E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο πρώτος millenial καθολικός άγιος ‑ Πέθανε στα 15 του από λευχαιμία, τα δύο θαύματα που έκανε

Η αιφνιδιαστική απόφαση του πάπα Φραγκίσκου να τον αγιοποιήσει

Δημοσίευση 24/5/2024 | 12:15

Αυτός είναι ο πρώτος millenial καθολικός άγιος ‑ Πέθανε στα 15 του από λευχαιμία, τα δύο θαύματα που έκανε

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία απέκτησε τον πρώτο άγιο των millenials (στη γενιά ανήκουν όσοι γεννήθηκε μεταξύ 1980 και 1995). Πρόκειται για τον Κάρλο Ακούτις, έναν Ιταλό έφηβο που γεννήθηκε στο Λονδίνο και αφιέρωσε τη σύντομη ζωή του στην διάδοση της καθολικής πίστης μέσω του διαδικτύου, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Sky News.

O Πάπας Φραγκίσκος απέδωσε ένα δεύτερο θαύμα στον Ακούτις ο οποίος πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, γράφει η εφημερίδα Guardian επισημαίνοντας ότι η αιφνιδιαστική απόφαση του Ποντίφικα να αγιοποιήσει τον πρώτο millennial, έγινε δεκτή με πολύ θερμά σχόλια από τους πιστούς.

Ο Ιταλός έφηβος χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στον υπολογιστή για να διαδώσει τις αξίες του καθολικισμού.

Ο Ακούτις γεννήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα και μεγάλωσε στο Μιλάνο, όπου εκεί ανέλαβε τον ιστότοπο της ενορίας του. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με την διαδικτυακή προώθηση μιας ακαδημίας που εδρεύει στο Βατικανό.

Λίγο μετά την πρώτη του Κοινωνία σε ηλικία επτά ετών, ο Κάρλο είπε στη μητέρα του: «Θέλω να είμαι πάντα ενωμένος με τον Ιησού: Αυτό είναι το σχέδιο ζωής μου». Η μητέρα του είχε δηλώσει παλαιότερα στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ότι, από την ηλικία των τριών ετών, ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης.

Ο Ποντίφικας έλαβε χθες την απόφαση να αγιοποιήσει τον Κάρλο Ακούτις κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής του αγίων του Βατικανού, καρδινάλιο Μαρτσέλο Σεμεράρο.


Σημειώνεται ότι, για να χριστεί κάποιος «άγιος» από την καθολική Εκκλησία θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε χρόνια από το θάνατό του, να ολοκληρωθεί μια έρευνα για το αν έζησε μια ζωή «επαρκούς αγιότητας» και «ηρωικής αρετής» και να του αποδοθούν με «επαληθευμένο» τρόπο τουλάχιστον δύο θαύματα.

Το 2020 αποδόθηκε στον Ακούτις το πρώτο θαύμα. Τότε το Βατικανό έκρινε ότι έσωσε τη ζωή ενός άλλου αγοριού στη Βραζιλία από μία σπάνια ασθένεια. Το δεύτερο θαύμα αποδόθηκε στον Ακούτις το 2022, όταν μια 21χρονη κοπέλα από την Κόστα Ρίκα ανάρρωσε από σοβαρό τραυματισμό μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία.

Η απόδοση ενός δεύτερου θαύματος σημαίνει ότι μπορεί τώρα να ανυψωθεί σε άγιο, αλλά το Βατικανό δεν διευκρίνισε πότε θα συμβεί αυτό.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διδάσκει ότι μόνο ο Θεός κάνει θαύματα, αλλά ότι οι Άγιοι που πιστεύεται ότι είναι με τον Θεό στον ουρανό, λειτουργούν ως «μεσολαβητές» για λογαριασμό των των ανθρώπων που προσεύχονται σε αυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Λεουβέν 1‑1: Χαλαρό φιλικό με γκολάρα Λουίζ και δύο τραυματισμούς

Αθλητικά Νέα Χτες
Φτωχό πρώτο μέρος με απειλές από τη Λέουβεν - ισοπαλία στο τέλος παρά το φανταστικό τέρμα του Αντρέ Λουίζ

Διώξη για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο στους τρεις συλληφθέντες για την εμπρηστική επίθεση με θύμα τη Βάγια Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πήραν προθεσμία να απολογηθούν την προσεχή Τρίτη - Λυπούμαστε για ό,τι συνέβη, ο εντολέας μου δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του 24χρονου που φέρεται να είναι ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος στην οδό Παπαδιαμάντη

Μουντιάλ 2026: Πέθανε ο Τζέιντεν Ανταμς – Σε σοκ η Νότια Αφρική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είχε πάρει μέρος σε τρία παιχνίδια του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πυρκαγιά στο Περιβολάκι Θεσσαλονίκης: Ήχησε το 112 – Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές ζητούν από τους κατοίκους να παραμείνουν σε εγρήγορση και να τηρούν τις οδηγίες που εκδίδονται

Θρίλερ σε πτήση της Ryanair από τη Θεσσαλονίκη: Τι συνέβη πραγματικά μέσα στο αεροσκάφος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Επιβάτης παραλίγο να αναρροφηθεί έξω από το Boeing 737 μετά την αποκόλληση παραθύρου - ο 61χρονος νοσηλεύεται με εγκαύματα από τριβή.

Όλα όσα αλλάζουν για τα ακίνητα με το ΜΙΔΑ: Ανάσα για τα προβληματικά, μεταβατική περίοδος πριν τα πρόστιμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Πιλοτική εφαρμογή για διορθώσεις σε Ε9 και Κτηματολόγιο, αγροτεμάχια και εκκρεμείς κτηματογραφήσεις πριν ξεκινήσουν οι διασταυρώσεις και οι κυρώσεις

Ο μοναδικός Νορβηγός που αρνείται να κάνει κουπί για τον Χάαλαντ: «Είναι χαζό και ιστορικά λάθος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Νορβηγία βρίσκεται για πρώτη φορά στα προημιτελικά Μουντιάλ και ο πανηγυρισμός με τις «κινήσεις κωπηλασίας» έχει γίνει viral - ένας όμως φίλαθλος αρνείται πεισματικά να συμμετάσχει

«3 ευρώ εισιτήριο για βρέφος 17 μηνών»: Το απίστευτο beach bar στην Ιταλία που χρέωσε παιδί

Κόσμος Χτες
Ένας πατέρας αναγκάστηκε να καταβάλει 3 ευρώ για την είσοδο της 17μηνης κόρης του σε γνωστή παραλία της Ιταλίας

Marfin: Επιστρέφει στην Ελλάδα η 46χρονη – Αρνείται κάθε εμπλοκή και θέλει να καταθέσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επιστροφή της από τη Μεγάλη Βρετανία ενδέχεται να γίνει ως τη Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να εμφανιστεί μπροστά στην ανακρίτρια

Καύσωνας στην Ευρώπη: Ποιες χώρες θα αγγίξουν τους 42 βαθμούς και τι περιμένει την Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο ισχυρός υποτροπικός αντικυκλώνας και οι επιπτώσεις του στη Μεσόγειο

Ανακαινίζω 2026: Τι πρέπει να προσέξουν οι δικαιούχοι αναφορικά με την υποχρέωση ενεργειακής αναβάθμισης του ακινήτου

E-Daily 3.Left Χτες
Το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτεί μόνο αισθητικές αλλαγές - η ενεργειακή αναβάθμιση είναι ουσιαστική προϋπόθεση συμμετοχής