E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαμία: Αποκάλυψη ‑ βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο

Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα

Δημοσίευση 20/5/2024 | 15:35

Λαμία: Αποκάλυψη ‑ βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τη φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας επισιτισμού στη Λαμία, το οποίο παρείχε τα σχολικά γεύματα στους μαθητές που υπέστησαν δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο ΕΦΕΤ σήμερα θα έκανε έλεγχο στο εν λόγω εργοστάσιο ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Εισαγγελική έρευνα για τη φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα γεύματα

Παραγγελία για διερεύνηση του περιστατικού πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στη Λαμία έστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλινη προς την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά» αναφέρεται στην παραγγελία της κυρίας Αδειλινη.

Η πυρκαγιά στις εγκατάστασεις της «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ GROUP A.E.» ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της επιχείρησης, που μέσα σε λίγες ώρες έγινε στάχτη.

Το εν λόγω εργοστάσιο βρέθηκε στο επίκεντρο τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου και αφότου είχαν καταναλώσει φαγητό, το οποίο είχε παρασκευασθεί εκεί, για τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης εκδήλωσαν αρκετά παιδιά, από το συγκεκριμένο φαγητό, ωστόσο δεν έφτασαν όλα στο νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Λαμία: Εξακολουθεί να καίει η φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα σχολικά γεύματα

Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στις 21:30 χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί η αιτία.

Συγκεκριμένα, στις 21:30 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν οι πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, όπου αρχικά βρέθηκαν 200 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. Ωστόσο οι φλόγες είχαν τυλίξει το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου και οι πυροσβέστες προσπαθούσαν από διάφορα τμήματα να συγκρατήσουν την ορμή τους. Σήμανε συναγερμός και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και υδροφόρες απ’ όλη την Φθιώτιδα κινήθηκαν στην βιομηχανική περιοχή Λαμίας ενώ οι φλόγες είχαν πλέον επεκταθεί σε όλο το κτήριο. Μέσα σε 45 λεπτά η σκεπή του εργοστασίου κατέρρευσε και οι πυκνοί μαύροι καπνοί μαζί με φλόγες φαίνονταν από την εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου τροφοδοτούσαν τις φλόγες. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που πρώτοι έφτασαν στον χώρο του εργοστασίου μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο για να απομακρύνουν αυτοκίνητα, κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ορισμένα από αυτά αν και είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα απομάκρυναν πηγαίνοντάς τα στον σταθμό της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φλόγες .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τρεις Αιγύπτιοι ανασύρθηκαν νεκροί από τον ποταμό Σάβο – Είχαν πάει για κολύμπι την Κυριακή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο πτώματα εντόπισε ειδική αστυνομική μονάδα και το τρίτο ανακάλυψαν λίγο αργότερα οι πυροσβέστες

Ισπανία: Απαγόρευση καπνίσματος σε παραλίες και εξωτερικούς χώρους – Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης πλήρη απαγόρευση κάθε διαφήμισης καπνού και προϊόντων ατμίσματος

Θεσσαλονίκη: Ράγισε τζαμαρία στο Μετρό στον σταθμό Βενιζέλου ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αγνωστα παραμένουν τα αίτια της φθοράς πάνω από τις κυλιόμενες σκάλες

Φωτιά στο Ολυμπιακό Χωριό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Πέθανε ο Όλαφ Τούφτε: Χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας 2004

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του στη φάρμα του στη Νορβηγία και κατέληξε σε ηλικία 50 ετών

Η Ευρώπη έχει πρόβλημα με τον λαγοκέφαλο ‑ Πόσο πρέπει να ανησυχούμε ‑ Πλησιάζουν οι καρχαρίες;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βρετανίδα δημοσιογράφος ανησυχεί ότι οι διακοπές της θα μετατραπούν σε «Σαγόνια του Σαγονιού»

Φρίκη στο Λος Αντζελες: 20χρονη μητέρα πυροβολήθηκε θανάσιμα ενώ κοιμόταν με την 1 έτους κόρη της

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεχθήκαμε 8 πυροβολισμούς μέσα στο υπνοδωμάτιο, εκείνη πέθανε 10 λεπτά αργότερα», ανέφερε ο σύντροφος του θύματος

«Καμίνι» η Ελλάδα: Θερμική κάμερα κατέγραψε 62°C σε ταράτσα ‑ Ποιες περιοχές «βράζουν»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο υδράργυρος αγγίζει τους 43°C και οι αντοχές των πολιτών δοκιμάζονται – Συναγερμός Red Code κατηγορίας 5 και αφρικανική σκόνη

Χάκερ άδειασαν e‑banking ζευγαριού: Το Πρωτοδικείο διατάσσει την τράπεζα να αποζημιώσει τα θύματα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η απόφαση καταρρίπτει τους «ψιλούς όρους» των συμβολαίων και μεταθέτει το βάρος της απόδειξης αποκλειστικά στην τράπεζα

Φωτιά στην Τήνο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Boeing 777 της Kalitta Air ξύνει με την ουρά τον διάδρομο στο Σινσινάτι, πετά σπίθες και επανασηκώνεται – Βίντεο

Κόσμος Χτες
Κατά την πρώτη προσπάθεια προσγείωσης, η ουρά του αεροσκάφους ήρθε σε επαφή με τον διάδρομο

Νέα τηλεφωνική απάτη: Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Δίωξης Κυβερνοεγκλήματος – Ποια τακτική χρησιμοποιούν οι δράστες