E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο πρώτος millenial καθολικός άγιος ‑ Πέθανε στα 15 του από λευχαιμία, τα δύο θαύματα που έκανε

Η αιφνιδιαστική απόφαση του πάπα Φραγκίσκου να τον αγιοποιήσει

Δημοσίευση 24/5/2024 | 12:15

Αυτός είναι ο πρώτος millenial καθολικός άγιος ‑ Πέθανε στα 15 του από λευχαιμία, τα δύο θαύματα που έκανε

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία απέκτησε τον πρώτο άγιο των millenials (στη γενιά ανήκουν όσοι γεννήθηκε μεταξύ 1980 και 1995). Πρόκειται για τον Κάρλο Ακούτις, έναν Ιταλό έφηβο που γεννήθηκε στο Λονδίνο και αφιέρωσε τη σύντομη ζωή του στην διάδοση της καθολικής πίστης μέσω του διαδικτύου, όπως μεταδίδει το βρετανικό δίκτυο Sky News.

O Πάπας Φραγκίσκος απέδωσε ένα δεύτερο θαύμα στον Ακούτις ο οποίος πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, γράφει η εφημερίδα Guardian επισημαίνοντας ότι η αιφνιδιαστική απόφαση του Ποντίφικα να αγιοποιήσει τον πρώτο millennial, έγινε δεκτή με πολύ θερμά σχόλια από τους πιστούς.

Ο Ιταλός έφηβος χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στον υπολογιστή για να διαδώσει τις αξίες του καθολικισμού.

Ο Ακούτις γεννήθηκε στη βρετανική πρωτεύουσα και μεγάλωσε στο Μιλάνο, όπου εκεί ανέλαβε τον ιστότοπο της ενορίας του. Στην συνέχεια ασχολήθηκε με την διαδικτυακή προώθηση μιας ακαδημίας που εδρεύει στο Βατικανό.

Λίγο μετά την πρώτη του Κοινωνία σε ηλικία επτά ετών, ο Κάρλο είπε στη μητέρα του: «Θέλω να είμαι πάντα ενωμένος με τον Ιησού: Αυτό είναι το σχέδιο ζωής μου». Η μητέρα του είχε δηλώσει παλαιότερα στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ότι, από την ηλικία των τριών ετών, ο γιος της ζητούσε να επισκεφθεί εκκλησίες και δώριζε το χαρτζιλίκι του σε φτωχούς ανθρώπους της πόλης.

Ο Ποντίφικας έλαβε χθες την απόφαση να αγιοποιήσει τον Κάρλο Ακούτις κατά την διάρκεια συνάντησης που είχε με τον επικεφαλής του αγίων του Βατικανού, καρδινάλιο Μαρτσέλο Σεμεράρο.


Σημειώνεται ότι, για να χριστεί κάποιος «άγιος» από την καθολική Εκκλησία θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον πέντε χρόνια από το θάνατό του, να ολοκληρωθεί μια έρευνα για το αν έζησε μια ζωή «επαρκούς αγιότητας» και «ηρωικής αρετής» και να του αποδοθούν με «επαληθευμένο» τρόπο τουλάχιστον δύο θαύματα.

Το 2020 αποδόθηκε στον Ακούτις το πρώτο θαύμα. Τότε το Βατικανό έκρινε ότι έσωσε τη ζωή ενός άλλου αγοριού στη Βραζιλία από μία σπάνια ασθένεια. Το δεύτερο θαύμα αποδόθηκε στον Ακούτις το 2022, όταν μια 21χρονη κοπέλα από την Κόστα Ρίκα ανάρρωσε από σοβαρό τραυματισμό μετά από ατύχημα με ποδήλατο στη Φλωρεντία.

