E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σκιάθος: Ζητούν από γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας 2.500 ευρώ τον μήνα για στέγη

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, με ανακοίνωσή του, ζητεί από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να μην αντιμετωπίζονται ως τουρίστες οι γιατροί

Δημοσίευση 20/5/2024 | 17:49

Σκιάθος: Ζητούν από γιατρούς που υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας 2.500 ευρώ τον μήνα για στέγη
Φωτογραφία από ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΙΝΑΣ

Τις 2.500 ευρώ αγγίζει το κόστος στέγασης των γιατρών που μετακινούνται στην Σκιάθο, προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες δημόσιας υγείας.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας, με ανακοίνωσή του, ζητεί από τους ιδιοκτήτες καταλυμάτων να μην αντιμετωπίζονται ως τουρίστες οι γιατροί που μετακινούνται από την 5η ΥΠΕ στην Σκιάθο για να καλύψουν τις ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας στο νησί, υπηρετώντας στο τοπικό κέντρο υγείας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Ο κ. Κουρέτας ενημερώθηκε μέσω σχετικών εγγράφων για το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν οι ιατροί που μετακινούνται από την 5η ΥΠΕ στη Σκιάθο προκειμένου να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες δημόσιας υγείας του νησιού. Μέσω των εγγράφων αυτών, ζητείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας να καλύψει το κόστος της στέγασης των γιατρών, το οποίο φτάνει τις 2.500 ευρώ τον μήνα για κάθε σπίτι (δηλαδή 100 ευρώ ημερησίως), μεταδίδει η ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση

«Είναι προφανές, ότι οι επαγγελματίες του τουρισμού της Σκιάθου αντιμετωπίζουν τους δημόσιους λειτουργούς – γιατρούς ως τουρίστες και όχι ως ανθρώπους που θα προσφέρουν υπηρεσίες υγείας στο σύνολο του πληθυσμού (μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες) χρεώνοντας υπερβολικές τιμές στο κόστος στέγασης τους, σαν να βρίσκονται στο νησί για διακοπές και όχι για την παροχή πολύτιμων ιατρικών υπηρεσιών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Η τακτική αυτή βάζει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, αφού αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να μείνει το νησί χωρίς υγειονομική κάλυψη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας καλεί τους επαγγελματίες και τους θεσμικούς εταίρους της περιοχής να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, η οποία οδηγεί τόσο τους ίδιους όσο και το τουριστικό προϊόν της περιοχής σε μεγάλο κίνδυνο», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανδρας βάφτηκε «Τζόκερ» και βούτηξε στον Θερμαϊκό με το εσώρουχο – Το απρόσμενο περιστατικό στην παραλία της Θεσσαλονίκης

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ χρειάστηκε και η παρέμβαση αστυνομικών

Ο Αντριου Τέιτ συνελήφθη στο Μαϊάμι και το ίντερνετ ξήλωσε την «alpha male» εικόνα του

Κόσμος 23.07.2026
Η ανδρόσφαιρα φόρεσε μωβ, ξέχασε τις κάλτσες και μπήκε με χειροπέδες στο timeline. Η viral εικόνα του Αντριου Τέιτ δεν γελοιοποίησε τη θηλυκότητα· γελοιοποίησε την τοξική αρρενωπότητα που παριστάνει ότι δεν μπορεί ποτέ να γίνει ρεζίλι.

Πανσέληνος Αυγούστου 2026: Πότε πέφτει και ποια μνημεία ανοίγουν με ελεύθερη είσοδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου, 126 αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα υποδέχονται το κοινό δωρεάν, στο πλαίσιο της 27ης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου.

Μισθολογικό χάσμα στην ΕΕ: Οι γυναίκες χάνουν 3.900 ευρώ τον χρόνο – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Μόνο το Λουξεμβούργο αποτελεί εξαίρεση στην ΕΕ, καθώς εκεί οι γυναίκες αμείβονται περισσότερο από τους άνδρες κατά περίπου 474 ευρώ ετησίως.

Πρόταση γάμου το πρωί, θάνατος το βράδυ: Η συγκλονιστική ιστορία ενός ήρωα αστυνομικού

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Ο 24χρονος αστυνομικός από το Αρκανσο έσωσε την αρραβωνιαστικιά του από τα ορμητικά νερά ποταμού, χάνοντας ο ίδιος τη ζωή του μέσα στην ίδια ημέρα.

Τούρκοι ως εκδικητές της Τροίας: Από τον Μωάμεθ τον Κατακτητή έως τον Ατατούρκ

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Τούρκος δημοσιογράφος επικαλείται ιστορικά τεκμήρια για να υποστηρίξει ότι η Τουρκία ταυτίζεται διαχρονικά με τους Τρώες, συνδέοντας την Καλλίπολη, τον Μωάμεθ Β΄ και τον Ατατούρκ με την εκδίκηση για την άλωση της Τροίας.

Μπράβο! Πρώτη στην Ιατρική Αθηνών με 19.710 μόρια: Τι λέει η μαθήτρια από τη Ρόδο

E-Daily 3.Left 23.07.2026
Η Μαρία-Μιχαέλα Χαιρέτη κατέκτησε την πρώτη θέση στην Ιατρική ΕΚΠΑ, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα στους συνομηλίκους της για την αξία πέρα από τα μόρια.

Φωτιά στο Δερβένι Θεσσαλονίκης: 120 πυροσβέστες και 10 εναέρια μέσα στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Το 112 ήχησε νωρίς το πρωί στα κινητά κατοίκων γύρω περιοχών, ενώ ενεργοποιήθηκε ανακριτικό κλιμάκιο για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Πάρος: Κάτοικοι διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση παραλίας στην Τρυπητή

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Για πρώτη φορά φέτος η παραλία μισθώθηκε σε ιδιώτη για εμπορική εκμετάλλευση, προκαλώντας την αντίδραση συλλόγων και φορέων του νησιού.

Βάσεις 2026: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα – Πώς μαθαίνουν οι υποψήφιοι σε ποια σχολή μπήκαν

E-Daily 2.TopNews 23.07.2026
Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά αναρτήθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τους υποψηφίους να ενημερώνονται μέσω διαδικτύου ή SMS.