E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαμία: Αποκάλυψη ‑ βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο

Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα

Δημοσίευση 20/5/2024 | 15:35

Λαμία: Αποκάλυψη ‑ βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τη φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας επισιτισμού στη Λαμία, το οποίο παρείχε τα σχολικά γεύματα στους μαθητές που υπέστησαν δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο ΕΦΕΤ σήμερα θα έκανε έλεγχο στο εν λόγω εργοστάσιο ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Εισαγγελική έρευνα για τη φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα γεύματα

Παραγγελία για διερεύνηση του περιστατικού πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στη Λαμία έστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλινη προς την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά» αναφέρεται στην παραγγελία της κυρίας Αδειλινη.

Η πυρκαγιά στις εγκατάστασεις της «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ GROUP A.E.» ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της επιχείρησης, που μέσα σε λίγες ώρες έγινε στάχτη.

Το εν λόγω εργοστάσιο βρέθηκε στο επίκεντρο τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου και αφότου είχαν καταναλώσει φαγητό, το οποίο είχε παρασκευασθεί εκεί, για τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης εκδήλωσαν αρκετά παιδιά, από το συγκεκριμένο φαγητό, ωστόσο δεν έφτασαν όλα στο νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Λαμία: Εξακολουθεί να καίει η φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα σχολικά γεύματα

Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στις 21:30 χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί η αιτία.

Συγκεκριμένα, στις 21:30 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν οι πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, όπου αρχικά βρέθηκαν 200 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. Ωστόσο οι φλόγες είχαν τυλίξει το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου και οι πυροσβέστες προσπαθούσαν από διάφορα τμήματα να συγκρατήσουν την ορμή τους. Σήμανε συναγερμός και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και υδροφόρες απ’ όλη την Φθιώτιδα κινήθηκαν στην βιομηχανική περιοχή Λαμίας ενώ οι φλόγες είχαν πλέον επεκταθεί σε όλο το κτήριο. Μέσα σε 45 λεπτά η σκεπή του εργοστασίου κατέρρευσε και οι πυκνοί μαύροι καπνοί μαζί με φλόγες φαίνονταν από την εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου τροφοδοτούσαν τις φλόγες. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που πρώτοι έφτασαν στον χώρο του εργοστασίου μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο για να απομακρύνουν αυτοκίνητα, κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ορισμένα από αυτά αν και είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα απομάκρυναν πηγαίνοντάς τα στον σταθμό της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φλόγες .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στη Ρόδο: Μάνα και κόρη τα θύματα του φονικού τροχαίου στο Αφάντου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο οδηγός του άλλου οχήματος κρατείται από την αστυνομία

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2‑2: «Αυτοκτόνησε» ο ΠΑΟΚ και έχασε την 2η θέση μαζί με τα προκριματικά του Champions League

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο έκλεισε η σεζόν για τους «ασπρόμαυρους»

Ρόδος: Δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο τους ανετράπη μετά από σφοδρή σύγκρουση

Ελλάδα Χτες
Τραγικό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Αφάντου στην Ρόδο, με δύο γυναίκες να χάνουν τη ζωή τους έπειτα από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων

Αγιοι Ανάργυροι: «Είχα να καθαρίσω δυο μέρες, γι’ αυτό αντίκρισαν αυτές τις εικόνες» υποστήριξε η μητέρα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες είχε γίνει και στο παρελθόν ανώνυμη αναφορά για την οικογένεια, πριν από περίπου δύο χρόνια

H Starbucks απολύει εργαζόμενους στις ΗΠΑ και κάνει reset στην Ελλάδα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρει μέρος του προσωπικού στο Νάσβιλ λόγω των χαμηλότερων φόρων και μισθών

Η Μαρία Καρυστιανού στον Αρειο Πάγο για το νέο κόμμα τη Δευτέρα – «Είναι επίσημο πλέον το ξεκίνημα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Γράφουμε όλοι μαζί τη σωστή και την καλή ιστορία» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Ελλάδα Προχτές
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις