E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ναύπλιο: Θαλάσσιες ανεμώνες επιτέθηκαν σε παιδιά σε παραλία

Τι συμβαίνει μετά το τσίμπημα

Δημοσίευση 23/5/2024 | 17:24

Ναύπλιο: Θαλάσσιες ανεμώνες επιτέθηκαν σε παιδιά σε παραλία

Περιστατικά με επιθέσεις θαλάσσιων ανεμώνων σε παιδιά έχουν καταγραφεί στην παραλία Καραθώνας του Ναυπλίου. Οι θαλάσσιες ανεμώνες είναι κολλημένες στα βράχια και δεν μετακινούνται, ενώ αν κάποιος τις πλησιάσει μπορεί να υποστεί και έγκαυμα από το οξύ που εκκρίνουν κατά την επαφή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το Mega, υπήρξαν δύο περιπτώσεις στην ίδια περιοχή. Μάλιστα, σ' ένα από τα παιδιά προκλήθηκε σοβαρό έκζεμα, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Τι είναι οι θαλάσσιες ανεμώνες

Στo Μega μίλησε η θαλάσσια βιολόγος του ΕΛΚΕΘΕ, Εμμανουέλα Βουτσινά, εξηγώντας ότι οι θαλάσσιες ανεμώνες «είναι μακρινοί συγγενείς των μεδουσών. Πρόκειται για ζώα που μοιάζουν με φυτά και τα οποία μοιάζουν με μέδουσες αν είναι αναποδογυρισμένες κατά κάποιον τρόπο. Είναι προσκολλημένες στον βυθό. Η ζωή τους είναι πάνω στα βράχια μόνιμα. Μετακινούνται με πολύ αργές κινήσεις.

«Όταν πάμε για κολύμβηση, ουσιαστικά μπαίνουμε εμείς σε ένα περιβάλλον που δεν μας ανήκει. Οπότε θα πρέπει να εξοικειωθούμε με την φύση. Αυτό που βλέπω από τις εικόνες, οι δυσάρεστες αυτές συναντήσεις με τα παιδιά έγιναν σε ρηχά νερά», συμπλήρωσε η κ. Βουτσινά.

Αναφορικά με το τι πρέπει να προσέχουμε, η κ. Βουτσινά ανέφερε τα εξής: «Σε οργανωμένες παράλιες καλό θα ήταν να υπάρχουν οι ναυαγοσώστες, τα υλικά για την παροχή πρώτων βοηθειών. Δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, είναι το σπίτι τους. Θα μπορούσε να μπει μια σήμανση αλλά, για τέτοιο ερεθισμό, φαίνεται πως τα παιδιά κάθονταν για ώρα με το βάρος τους πάνω στο ζωάκι. Σίγουρα μπορούν να δοθούν οδηγίες, αλλά καλό θα είναι να είμαστε λίγο περίεργοι και προσεκτικοί και να μπαίνουμε με μάσκα. Ό, τι δεν γνωρίζουμε να προσέχουμε. Οι ανεμώνες που ζουν σε αυτή την περιοχή αν τις αγγίξουμε με την παλάμη δεν θα προκαλέσουν ερεθισμό».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αλέξανδρος Γιωτόπουλος: Αναίρεση για την αποφυλάκισή του από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Η απόφαση του Αρείου Πάγου θα ληφθεί μέσα στο πρώτο 10ημερο του Ιουνίου

Καστοριά: Τηλεφωνικές απάτες με λεία άνω των 120.000 ευρώ – Συνελήφθησαν δύο άτομα

Ελλάδα 25.05.2026
Οι δράστες παρίσταναν τους λογιστές και έπειθαν τα θύματα να παραδώσουν μετρητά και χρυσαφικά

Πέθανε ο Παρασκευάς Αντζας

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Ο παλαίμαχος παίκτης άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ τα τελευταία χρόνια πάλευε με την νόσο ALS

Επίδομα Στέγασης 2026: Πώς γίνεται η αίτηση και ποια λάθη οδηγούν σε απόρριψη

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι για την υποβολή της αίτησης

Αχαρνές: Ένοπλη ληστεία σε ταξιτζή από 3 άνδρες

Ελλάδα 25.05.2026
Τον απείλησαν με πιστόλι και μαχαίρι

Έντονη ανησυχία στο Τόκιο: Ανδρας ψέκασε άγνωστη ουσία σε εμπορικό κέντρο ‑ 20 τραυματίες

Κόσμος 25.05.2026
Παραμένει άγνωστο τι ήταν αυτό που έριξε στον χώρο ο άνδρας

Διακίνηση όπλων «φαντασμάτων» στη Θράκη στην τουρκική μαφία

Ελλάδα 25.05.2026
Δύο συλλήψεις μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.

Γλέντι μέχρι πρωίας για τους πρωταθλητές Ευρώπης

E-Daily 2.TopNews 25.05.2026
H κίνηση Παπανικολάου που συγκίνησε και η ερυθρόλευκη «καλημέρα»