταματήσω μέχρι να σας καταστρέψω όσο ζω»

E-Daily 2.TopNews 18.06.2026
Βουλευτής που αποχώρησε από το κόμμα του Ράμα καταγγέλλει απειλές κατά της οικογένειάς της