E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο πρώτος millenial καθολικός άγιος ‑ Πέθανε στα 15 του από λευχαιμία, τα δύο θαύματα που έκανε

Η αιφνιδιαστική απόφαση του πάπα Φραγκίσκου να τον αγιοποιήσει

Δημοσίευση 24/5/2024 | 12:15

Αυτός είναι ο πρώτος millenial καθολικός άγιος ‑ Πέθανε στα 15 του από λευχαιμία, τα δύο θαύματα που έκανε

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία απέκτησε τον πρώτο άγιο των millenials (στη γενιά ανήκουν όσοι γεννήθηκε μεταξύ 1980 και 1995). Πρόκειται για τον Κάρλο Ακούτις, έναν Ιταλό έφηβο που γεννήθηκε στο Λονδίνο και αφιέρωσε τη σύντομη ζωή του στην διάδοση της καθολικής πίστης μέσω του διαδικτύου, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Sky News.

O Πάπας Φραγκίσκος απέδωσε ένα δεύτερο θαύμα στον Ακούτις ο οποίος πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, γράφει η εφημερίδα Guardian επισημαίνοντας ότι η αιφνιδιαστική απόφαση του Ποντίφικα να αγιοποιήσει τον πρώτο millennial, έγινε δεκτή με πολύ θερμά σχόλια από τους πιστούς.

Ο Ιταλός έφηβος χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στον υπολογιστή για να διαδώσει τις αξίες του καθολικισμού.

Ο Ακούτις γεννήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα και μεγάλωσε στο Μιλάνο, όπου εκεί ανέλαβε τον ιστότοπο της ενορίας του. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με την διαδικτυακή προώθηση μιας ακαδημίας που εδρεύει στο Βατικανό.

Λίγο μετά την πρώτη του Κοινωνία σε ηλικία επτά ετών, ο Κάρλο είπε στη μητέρα του: «Θέλω να είμαι πάντα ενωμένος με τον Ιησού: Αυτό είναι το σχέδιο ζωής μου». Η μητέρα του είχε δηλώσει παλαιότερα στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ότι, από την ηλικία των τριών ετών, ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης.

Ο Ποντίφικας έλαβε χθες την απόφαση να αγιοποιήσει τον Κάρλο Ακούτις κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής του αγίων του Βατικανού, καρδινάλιο Μαρτσέλο Σεμεράρο.


Σημειώνεται ότι, για να χριστεί κάποιος «άγιος» από την καθολική Εκκλησία θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε χρόνια από το θάνατό του, να ολοκληρωθεί μια έρευνα για το αν έζησε μια ζωή «επαρκούς αγιότητας» και «ηρωικής αρετής» και να του αποδοθούν με «επαληθευμένο» τρόπο τουλάχιστον δύο θαύματα.

Το 2020 αποδόθηκε στον Ακούτις το πρώτο θαύμα. Τότε το Βατικανό έκρινε ότι έσωσε τη ζωή ενός άλλου αγοριού στη Βραζιλία από μία σπάνια ασθένεια. Το δεύτερο θαύμα αποδόθηκε στον Ακούτις το 2022, όταν μια 21χρονη κοπέλα από την Κόστα Ρίκα ανάρρωσε από σοβαρό τραυματισμό μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία.

Η απόδοση ενός δεύτερου θαύματος σημαίνει ότι μπορεί τώρα να ανυψωθεί σε άγιο, αλλά το Βατικανό δεν διευκρίνισε πότε θα συμβεί αυτό.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διδάσκει ότι μόνο ο Θεός κάνει θαύματα, αλλά ότι οι Άγιοι που πιστεύεται ότι είναι με τον Θεό στον ουρανό, λειτουργούν ως «μεσολαβητές» για λογαριασμό των των ανθρώπων που προσεύχονται σε αυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα Χτες
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Κόσμος Χτες
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα Χτες
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές