E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Celebrities που έχουν επιβιώσει από δολοφονικές επιθέσεις

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι διασημότητες γνώριζαν τους θύτες

Δημοσίευση 23/5/2024 | 00:44

Celebrities που έχουν επιβιώσει από δολοφονικές επιθέσεις
nextweb studio

Οι διασημότητες που έχουν επιζήσει από απόπειρες δολοφονίας ποικίλλουν από ράπερ μπλεγμένους σε θανατηφόρα beefs, μέχρι αστέρια που βρέθηκαν στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και A-listers με μοχθηρούς stalkers.

Εδώ είναι μερικοί διάσημοι που επέζησαν από δολοφονικές επιθέσεις ...

George Harrison

Στις 30 Δεκεμβρίου 1999, ο Michael Abram πήδηξε τον φράχτη στο κτήμα του George Harrison στο Oxfordshire, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι. Έσπασε ένα παράθυρο και μπήκε μέσα, όπου ο Harrison και η σύζυγός του, Olivia, τον αντιμετώπισαν. Ο Abram άρχισε να ουρλιάζει στον πρώην Beatle, ο οποίος του επιτέθηκε και προσπάθησε να του πάρει  το μαχαίρι από το χέρι. Ο Abram μαχαίρωσε τον Harrison πολλές φορές στο στήθος, μετά κυνήγησε την Olivia και προσπάθησε να την στραγγαλίσει με ένα κορδόνι λάμπας. Η αστυνομία έφτασε και συνέλαβε τον Abram.

Στο δικαστήριο, ο Abram αποκάλυψε ότι πίστευε ότι οι Beatles ήταν μάγισσες και ότι ήταν σε μια αποστολή από τον Θεό να σκοτώσει τον Harrison, τον οποίο πίστευε ότι ήταν ο Διάβολος. Τα δικαστήρια έκριναν τον Άμπραμ αθώο λόγω παραφροσύνης και τον διέπραξαν. Ο Harrison πέθανε λιγότερο από δύο χρόνια αργότερα από καρκίνο. Το ίδρυμα απελευθέρωσε τον Abram το 2002.

Björk

Το 1996, ο εμμονικός stalker Ricardo Lopez έστειλε ένα γράμμα βόμβα στην Ισλανδή τραγουδίστρια της ποπ Björk. Ο Lopez, 21 ετών, ήταν ερωτευμένος με την Björk για αρκετά χρόνια, γράφοντας ένα ημερολόγιο με περισσότερες από 800 σελίδες αφιερωμένες σε αυτήν - το οποίο περιλάμβανε δεκάδες αναφορές σε αυτοκτονίες και φόνο. Μόλις έμαθε ότι ήταν σε σχέση, ο Lopez φέρεται να ξέσπασε.

Γύρισε πάνω από 20 ώρες πλάνα που αποτελούνταν κυρίως από τον ίδιο να φωνάζει και μετά έστειλε στην τραγουδίστρια ένα κούφιο βιβλίο με μια βόμβα στη μέση. Στη συνέχεια, αυτοπυροβολήθηκε στην κάμερα - ενώ ένα τραγούδι της Björk έπαιζε στο βάθος. Η αστυνομία αναχαίτισε τη βόμβα, η οποία δεν έφτασε ποτέ στην τραγουδίστρια.

Madonna

Η Madonna είχε πολλές συναντήσεις με τον διώκτη Robert Dewey Hoskins, αλλά το 1996 πήδηξε τον φράκτη του συγκροτήματός της στο Χόλιγουντ Χιλς. Ο Hoskins δήλωσε ότι «ή θα παντρευόταν την τραγουδίστρια ή θα της έκοβε το λαιμό». Ένας από τους σωματοφύλακές της τον πυροβόλησε και η αστυνομία τον συνέλαβε. Η Madonna δεν ήταν σπίτι εκείνη την ώρα, αλλά κατέθεσε εναντίον του αργότερα.

Το 2012, ο Dewey δραπέτευσε από ένα ψυχιατρείο στο Λος Άντζελες - όπου τον έστειλαν τα δικαστήρια μετά από μια άσχετη καταδίκη του 2011 - αλλά οι αρχές τον συνέλαβαν γρήγορα και τον επέστρεψαν.

