E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο πρώτος millenial καθολικός άγιος ‑ Πέθανε στα 15 του από λευχαιμία, τα δύο θαύματα που έκανε

Η αιφνιδιαστική απόφαση του πάπα Φραγκίσκου να τον αγιοποιήσει

Δημοσίευση 24/5/2024 | 12:15

Αυτός είναι ο πρώτος millenial καθολικός άγιος ‑ Πέθανε στα 15 του από λευχαιμία, τα δύο θαύματα που έκανε

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία απέκτησε τον πρώτο άγιο των millenials (στη γενιά ανήκουν όσοι γεννήθηκε μεταξύ 1980 και 1995). Πρόκειται για τον Κάρλο Ακούτις, έναν Ιταλό έφηβο που γεννήθηκε στο Λονδίνο και αφιέρωσε τη σύντομη ζωή του στην διάδοση της καθολικής πίστης μέσω του διαδικτύου, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Sky News.

O Πάπας Φραγκίσκος απέδωσε ένα δεύτερο θαύμα στον Ακούτις ο οποίος πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, γράφει η εφημερίδα Guardian επισημαίνοντας ότι η αιφνιδιαστική απόφαση του Ποντίφικα να αγιοποιήσει τον πρώτο millennial, έγινε δεκτή με πολύ θερμά σχόλια από τους πιστούς.

Ο Ιταλός έφηβος χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στον υπολογιστή για να διαδώσει τις αξίες του καθολικισμού.

Ο Ακούτις γεννήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα και μεγάλωσε στο Μιλάνο, όπου εκεί ανέλαβε τον ιστότοπο της ενορίας του. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με την διαδικτυακή προώθηση μιας ακαδημίας που εδρεύει στο Βατικανό.

Λίγο μετά την πρώτη του Κοινωνία σε ηλικία επτά ετών, ο Κάρλο είπε στη μητέρα του: «Θέλω να είμαι πάντα ενωμένος με τον Ιησού: Αυτό είναι το σχέδιο ζωής μου». Η μητέρα του είχε δηλώσει παλαιότερα στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ότι, από την ηλικία των τριών ετών, ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης.

Ο Ποντίφικας έλαβε χθες την απόφαση να αγιοποιήσει τον Κάρλο Ακούτις κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής του αγίων του Βατικανού, καρδινάλιο Μαρτσέλο Σεμεράρο.


Σημειώνεται ότι, για να χριστεί κάποιος «άγιος» από την καθολική Εκκλησία θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε χρόνια από το θάνατό του, να ολοκληρωθεί μια έρευνα για το αν έζησε μια ζωή «επαρκούς αγιότητας» και «ηρωικής αρετής» και να του αποδοθούν με «επαληθευμένο» τρόπο τουλάχιστον δύο θαύματα.

Το 2020 αποδόθηκε στον Ακούτις το πρώτο θαύμα. Τότε το Βατικανό έκρινε ότι έσωσε τη ζωή ενός άλλου αγοριού στη Βραζιλία από μία σπάνια ασθένεια. Το δεύτερο θαύμα αποδόθηκε στον Ακούτις το 2022, όταν μια 21χρονη κοπέλα από την Κόστα Ρίκα ανάρρωσε από σοβαρό τραυματισμό μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία.

Η απόδοση ενός δεύτερου θαύματος σημαίνει ότι μπορεί τώρα να ανυψωθεί σε άγιο, αλλά το Βατικανό δεν διευκρίνισε πότε θα συμβεί αυτό.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διδάσκει ότι μόνο ο Θεός κάνει θαύματα, αλλά ότι οι Άγιοι που πιστεύεται ότι είναι με τον Θεό στον ουρανό, λειτουργούν ως «μεσολαβητές» για λογαριασμό των των ανθρώπων που προσεύχονται σε αυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην αγκαλιά της μητέρας του στο μπροστινό κάθισμα βρισκόταν το 3χρονο παιδί που σκοτώθηκε σε τροχαίο στην Καβάλα

Ελλάδα 11.04.2026
Τρίχρονο παιδί έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα, ενώ η μητέρα του είναι σοβαρά τραυματισμένη και νοσηλεύεται στο χειρουργείο.

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα 11.04.2026
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης