E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαμία: Αποκάλυψη ‑ βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο

Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα

Δημοσίευση 20/5/2024 | 15:35

Λαμία: Αποκάλυψη ‑ βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τη φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας επισιτισμού στη Λαμία, το οποίο παρείχε τα σχολικά γεύματα στους μαθητές που υπέστησαν δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο ΕΦΕΤ σήμερα θα έκανε έλεγχο στο εν λόγω εργοστάσιο ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Εισαγγελική έρευνα για τη φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα γεύματα

Παραγγελία για διερεύνηση του περιστατικού πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στη Λαμία έστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλινη προς την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά» αναφέρεται στην παραγγελία της κυρίας Αδειλινη.

Η πυρκαγιά στις εγκατάστασεις της «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ GROUP A.E.» ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της επιχείρησης, που μέσα σε λίγες ώρες έγινε στάχτη.

Το εν λόγω εργοστάσιο βρέθηκε στο επίκεντρο τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου και αφότου είχαν καταναλώσει φαγητό, το οποίο είχε παρασκευασθεί εκεί, για τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης εκδήλωσαν αρκετά παιδιά, από το συγκεκριμένο φαγητό, ωστόσο δεν έφτασαν όλα στο νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Λαμία: Εξακολουθεί να καίει η φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα σχολικά γεύματα

Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στις 21:30 χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί η αιτία.

Συγκεκριμένα, στις 21:30 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν οι πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, όπου αρχικά βρέθηκαν 200 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. Ωστόσο οι φλόγες είχαν τυλίξει το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου και οι πυροσβέστες προσπαθούσαν από διάφορα τμήματα να συγκρατήσουν την ορμή τους. Σήμανε συναγερμός και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και υδροφόρες απ’ όλη την Φθιώτιδα κινήθηκαν στην βιομηχανική περιοχή Λαμίας ενώ οι φλόγες είχαν πλέον επεκταθεί σε όλο το κτήριο. Μέσα σε 45 λεπτά η σκεπή του εργοστασίου κατέρρευσε και οι πυκνοί μαύροι καπνοί μαζί με φλόγες φαίνονταν από την εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου τροφοδοτούσαν τις φλόγες. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που πρώτοι έφτασαν στον χώρο του εργοστασίου μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο για να απομακρύνουν αυτοκίνητα, κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ορισμένα από αυτά αν και είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα απομάκρυναν πηγαίνοντάς τα στον σταθμό της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φλόγες .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαϊδάρι: Η 13χρονη «έφυγε» από τη ζωή 4‑5 φορές μέσα στο χειρουργείο και την επανέφεραν

Ελλάδα Χτες
Η 13χρονη που έπεσε από τον πρώτο όροφο Γυμνασίου στο Χαϊδάρι υποβλήθηκε σε εξαιρετικά δύσκολο χειρουργείο διάρκειας τεσσάρων ωρών

Καιρός: Ολική μεταβολή από το βράδυ της Τρίτης ‑ Σε ποιες περιοχές θα βρέξει τα επόμενα 24ωρα

Καιρός Χτες
Φθινόπωρο θα θυμίζει το σκηνικό του καιρού τα επόμενα 24ωρα - Η πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου

Βίντεο: Οδηγούσε ανάποδα για 6,5 χιλιόμετρα στην Ιόνια Οδό – «Μπερδεύτηκα», είπε στους αστυνομικούς

Κόσμος Χτες
Ο οδηγός μπήκε στο αντίθετο ρεύμα της Ιόνιας Οδού και διέσχισε 6,5 χιλιόμετρα

Κεφαλονιά: «Σας παρακαλώ μιλήστε ‑ Υποπτεύομαι τους πάντες», λέει η αδελφή της 19χρονης

Ελλάδα Χτες
Ανοιχτά ερωτήματα για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς - Έκκληση της οικογένειας για αποκαλύψεις

Φρίκη με την δολοφονία 17χρονης influencer ‑ Εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη

Ελλάδα Χτες
Το θύμα εντοπίστηκε ελαφρώς αποκεφαλισμένη με ίχνη κακοποίησης στο πρόσωπο, σύμφωνα με την Αστυνομία της Ονδούρας

Πανεπιστημιούπολη: Έκαψαν αυτοκίνητο πραγματογνώμονα της τραγωδίας των Τεμπών

Ελλάδα Χτες
Aυτοκίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι της Δευτέρας εντός της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου ανήκει στον καθηγητή του ΕΜΠ και πραγματογνώμονα για την τραγωδία στα Τέμπη

Χαϊδάρι: Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο της 13χρονης

Ελλάδα Χτες
Η 13χρονη μαθήτρια της Α` Γυμνασίου νοσηλεύεται στο «Παίδων» σε σοβαρή κατάσταση, ωστόσο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, δεν φαίνεται να κινδυνεύει η ζωή της

ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε πάρκο στη Βόρεια Καρολίνα ‑ Tουλάχιστον 2 νεκροί

Κόσμος Χτες
Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, τα θύματα από το περιστατικό είναι πολλά

Τι ισχυρίζεται ο 66χρονος που έστειλε χρήματα στη Μυρτώ το μοιραίο βράδυ

Ελλάδα Χτες
Η πρώτη γνωριμία και η τελευταία βιντεοκλήση που έκλεισε «απότομα»