Bob Marley

Το 1976, άγνωστοι πυροβόλησαν τον Μπομπ Μάρλεϊ, τη σύζυγό του και τον μάνατζέρ του δύο μέρες πριν από μια συναυλία που είχε βοηθήσει ο Μάρλεϊ να οργανωθεί για να ενωθούν αντίπαλες πολιτικές φατρίες στην Τζαμάικα. Ο τραγουδιστής υπέστη ελαφρά τραύματα και έπαιξε στη συναυλία παρά τους πυροβολισμούς.

Οι αρχές δεν αναγνώρισαν ποτέ τους δράστες. Ο Μάρλεϋ πέθανε το 1981, από καρκίνο - που οι συνωμοσιολόγοι πιστεύουν ότι ήταν μια επιτυχημένη απόπειρα κατά της ζωής του.

Andy Warhol

Στις 3 Δεκεμβρίου 1968, η ακτιβίστρια Valeria Solanas πυροβόλησε τον καλλιτέχνη και σκηνοθέτη Andy Warhol. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Solanas - η οποία ήταν το μοναδικό μέλος μιας οργάνωσης που ίδρυσε με την ονομασία Cutting Up Men - ήθελε ο Γουόρχολ να αναλάβει το έργο της. Νωρίτερα την ημέρα του πυροβολισμού, η ασφάλεια απομάκρυνε τη Solanas από το Factory αφού φέρεται να προσπάθησε να πάρει πίσω το σενάριό της. Πυροβόλησε τον Warhol και την κριτικό τέχνης Mary Amaya όταν είδε τον Warhol στον δρόμο.

Ο Warhol υπέστη σοβαρούς σωματικούς και ψυχολογικούς τραυματισμούς από την επίθεση. Ως αποτέλεσμα, ανέπτυξε έναν έντονο φόβο για τα νοσοκομεία, ο οποίος στη συνέχεια συνετέλεσε στον θάνατό του το 1987. Αν και αργότερα οι ψυχίατροι διέγνωσαν ότι η Solanas ήταν σχιζοφρενής, εκείνη ομολόγησε την ενοχή της για την επίθεση στον Warhol και εξέτισε τρία χρόνια φυλάκιση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα πιο σπάνια ελληνικά ονόματα ‑ Σχεδόν απίθανο να τα συναντήσεις

Παράξενα 16.06.2024
Πραγματικά σπάνια και περίεργα!

Τα κατοικίδια των διασήμων της ελληνικής showbiz που μας έχουν κλέψει την καρδιά

Tabloid 16.06.2024
Κάποια από αυτά έχουν και δικό τους Instagram προφίλ!

Μπάκιγχαμ: Ο πρίγκιπας Λούις χόρεψε στη στρατιωτική παρέλαση κι έγινε πάλι viral

Tabloid Χτες
Viral έγινε ξανά ο μικρός γιός του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον

Ναταλία Γερμανού για Γιώργο Λιάγκα: «Εμένα το 2015 δε με ρώτησε πριν με κρεμάσει στα μανταλάκια»

TV Buzz Χτες
«Ο Λιάγκας δεν είναι διακριτικός με τα προσωπικά των άλλων»

Πήρε θέση με σκληρά λόγια ο Μπισμπίκης : «Παραλίγο να σηκώσω χέρι σε δημοσιογράφο, παρασιτικοί οργανισμοί»

Tabloid Χτες
Από τη μία κάνουν body shaming και από την άλλη ηθικολογούν στις εκπομπές τους, σχολίασε ο ηθοποιός

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον μετά την ανακοίνωση της ασθένειάς τη

Tabloid Χτες
Έφτασε οικογενειακώς με αυτοκίνητο στο Μπάκιγχαμ

Τριαντάφυλλος κατά Χρήστου Δάντη: «Δε δέχομαι καμία συγγνώμη, ο κόσμος ξέρει και κρίνει»

TV Buzz Χτες
Ο τραγουδιστής αναφέρθηκε στην κόντρα του με τον Χρήστο Δάντη

«Αποκάλυψα στα αγόρια ότι είμαι transgender & αυτές ήταν οι αντιδράσεις τους»

LGBTQI+ Χτες
Transgender Youtuber αποφασίζει να κάνει ένα πείραμα με τους straight άντρες