E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η τεχνητή νοημοσύνη μάς δείχνει πώς θα μοιάζουμε σε 1.000 χρόνια και η εικόνα δεν θα σας αρέσει καθόλου

Ας ελπίσουμε να κάνει λάθος

Δημοσίευση 21/5/2024 | 10:15

Η τεχνητή νοημοσύνη μάς δείχνει πώς θα μοιάζουμε σε 1.000 χρόνια και η εικόνα δεν θα σας αρέσει καθόλου

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης (AI) έχει κάνει πολλούς ανθρώπους να ανησυχούν τελευταία, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παρέχει πολλές συναρπαστικές δυνατότητες.

Παρόλο που η τεχνητή νοημοσύνη πρόσφατα ξεγέλασε τη μαμά της Katy Perry και την έκανε να νομίζει ότι βρισκόταν στο Met Gala ενώ δεν ήταν, η άνοδος της τεχνολογίας παρέχει την ευκαιρία να εισβάλουμε σε νέα εδάφη που δεν είχαμε καταφέρει να κάνουμε στο παρελθόν.

Το πρόγραμμα AI Midjourney ζητήθηκε να φτιάξει μερικές εικόνες για το πώς εκτιμά ότι θα μοιάζουμε σε 1.000 χρόνια. Και δυστυχώς, τα αποτελέσματα είναι αρκετά τρομακτικά.

Κατ’ αρχάς, φαίνεται ότι η… μόδα του μέλλοντος επιτάσσει την κάλυψη των προσώπων μας με έναν ιστό από καλώδια και μοτέρ που βουίζουν. Ουσιαστικά η τεχνητή νοημοσύνη έχει αποφασίσει ότι η ανθρώπινη όψη μας έχει γίνει υποχείριο της τεχνολογίας.

Αυτό έχει κάποιες αρκετά ανησυχητικές συνέπειες για τη σχέση μας με αυτήν κατά τη διάρκεια αυτής της χιλιετίας, αφού η τρομακτική εικόνα φαίνεται να την δείχνει να έχει τυλίξει τα πλοκάμια της για τα καλά γύρω μας.

Ο άνθρωπος από το έτος 3.000 φαίνεται να έχει θυσιάσει το δέρμα του προσώπου του για να κάνει χώρο για όλη αυτή τη φουτουριστική τεχνολογία.

Μάλιστα σε μια δεύτερη εικόνα, η τεχνητή νοημοσύνη επιμένει στη δυσοίωνη πρόβλεψή της, παρουσιάζοντας ένα πρόσωπο πάλι γεμάτο με καλώδια, ωστόσο αυτή τη φορά το δέρμα έχει παραμείνει.

Ανάμεσα στα αποτελέσματα υπάρχει ένα μικρό μέρος από κανονικά πρόσωπα και στη συνέχεια υπάρχουν οι Μόρλοκ που βλέπετε στις δύο μεσαίες εικόνες της κάτω σειράς.

Αν και σε 1.000 χρόνια κανείς από εμάς δεν θα ζει, ας ελπίσουμε πως το μέλλον δεν θα είναι τόσο σκοτεινό, όσο τα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον «στρατό» που διαθέτει από drones και πυραύλους

Κόσμος 02.03.2026
Τη δύναμη πυρός που χρησιμοποιεί εναντίον των εχθρών της «διαφημίζει» με βίντεο η Τεχεράνη

Μακρόν: Αυξάνονται οι πυρηνικές κεφαλές στο οπλοστάσιό μας

Κόσμος 02.03.2026
Ο Γάλλος πρόεδρος είπε πως 8 ευρωπαϊκές χώρες έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να συνδράμουν τη χώρα του στην ενίσχυση της κοινής αποτροπής, με το Ελιζέ να βάζει και την Ελλάδα στο κάδρο

Ιράν: Θα χτυπήσουμε σκληρά την Κύπρο

Κόσμος 02.03.2026
«Θα χτυπήσουμε την Κύπρο με τόση σφοδρότητα που οι Αμερικανοί θα φύγουν από το νησί»

Πιτ Χέγκσεθ: «Δεν ξεκινήσαμε αυτόν το πόλεμο, αλλά ο Τραμπ θα τον τελειώσει!»

Κόσμος 02.03.2026
Τι ανέφερε ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν, το καθεστώς της Ισλαμικής Δημοκρατίας και το πυρηνικό πρόγραμμα.

Επιστράτευση στην Ελλάδα: Ποιοι καλούνται και τι πρέπει να γνωρίζουν

Ελλάδα 02.03.2026
Οι ηλικίες και αναλυτικές οδηγίες για τους πολίτες

Ιρανικά ΜΜΕ: Νεκρή και η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ

Κόσμος 02.03.2026
Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης στο Ιράν, η σύζυγος του Αλί Χαμενεΐ, υπέκυψε και αυτή στα τραύματά της.

Ιατροδικαστική για 31χρονη στον Κολωνό: Δεν ήταν έγκυος ‑ Για κακούργημα διώκεται ο σύντροφός της

Ελλάδα 02.03.2026
Ο ιατροδικαστής προσπαθεί αν ο θάνατος προκλήθηκε αποκλειστικά από τα χτυπήματα

Μπλακ άουτ στις πτήσεις: Μπαράζ μαζικών ακυρώσεων και εκτροπών

Ελλάδα 02.03.2026
Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής οι αεροπορικές

Πέθανε ο δημοσιογράφος και λογοτέχνης Σπύρος Κατσίμης

Ελλάδα 02.03.2026
Το συγκινητικό αντίο της κόρης του, Μαριλένας

Από λάθος του Κουβέιτ η πτώση των αμερικανικών μαχητικών

Κόσμος 02.03.2026
Και τα έξι μέλη των πληρωμάτων πρόλαβαν να εκτιναχθούν με ασφάλεια από τα αεροσκάφη