E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Υπερυπολογιστής προβλέπει πότε θα καταστραφεί η ανθρωπότητα

Η άμμος στην κλεψύδρα τελειώνει διαρκώς...

Δημοσίευση 16/5/2024 | 15:33

Υπερυπολογιστής προβλέπει πότε θα καταστραφεί η ανθρωπότητα

Η κλιματική αλλαγή είναι ο λόγος για δεκαετίες με πιέσεις στα έθνη, τις κυβερνήσεις και το κοινό να βρουν βιώσιμες λύσεις - προτού η μοίρα του πλανήτη μας ξεφύγει από τα χέρια μας.

Εάν το ρολόι της καταστροφής δεν είναι αρκετό για να τρομάξει τους ανθρώπους να δείξουν πόσο κοντά είμαστε στο τέλος της ανθρωπότητας λόγω της κλιματικής αλλαγής... ίσως το κάνει ένας υπερυπολογιστής.

Ως μέρος μιας μελέτης, ο υπερυπολογιστής ανέλυσε δεδομένα για το κλίμα της Γης και τις τεκτονικές πλάκες, καθώς και τη χημεία και τη βιολογία του ωκεανού.

Αν και, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του ΟΗΕ για το κλίμα ανακοίνωσε ότι μας απομένουν «δύο χρόνια για να σώσουμε τον κόσμο», το τέλος δεν είναι τόσο κοντά όσο νομίζετε.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ παρουσίασαν ένα μακρινό μέλλον όπου η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε ενδεχομένως να εξαλείψει την ανθρωπότητα - μια εικόνα που μοιάζει πολύ διαφορετική από τη Γη σήμερα.

Προβλέπουν ότι οι τεκτονικές πλάκες θα μετατοπιστούν και θα συγχωνευθούν για να σχηματίσουν μια νέα υπερήπειρο που ονομάζεται Pangea Ultima.

Ο Δρ Αλεξάντερ Φάρνσγουορθ είπε: «Η νεοεμφανιζόμενη υπερήπειρος θα δημιουργούσε αποτελεσματικά μια τριπλή σύγχυση, που θα περιλαμβάνει το φαινόμενο της ηπείρου, τον θερμότερο ήλιο και περισσότερο CO2 στην ατμόσφαιρα, την αυξανόμενη θερμότητα για μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα ένα «κυρίως εχθρικό περιβάλλον χωρίς πηγές τροφής και νερού για τα θηλαστικά».

Ο Φάρνσγουορθ συνέχισε: «Εκτεταμένες θερμοκρασίες μεταξύ 40 και 50 βαθμών Κελσίου και ακόμη μεγαλύτερες καθημερινές ακραίες τιμές, σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα υγρασίας θα σφράγιζαν τελικά τη μοίρα μας».

Αυτό σημαίνει ότι όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων, «θα λήγουν λόγω της αδυναμίας τους να ρίξουν αυτή τη θερμότητα μέσω του ιδρώτα, δροσίζοντας το σώμα τους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό: Σε ποιους σταθμούς αλλάζει από σήμερα το ωράριο λειτουργίας

E-Daily 2.TopNews 17.05.2026
Προσωρινές αλλαγές στη λειτουργία τεσσάρων σταθμών της Γραμμής 2 του Μετρό Αθήνας θα ισχύσουν από το βράδυ της Κυριακής 17 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

Ποιος Έλληνας συνθέτης κρύβεται πίσω από τη μεγάλη νίκη της Βουλγαρίας στη Eurovision 2026

E-Daily 3.Left 17.05.2026
Ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς, υπογράφει το «Bangaranga» που χάρισε στη Βουλγαρία την πρώτη της νίκη στον θεσμό.

Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στις τουαλέτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις

Καλαμάτα: Ανήλικοι οδηγοί πατινιού παρέσυραν γυναίκα ‑ Εξαφανίστηκαν και προσπάθησαν να το κρύψουν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές

Έκλεισε σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης λόγω... ψύλλων

Ελλάδα Χτες
Οι γονείς είναι ανήσυχοι ενώ έχει ενημερωθεί η αντιδημαρχία Παιδείας η οποία πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους.

Χαλκιδική: Αιμόφυρτος στο οδόστρωμα 12χρονος μετά από ατύχημα με πατίνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο

Τι λέει ο παππούς για το διαμέρισμα «τρώγλη» στους Αγίους Αναργύρους

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν ήταν κακοποιημένα τα παιδιά»

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα με «μαϊμού» φάρμακα – Δρούσε μέσω εκατοντάδων ιστοσελίδων

Κόσμος Χτες
Συμμετοχή του «ελληνικού FBI» σε έρευνες της Europol και της Eurojust σε έξι χώρες

Αυστηρά μέτρα για πατίνια και γουρούνες – Παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για οδική ασφάλεια

Ελλάδα Χτες
Νέος σχεδιασμός για κυκλοφορία, έλεγχοι στην Αθήνα και μηδενική ανοχή στα τροχαία

Τραγωδία στην Μπανγκόκ: Τρένο εμβόλισε λεωφορείο

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από τη συμπλοκή σε ποντιακό γλέντι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στα πλάνα φαίνεται το γλέντι να μετατρέπεται σε ρινγκ με άνδρες να εκτοξεύουν πλαστικές καρέκλες και να επιτίθενται με μπουνιές και κλωτσιές