Η απόδοση ενός δεύτερου θαύματος σημαίνει ότι μπορεί τώρα να ανυψωθεί σε άγιο, αλλά το Βατικανό δεν διευκρίνισε πότε θα συμβεί αυτό.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διδάσκει ότι μόνο ο Θεός κάνει θαύματα, αλλά ότι οι Άγιοι που πιστεύεται ότι είναι με τον Θεό στον ουρανό, λειτουργούν ως «μεσολαβητές» για λογαριασμό των των ανθρώπων που προσεύχονται σε αυτούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα στην Αττική που εκτελούσαν θερμές εργασίες σε μέρα με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Το Πυροσβεστικό Σώμα υπενθυμίζει ότι η συντριπτική πλειονότητα των πυρκαγιών εξακολουθεί να οφείλεται σε ανθρώπινη αμέλεια

Μακελειό σε γιορτή της 4ης Ιουλίου στη Νέα Υόρκη – Οκτώ τραυματίες, οι 4 παιδιά

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Μαρτυρίες μιλούν για άνδρα που ήταν ντυμένος στα μαύρα και φορούσε μαύρη μάσκα σκι, ο οποίος πυροβόλησε πολλές φορές προς το πλήθος, που έκανε μπάρμπεκιου σε αυλή

Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικό βίντεο ‑ drone από τις καμένες εκτάσεις σε Ωραιόκαστρο και Φιλοθέη

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Αποκαρδιωτικές εικόνες από την καταστροφή που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά στα όρια των δήμων Ωραιοκάστρου και Παύλου Μελά

Επίδομα αδείας 2026: Τι αλλάζει φέτος και ποιοι εργαζόμενοι επηρεάζονται

Ελλάδα 05.07.2026
Με την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 920 ευρώ από 1η Απριλίου, αλλάζουν τα ποσά του επιδόματος αδείας για χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

16χρονη κατέρρευσε με καρδιακή ανακοπή στο σπίτι – Η μητέρα της την έσωσε κάνοντας ΚΑΡΠΑ

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Ο απινιδωτής τέθηκε σε λειτουργία μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά και με την πρώτη απινίδωση η 16χρονη ανέπνευσε ξανά

Θεσσαλονίκη: 16χρονη κατέρρευσε με καρδιακή ανακοπή στο σπίτι – Η μητέρα της την έσωσε κάνοντας ΚΑΡΠΑ

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Ο απινιδωτής τέθηκε σε λειτουργία μέσα σε λιγότερο από δύο λεπτά και με την πρώτη απινίδωση η 16χρονη ανέπνευσε ξανά

Hellenic Train: Αναστολή δρομολογίων στο τμήμα Ασπρόπυργος – Ανω Λιόσια εξαιτίας πυρκαγιάς

Ελλάδα 05.07.2026
Δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου Αθηνών επηρεάζονται με καθυστερήσεις και τροποποιήσεις, ενώ τμήματα διαδρομών αντικαθίστανται με λεωφορεία της Hellenic Train

Σερένα Γουίλιαμς: Ανέβασε φωτογραφία με το υγρό που αφαίρεσαν από το γόνατό της – «Απλά... ουάου»

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
Η Σερένα Γουίλιαμς αναγκάστηκε να αποσυρθεί από το διπλό γυναικών στο Γουίμπλεντον λόγω τραυματισμού στο γόνατο

Σκιάθος: Συνελήφθη 27χρονος που επιτέθηκε σε πολίτες – Πετούσε καρέκλες και ξεσήκωνε τους περαστικούς

Ελλάδα 05.07.2026
Σκηνές έντασης ξεδιπλώθηκαν τα ξημερώματα στο νησί της Σκιάθου

Καπνός, διοξίνες, βενζόλιο: Τι αναπνέει η Θεσσαλονίκη μετά τη φωτιά – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο – Ελεύθερος ο 76χρονος

E-Daily 2.TopNews 05.07.2026
«Χρησιμοποιήστε μάσκες υψηλής προστασίας» συστήνει ο καθηγητής Μηχανικής Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

Φωτιά στην Οινόη Αττικής: Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης με 10 εναέρια μέσα

Ελλάδα 05.07.2026
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο σημείο της πυρκαγιάς