E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λαμία: Αποκάλυψη ‑ βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο

Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα

Δημοσίευση 20/5/2024 | 15:35

Λαμία: Αποκάλυψη ‑ βόμβα για την περίεργη φωτιά στο εργοστάσιο

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση με τη φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας επισιτισμού στη Λαμία, το οποίο παρείχε τα σχολικά γεύματα στους μαθητές που υπέστησαν δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με τον ALPHA, ο ΕΦΕΤ σήμερα θα έκανε έλεγχο στο εν λόγω εργοστάσιο ώστε να διαπιστωθεί αν τηρούνταν όλα τα μέτρα ασφαλείας και οι υγειονομικοί κανονισμοί.

Εισαγγελική έρευνα για τη φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα γεύματα

Παραγγελία για διερεύνηση του περιστατικού πυρκαγιάς σε εργοστάσιο στη Λαμία έστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλινη προς την Διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά» αναφέρεται στην παραγγελία της κυρίας Αδειλινη.

Η πυρκαγιά στις εγκατάστασεις της «ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ GROUP A.E.» ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής 19 Μαΐου και είχε ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της επιχείρησης, που μέσα σε λίγες ώρες έγινε στάχτη.

Το εν λόγω εργοστάσιο βρέθηκε στο επίκεντρο τις προηγούμενες ημέρες, καθώς τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου και αφότου είχαν καταναλώσει φαγητό, το οποίο είχε παρασκευασθεί εκεί, για τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν την ίδια μέρα σε διάφορα δημοτικά σχολεία της πόλης.

Συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης εκδήλωσαν αρκετά παιδιά, από το συγκεκριμένο φαγητό, ωστόσο δεν έφτασαν όλα στο νοσοκομείο και ακολούθησαν τις οδηγίες των παιδιάτρων τους.

Λαμία: Εξακολουθεί να καίει η φωτιά στο εργοστάσιο που παρασκεύασε τα χαλασμένα σχολικά γεύματα

Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο στην βιομηχανική περιοχή της Λαμίας από πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής στις 21:30 χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί η αιτία.

Συγκεκριμένα, στις 21:30 ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική και μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσαν οι πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, όπου αρχικά βρέθηκαν 200 μέτρα μακριά από το εργοστάσιο. Ωστόσο οι φλόγες είχαν τυλίξει το μεγαλύτερο μέρος του εργοστασίου και οι πυροσβέστες προσπαθούσαν από διάφορα τμήματα να συγκρατήσουν την ορμή τους. Σήμανε συναγερμός και πυροσβεστικά οχήματα αλλά και υδροφόρες απ’ όλη την Φθιώτιδα κινήθηκαν στην βιομηχανική περιοχή Λαμίας ενώ οι φλόγες είχαν πλέον επεκταθεί σε όλο το κτήριο. Μέσα σε 45 λεπτά η σκεπή του εργοστασίου κατέρρευσε και οι πυκνοί μαύροι καπνοί μαζί με φλόγες φαίνονταν από την εθνική οδό Λαμίας – Θεσσαλονίκης.

Οι πυροσβέστες προσπάθησαν με αντιασφυξιογόνες μάσκες να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου θέλοντας να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται μέσα σε αυτό εργαζόμενοι, όμως οι ισχυρές εκρήξεις από δεξαμενές αερίου τροφοδοτούσαν τις φλόγες. Ορισμένοι από τους εργαζόμενους που πρώτοι έφτασαν στον χώρο του εργοστασίου μπήκαν μέσα στο προαύλιο χώρο για να απομακρύνουν αυτοκίνητα, κυρίως φορτηγά αυτοκίνητα της εταιρείας, τα οποία είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Ορισμένα από αυτά αν και είχαν παραδοθεί στις φλόγες τα απομάκρυναν πηγαίνοντάς τα στον σταθμό της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τις φλόγες .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με μηνύσεις απειλεί η δασκάλα από το Λουτράκι που κατήγγειλε τον 6χρονο μαθητή για θωπεία

Ελλάδα Χτες
Η 55χρονη εικαστικός παραμένει εκτός σχολείων μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ

Κυρανάκης: Για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ φταίνε τα μπλόκα και οι αγροτικές κινητοποιήσεις

Πολιτική Χτες
Προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών εναντίον των δυναμικών αγροτικών κινητοποιήσεων που η κυβέρνηση αντιμετώπισε με αστυνομική βία.

«Φραπές»: Θα πάω στην Εξεταστική, δεν έχω να φοβηθώ τίποτα – Θα τρέχουν πολλοί

Ελλάδα Χτες
Ο Γιώργος Ξυλούρης ή «Φραπές», αφού έγινε «λαγός» στην Εξεταστική, τώρα απειλεί με «αποκαλύψεις» στις 11 Δεκεμβρίου - «Όλα νόμιμα» επιμένει για τα λαχεία ο Ανδρέας Στρατάκης ή «Χασάπης»

Χαλκιδική: Νεκρός 79χρονος που καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου

Ελλάδα Χτες
Ο άτυχος άνδρας δε φαίνεται να ήταν επαγγελματίας υλοτόμος, αλλά να επιχείρησε να κόψει ξύλα για προσωπική χρήση

Καιρός: Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την χώρα από Τετάρτη ‑ «Χαμηλό που μπορεί να είναι επικίνδυνο»

Καιρός Χτες
Ποιες ημέρες θα επηρεαστεί από την κακοκαιρία και η Αττική

Θεσσαλονίκη: Έφτασε στην πόλη η Ολυμπιακή Φλόγα – Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή Φλόγα

Σάλος στη Νότια Κορέα: Χάκαραν χιλιάδες κάμερες ασφαλείας για υλικό «ερωτικής εκμετάλλευσης»

Κόσμος Χτες
Περισσότερες από 120.000 κάμερες ασφαλείας (IP), που συνδέονται με το διαδίκτυο, έγιναν στόχος δραστών - Χειροπέδες σε τέσσερα άτομα

Η Αθήνα αντιμετωπίζει τη χειρότερη λειψυδρία τριών δεκαετιών μετά τη μεγάλη μείωση αποθεμάτων νερού

Ελλάδα Χτες
Σύμφωνα με τις νεότερες μετρήσεις, ο Μόρνος έχει χάσει περισσότερο από το 40% των αποθεμάτων του σε διάστημα δύο ετών!

Προσοχή! Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί στραγγιστό γιαούρτι που περιείχε ακατάλληλη ουσία

Ελλάδα Χτες
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι

Έλληνες χόρεψαν συρτάκι στην Αγία Σοφία ‑ «Πρόκληση και προσβολή» βλέπουν οι Τούρκοι

Κόσμος Χτες
Πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν αρχικά πως το βίντεο επρόκειτο για προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Αυτή είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για αγορά εξοχικής κατοικίας

Κόσμος Χτες
Έρευνα αποκάλυψε ποια χώρα προτιμούν οι Βρετανοί για την αγορά εξοχικής κατοικίας